Τουλάχιστον 5.000 λίτρα αλκοολούχων ποτών κατάσχεσαν οι Βρετανικές αρχές από εφήβους


Οι βρετανικές Αρχές κατάσχεσαν περισσότερα από 5.000 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών σε επιχείρηση κατά της κατανάλωσης αλκοόλ από εφήβους, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι. Εκατοντάδες παιδιά παραπέμφθηκαν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, για αποτοξίνωση.

Η επιχείρηση της αστυνομίας αφορούσε 3.721 νέους που έπιναν ή προσπαθούσαν να καταναλώσουν αλκοόλ δημόσια σε 69 περιοχές της Βρετανίας.

Περίπου 2.000 έφηβοι παραπέμφθηκαν για θεραπεία στη διάρκεια της επιχείρησης που στοίχισε 1,4 εκατομμύρια στερλίνες.

Η υπουργός αρμόδια για θέματα ανηλίκων Ντόν Πριμαρόλο δήλωσε πως η επιχείρηση ήταν επιτυχημένη και πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο.

«Αν και η πλειονότητα των νέων σέβεται τους νόμους και δεν προκαλεί προβλήματα στην κοινωνία, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, η κατανάλωση αλκοόλ από ορισμένους νέους τους κάνει να χάνουν τον έλεγχο», τόνισε.

«Η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι τοπικές αρμόδιες υπηρεσίες να αντιμετωπίζουν με αυστηρότητα τους εφήβους που πίνουν και να κατάσχουν τα ποτά», επισήμανε η υπουργός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση:

- 5.171 λίτρα αλκοόλ κατάσχεσε η αστυνομία από εφήβους.

- 1.829 γονείς ενημερώθηκαν πως τα παιδιά τους παρουσίαζαν αντικοινωνική συμπεριφορά εξαιτίας του αλκοόλ.

- Περίπου 2.000 παιδιά παραπέμφθηκαν σε υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης και 324 εστάλησαν σε προγράμματα αποτοξίνωσης.

- 349 καταστήματα με άδεια πώλησης αλκοολούχων ποτών αποδείχθηκε πως δεν μπορούσαν να ελέγξουν την ηλικία των πελατών τους.


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ


No Internet Connection