Κοντομάνικα για την εξοικονόμηση ενέργειας φορά το Δημόσιο του Μπαγκλαντές


Ο ενδυματολογικός κώδικας αλλάζει για τους δημόσιους υπάλληλους και τους υπουργούς του Μπαγκλαντές. Η πρωθυπουργός της χώρας Σεΐχ Χασίνα τους ζήτησε να εγκαταλείψουν τα κοστούμια και τις γραβάτες και να φορούν κοντομάνικα, ώστε να μειωθεί η χρήση κλιματιστικών.

Η χώρα των 144 εκατομμυρίων ανθρώπων απειλείται από την κλιματική αλλαγή, λόγω του χαμηλού της υψομέτρου, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε ηλεκτρική ενέργεια, κυρίως λόγω της οικονομικής ανάπτυξης κατά 6% το χρόνο εδώ και μια πενταετία.

Η έλλειψη είναι ιδιαίτερα έντονη κατά τους ζεστούς μήνες από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο, αναφέρει την Πέμπτη το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο κλιματισμός είναι πολυτέλεια και ότι αν φοράμε ελαφρύτερα ρούχα θα χρειαζόμαστε λιγότερο τα κλιματιστικά» δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών Σίεντ Αμπντούλ Χοσαϊν. «Μας ζήτησε να αποφεύγουμε τα κοστούμια και τις γραβάτες τις ζεστές ημέρες και να φοράμε σκέτα, απλά πουκάμισα».

Μετά τις συστάσεις προς το υπουργικό συμβούλιο, ο επίσημος ενδυματολογικός κώδικας των δημοσίων υπαλλήλων άλλαξε για πρώτη φορά από το 1982.


ΠΗΓΗ: www.in.gr


No Internet Connection