Επικίνδυνα συστατικά στα κραγιόν


Σειρά δοκιμών που έγινε από περιοδικό για την προστασία των καταναλωτών, ανακάλυψε ότι περισσότερα από τα μισά συστατικά που περιέχονται σε ένα γυναικείο κραγιόν είναι επικίνδυνα για την υγεία.

Το Oeko Test αναφέρει στο τεύχος του Αυγούστου ότι περισσότερα από τα 306 κραγιόν που εξέτασε, 21 διαφορετικών εταιριών και διαφορετικών αποχρώσεων, τα 121 πήραν "απορριπτική βαθμολογία" και τα 44 ήταν απλώς "ικανοποιητικά".

Το περιοδικό γράφει ότι πολλά από τα κραγιόν περιείχαν παραφίνη και συνθετικά στοιχεία όπως σιλικόνες, τα οποία σταδιακά "γλιστρούν" από τα χείλια και διεισδύουν στον οργανισμό.

Τα κραγιόν που είχαν τα περισσότερα θετικά στοιχεία ήταν κυρίως από παρασκευαστές φυσικών καλλυντικών και δεν περιείχαν ανιλίνες και χημικά που θεωρούνται καρκινογόνα.

Το εργαστήριο που πραγματοποίησε την έρευνα δεν βρήκε στοιχεία ταρτρταζίνης, μια χρωστική ουσία η οποία δεν γίνεται ανεκτή από τον οργανισμό και προκαλεί φαγούρα και ερεθισμό.

Σημειώνεται ότι ένα από τα κραγιόν που χαρακτηρίστηκε "πολύ καλό" ήταν από ένα εκπτωτικό κατάστημα καλλυντικών και πολύ φθηνότερο από τα φυσικά καλλυντικά.


ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪΝΕΑNo Internet Connection