Οπτική ίνα στο σπίτι σχεδιάζει η κυβέρνηση

 

Ο Ευ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε φιλόδοξο σχέδιο νόμου που αποσκοπεί να φέρει δυνατότητα πρόσβασης υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο με τη χρήση οπτικής ίνας.

 

Ο υπουργός Μεταφορών, Ευριπίδης Στυλιανίδης ανακοίνωσε φιλόδοξο σχέδιο νόμου που αποσκοπεί να φέρει δυνατότητα πρόσβασης υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο με τη χρήση οπτικής ίνας.

Μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ανακοίνωσε ότι τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για την οπτική ίνα στο σπίτι.

«Eνημέρωσα τον πρωθυπουργό για ένα σημαντικό θέμα το οποίο μας φέρνει στην ευρωπαϊκή πρωτοπορία: Για την ετοιμότητά μας να θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου που προετοιμάσαμε για την οπτική ίνα στο σπίτι. Είναι ένα σχέδιο νόμου φιλόδοξο που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σ΄ ένα σημαντικό ψηφιακό άλμα, στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Γιατί θα είμαστε το πρώτο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα χρησιμοποιήσει την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι στο σύνολο της Επικράτειας. Με το νόμο αυτό, ουσιαστικά ξεκινάει η υλοποίηση ενός σημαντικού σχεδίου που αφορά τη σύνδεση 52 ελληνικών πόλεων από το σύνολο της ελληνικής Περιφέρειας με οπτικές ίνες, εξυπηρετεί 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και την ίδια ώρα δίνει τη δυνατότητα να αρθεί η απομόνωση της ελληνικής Περιφέρειας, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες, σ' όποιο μέρος της Ελλάδας και αν κατοικούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών και συνέχισε: «Η χρήση των νέων τεχνολογιών έχει την αξία που είχε κάποτε ο εξηλεκτρισμός. Οι σύγχρονες εφαρμογές της τηλεκπαίδευσης, της τηλεϊατρικής, της τηλεδιοίκησης, του ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι εφαρμογές οι οποίες θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για την οικονομία και νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της χώρας. Στο επόμενο διάστημα, τις επόμενες μέρες, θα ξεκινήσει και επίσημα η δημόσια διαβούλευση, αφού ενημερώσουμε με ειδική συνέντευξη την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα για το περιεχόμενο αυτού του νομοσχεδίου. Παράλληλα έχει ξεκινήσει ατύπως και θα συνεχισθεί η διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου, το οποίο, πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει δρομολογηθεί προς υλοποίηση».

Ερωτώμενος για τον ΟΣΕ και για ενδεχόμενη αύξηση των εισιτηρίων ο κ. Στυλιανίδης απάντησε:

«Πριν από λίγο καιρό, σάς είχα παρουσιάσει αναλυτικά ένα σχέδιο εκσυγχρονισμού και εξυγίανσης του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος. Το σχέδιο αυτό είναι ήδη σε εξέλιξη και υλοποιείται με θετικές συνέπειες για τον τόπο. Την 1η Αυγούστου αρχίζει η ισχύ της νέας τιμολογιακής και δρομολογιακής πολιτικής. Την ίδια ώρα προχωρεί ο εταιρικός μετασχηματισμός ο οποίος ολοκληρώνεται μέσα στον Αύγουστο και βεβαίως υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς τα σύγχρονα έργα υποδομής που θα επιτρέψουν την ταχεία σύνδεση με ηλεκτροφόρο τρένο διπλής γραμμής μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης και Πατρών - Αθηνών»

 

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


No Internet Connection