Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: Ανάκληση πολύμπριζου

Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι, μέσω του συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών RAPEX, οι αρμόδιες Αρχές της Ισπανίας έκριναν ως μη ασφαλές πολύμπριζο 3 θέσεων της εταιρίας Vivanco, με κωδικό είδους 14716. Το προϊόν αυτό είναι κατασκευής Κίνας και σύμφωνα με τη έκθεση εξέτασης, υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για τον χρήστη λόγω κατασκευαστικών ατελειών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Το προϊόν είχε εισαχθεί στην Ελλάδα έως το 2006 από την εταιρία Digitech ΑΕ, σε ποσότητα 56 τεμαχίων και έχει διατεθεί στην αγορά από διάφορους μεταπωλητές. Η εισαγωγική εταιρία, συνεργαζόμενη άμεσα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, έχει ενημερώσει τα καταστήματα πώλησης ώστε να αποσύρουν τα εναπομείναντα τεμάχια, ενώ στους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, συστήνεται να πάψουν άμεσα να το χρησιμοποιούν και να το επιστρέψουν στην εταιρεία Digitech, όπου και θα τους δοθεί αντίστοιχο πιστωτικό υπόλοιπο για την αγορά άλλου προϊόντος.

 

Πηγή: express.gr


No Internet Connection