Εργάτες απειλούν να μολύνουν τον Σηκουάνα - Τρέλα πιάνει τους Γάλλους εργάτες στο ενδεχόμενο απόλυσης

 

Εργάτες απειλούν να μολύνουν τον Σηκουάνα.

Μία εξαιρετικά επικίνδυνη τοξική ουσία απειλούν να ρίξουν στο Σηκουάνα Γάλλοι εργάτες, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να απολυθούν, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους για επιπλέον αποζημιώσεις.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας μεταφορών με φορτηγά Serta, η οποία έχει την έδρα της στο χωριό La Vaupaliere της Νορμανδίας, στη βορειοδυτική Γαλλία, ζητούν έκαστος 15.000 ευρώ επιπλέον της ελάχιστης αποζημίωσης που προβλέπεται για τους απολυμένους εργάτες.

Έτσι, απειλούν να ρίξουν 8.000 λίτρα ενός τοξικού υγρού σε υπόνομο που καταλήγει στο Σηκουάνα. Πριν αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα, η Serta απαχολούσε περίπου 240 εργαζομένους. Ήδη έχουν περικοπεί 80 θέσεις εργασίας. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, υπογράμμισε ότι οι εργάτες δεν θέλουν να πραγματοποιήσουν την απειλή τους και ότι την διατύπωσαν κυρίως για να προσελκύσουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στο πρόβλημά τους.

Είναι η τελευταία σε μία σειρά απειλών που έχουν προβεί φέτος Γάλλοι εργαζόμενοι σε εταιρείες που πλήττονται από την οικονομική ύφεση. Πριν λίγους μήνες,  εργάτες άλλων εταιρειών κράτησαν τους διευθυντές τους ομήρους στα γραφεία τους στη διάρκεια της νύκτας ή απείλησαν να ανατινάξουν εργοστάσια.

 

Τρέλα πιάνει τους Γάλλους εργάτες στο ενδεχόμενο απόλυσης.

Γάλλοι εργάτες που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να απολυθούν, απείλησαν να ρίξουν μια τοξική ουσία στο Σηκουάνα, αν δε γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους για επιπλέον αποζημιώσεις, δήλωσαν συνδικαλιστές εκπρόσωποι.

Πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά απειλών και άλλων ενεργειών, με στόχο την προσέλκυση της προσοχής, στις οποίες έχουν προβεί φέτος Γάλλοι εργαζόμενοι σε εταιρείες που πλήττονται από την ύφεση. Σε άλλες περιπτώσεις, εργάτες κράτησαν διευθυντές εταιρειών στα γραφεία τους στη διάρκεια της νύκτας ή απείλησαν να ανατινάξουν εργοστάσια.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας μεταφορών με φορτηγά Serta, η οποία έχει την έδρα της στο χωριό Λα Βοπαλιέρ της Νορμανδίας, στη βορειοδυτική Γαλλία, ζητούν 15.000 ευρώ ο καθένας επιπλέον της ελάχιστης αποζημίωσης που προβλέπεται για τους απολυμένους εργάτες.

Απειλούν να ρίξουν 8.000 λίτρα ενός τοξικού υγρού σε υπόνομο που καταλήγει στο Σηκουάνα. Διατύπωσαν την απειλή τους, ώστε να συμπέσει με σημερινή συνεδρίαση δικαστηρίου, που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πώληση ή το κλείσιμο της εταιρείας.

Πριν αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα, η Serta απασχολούσε περίπου 240 εργαζομένους. Ήδη, έχουν περικοπεί 80 θέσεις εργασίας σ' έναν πρώτο γύρο απολύσεων. Ο συνδικαλιστής εκπρόσωπος Ζαν-Πιερ Βιλμέν δήλωσε ότι υπάρχουν δύο προσφορές για την εξαγορά της Serta, όμως οι εργαζόμενοι περιμένουν ότι θα γίνουν και άλλες απολύσεις, ακόμη κι αν η εταιρεία πωληθεί.

Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι εργάτες δε θέλουν να πραγματοποιήσουν την απειλή τους και ότι τη διατύπωσαν κυρίως για να προσελκύσουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στο πρόβλημά τους.

 

ΠΗΓΗ: zougla.gr - zougla.gr


No Internet Connection