Η Ιαπωνία θα ηλεκτροδοτήσει 300,000 νοικοκυριά από το διάστημα


Η Ιαπωνία σχεδιάζει να στείλει ένα δορυφόρο εξοπλισμένο με ηλιακά πάνελ στο διάστημα που θα μπορεί ασύρματα να εκπέμπει ενεργειακή ακτίνα ισχύος 1 gigawatt στη Γη για την ηλεκτροδότηση 300,000 νοικοκυριών.

Ο δορυφόρος θα έχει μια επιφάνεια 4 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα εκπέμπει ενέργεια μέσω μικροκυμάτων σε ένα επίγειο σταθμό. Τοποθετώντας ηλιακά πάνελ στο διάστημα ξεπερνιούνται πολλές από τις δυσκολίες που θα υπήρχαν στη γη, όπως οι νεφελώδεις ημέρες, θα είναι σε τροχιά και θα ευνοούνται από τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.

Ένα δοκιμαστικό μοντέλο σχεδιάζεται να εκτοξευθεί το 2015. Για την ολοκλήρωση και τη πλήρη λειτουργία του εν λόγω προγράμματος υπολογίζεται να πάρει περίπου τρεις δεκαετίες.

Στο εν λόγω πρόγραμμα κόστους 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα συμμετέχει η εταιρεία Mitsubishi Electric Corp. και η εταιρεία σχεδιασμού IHI Corp.

Θα δημιουργηθεί μια ερευνητική ομάδα από συνολικά 16 εταιρείες, που θα προσπαθήσουν τα επόμενα 4 χρόνια να αναπτύξουν μια τεχνολογία που θα μπορεί να στέλνει ασύρματα ηλεκτρική ενέργεια μέσω μικροκυμάτων από το διάστημα στη γη.

Ακούγεται σαν ιστορία επιστημονικής φαντασίας, αλλά η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το διάστημα είναι μια σημαντική εναλλακτική πηγή ενέργειας, φιλική προς το περιβάλλον, δήλωσε ο Kensuke Kanekiyo διευθυντής του Ινστιτούτου Ενεργειακής Οικονομίας, όπου είναι ένας ερευνητικός κυβερνητικός οργανισμός.


ΠΗΓΗ: ECONEWS


No Internet Connection