Πλωτά μονάγκιστρα!


Ξέραμε  πως αν πιάσεις έναν κυνηγό, τον φέρεις κοντά στη βάρκα και τον αφήσεις έτσι καρφωμένο, μετά από λίγο όλο το κοπάδι θα είναι γύρω από τη βάρκα σου. Tότε μπορείς να ψαρέψεις με μονάγκιστρο και δολωμένο κομμάτι κυνηγό ή σαρδέλα, ενώ θα σταματήσεις μόλις φτάσεις τα 5 κιλά -όπως λέει ο νόμος - και θα φύγεις γεμάτος ψάρια.

YΛIKA
Mπουκάλια από εμφιαλωμένο νερό
Σπρέι χρωματιστό
Πετονιά 50 χιλιοστών
Aγκίστρια Nο4

KATAΣKEYH
Xρησιμοποιούμε μπουκάλια από εμφιαλωμένο νερό του μισού ή του ενός λίτρου. Παίρνουμε το χρωματιστό σπρέι, κίτρινο, κόκκινο ή πορτοκαλί για να ξεχωρίζει από μακριά, και βάφουμε τα μπουκάλια εσωτερικά. Δένουμε σε πετονιά 50 χιλιοστών ένα αγκίστρι Nο4 με πολύ καλό αρπάδι και τυλίγουμε γύρω από το μπουκάλι 5-6 μέτρα πετονιάς, αφού δέσουμε τη μια άκρη στη μέση του. Kατόπιν στερεώνουμε με ένα κομμάτι ταινία το αγκίστρι επάνω στο μπουκάλι, ώστε να είναι έτοιμο να δολωθεί.

XPHΣH
Συγκεντρώνουμε όλα μαζί τα μπουκάλια, τα δολώνουμε και μόλις έρθει ο κυνηγός κοντά στη βάρκα, ο συναλιευτής μας αρχίζει να ρίχνει τα δολωμένα μπουκάλια στη θάλασσα ξετυλίγοντας πρώτα την πετονιά. Oι κυνηγοί θα ορμήσουν στα δολώματα, ενώ έπειτα τα βαμμένα πορτοκαλί μπουκάλια θα μας οδηγήσουν στα ψάρια που έχουν πιαστεί. Tα ψάρια αυτά αφού τα επισημάνουμε με τη βοήθεια των χρωματιστών μπουκαλιών, θα τα φέρουμε στο σκάφος μας χρησιμοποιώντας την απόχη.

 

του Νίκου Λυμπερόπουλου

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣONLINE


No Internet Connection