Ανέβαλαν την εκτέλεση θανατοποινίτη γιατί... δεν έβρισκαν φλέβα!


Οι αρχές των φυλακών του Οχάιο ανέβαλαν την εκτέλεση του 53χρονου καταδικασμένου για βιασμό και φόνο Ρόμελ Μπρουμ, διότι δεν κατόρθωσαν να βρουν κατάλληλη φλέβα για να χορηγήσουν τη θανατηφόρα ένεση και ο δημοκρατικός κυβερνήτης του Οχάιο Τεντ Στρίκλαντ εξέδωσε απόφαση για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής για μία εβδομάδα.

Εκπρόσωπος των φυλακών δήλωσε ότι οι αρχές θα συμβουλευθούν ειδικούς για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εκτέλεση του Ρόμελ Μπρουμ, καθώς ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί με θανατηφόρα ένεση.

Ο Ρόμελ Μπρουμ έχει καταδικασθεί σε θάνατο για τον βιασμό και τον φόνο της 14χρονης Τράινα Μίντλτον στο Κλίβελαντ το 1984.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές του Οχάιο δυσκολεύονται να εφαρμόσουν μια θανατική ποινή. Τον Μάιο του 2006, ο θανατοποινίτης Τζόζεφ Κλαρκ ανασηκώθηκε για να δηλώσει ότι οι φαρμακευτικές ουσίες που του χορηγήθηκαν για να χάσει τις αισθήσεις τους δεν επιδρούσαν. Τότε οι αρχές της πολιτείας εισήγαγαν ένα ακόμη στάδιο στη διαδικασία, κατά το οποίο ο υπεύθυνος για την εκτέλεση προσπαθεί να ξυπνήσει τον θανατοποινίτη πριν από τη χορήγηση της θανατηφόρου ουσίας.

Η εκτέλεση του Μπρουμ δεν έφθασε μέχρι αυτό το στάδιο.


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ


No Internet Connection