Μεγάλο ενδιαφέρον για τα σπίτια του... ενός δολαρίου στην Αυστραλία


Οι πρώτες πολύτεκνες οικογένειες εγκαταστάθηκαν στο χωριό Γουϊτσέπρουφ στη Δυτική Βικτώρια της Αυστραλίας όπου τους προσφέρθηκαν σπίτια με ενοίκιο μόλις ένα δολάριο την εβδομάδα.

«Οι νέοι κάτοικοί μας είναι ενθουσιασμένοι, το ίδιο και οι κάτοικοι του χωριού» δήλωσε η Κάλι Μπράουν που είναι επικεφαλής της κίνησης για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα της περιοχής.

Η απόφαση κατοίκων του Γουϊτσέπρουφ να προσφέρουν σπίτια με ενοίκιο ένα δολάριο την εβδομάδα για να προσελκύσουν νέους κατοίκους είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Εκατοντάδες πολύτεκνες οικογένειες έκαναν αίτηση αλλά τα διαθέσιμα σπίτια είναι ελάχιστα. Η επαρχιακή κωμόπολη που βρίσκεται τρεις ώρες με το αυτοκίνητο μακριά από τη Μελβούρνη είδε τον πληθυσμό της να συρρικνώνεται τα τελευταία χρόνια. Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να εγκατασταθούν στην περιοχή νέοι άνθρωποι, οι κάτοικοι της κωμόπολης υιοθέτησαν αυτή την πρωτοποριακή ιδέα.

Αγόρασαν τα εγκαταλειμμένα σπίτια και ήδη τα νοικιάζουν με μόλις ένα δολάριο την εβδομάδα. «Ελπίζουμε πως σύντομα θα έχουμε κι άλλους νέους κατοίκους» είπε η Κάλι Μπράουν σημειώνοντας ότι «θα διατεθούν κι άλλα σπίτια με συμβολικό ενοίκιο».


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


No Internet Connection