40.000 σακούλες σκουπίδια από τις καθαρισμένες νησίδες

 

Διάσπαρτες χωματερές και εστίες μόλυνσης σε διάφορα σημεία.

 

Από νεκρά ζώα και πουλιά μέχρι ανταλλακτικά αυτοκινήτων και έπιπλα βρέθηκαν μέσα στα διαζώματα πρασίνου που βρίσκονται κατά μήκος κεντρικών λεωφόρων του λεκανοπεδίου και τα οποία άρχισαν να καθαρίζονται από τον Ιούλιο, μετά από ένα δεκάμηνο απραξίας.

Ενδεικτικά, μόνο από τη λεωφόρο Σχιστού απομακρύνθηκαν μπάζα σε ποσότητα 100 τετραξονικών φορτηγών, ενώ συνολικά χρειάστηκαν 40.000 σακούλες χωρητικότητας 60 λίτρων για τη συλλογή των σκουπιδιών που είχαν συσσωρευτεί στις λεωφόρους Σχιστού, Συγγρού, Αθηνών, Βάρης – Κορωπίου και Χαμοστέρνας.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της μη συντήρησης των διαζωμάτων ανέδειξε ο ΣΚΑΪ τον περασμένο Απρίλιο. Από τότε μεσολάβησαν σχεδόν τρεις μήνες μέχρι να αρχίσει ο καθαρισμός, λόγω γραφειοκρατικής καθυστέρησης από την πλευρά του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργοληπτών Πρασίνου κ. Μιχάλης Στογιάννος δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι απαιτείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος ολοκληρωμένος σχεδιασμός για το πράσινο και περισσότερη περιβαλλοντική αντίληψη στην ανακατασκευή των νησίδων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στογιάννος, «αυτή τη στιγμή η εικόνα του πρασίνου είναι καλή, αλλά όχι αυτή που ταιριάζει σε μία σύγχρονη πόλη».


της Λιάνας Θάνου

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪΝΕΑ


No Internet Connection