banner psaremagr

48ο Nαυτικό Σαλόνι της Γένοβας

Χίλιοι πεντακόσιοι εκθέτες, 2.500 συναρπαστικά μοντέλα και περίπου 350.000 επισκέπτες σκιαγράφησαν το καθ’ όλα επιβλητικό προφίλ μιας ναυτικής έκθεσης με αμίμητη αίγλη. Το 48ο Nαυτικό Σαλόνι της Γένοβας από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου συγκέντρωσε για άλλη μία φορά την αφρόκρεμα του yachting, επιβεβαιώνοντας ότι η μητρόπολη των απανταχού yachtsmen είναι αναμφίβολα η Ιταλία. Μια απίστευτη «αγορά», ίσως η μεγαλύτερη του κόσμου καθώς πουθενά αλλού δεν μπορεί κανείς να συναντήσει συγκεντρωμένα τόσες χιλιάδες νέα ναυτικά προϊόντα.

Με μότο «περισσότερος χώρος - περισσότερα σκάφη - περισσότερα νέα προϊόντα», ο πρόεδρος της Fiera di Genova, Paolo Lombardi, και ο πρόεδρος της UCINA, που διοργάνωσε την έκθεση, Anton F. Albertoni, κατάφεραν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον εκθετών και επισκεπτών σε μια επίδειξη ισχύος που επαναπροσδιορίζει την ηγεσία ενός αληθινού πλωτού «show» ανάγοντάς το σε Τέχνη.

48ο Nαυτικό Σαλόνι

Σημαντικό γεγονός της φετινής έκθεσης το πολυσυζητημένο Pavilion B, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Jean Nouvel. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο κτίριο 20.000τ.μ., που εγκαινιάστηκε με το άνοιγμα της αυλαίας του 48ου Genoa International Boat Show και, κατά πολλούς, ήταν το σημείο αναφοράς της. Περιλαμβάνει δύο ορόφους για τους σκοπούς της έκθεσης και έναν ενδιάμεσο από την πλευρά της θάλασσας για υπηρεσίες και γραφεία.

Το μεγάλο ατού, ωστόσο, του εντυπωσιακού Pavilion B έγκειται στο γεγονός ότι είναι επενδυμένο με τεράστιες γυάλινες επιφάνειες που αντανακλούν χιλιάδες χρωματικούς ιριδισμούς στο νερό, κάνοντάς το να μοιάζει με προέκταση της θάλασσας και φυσικά προσφέροντας μια εκπληκτική πανοραμική θέα.

Η εκτίμηση της συνολικής επένδυσης αγγίζει τα 34 εκατομμ. ευρώ κατά προσέγγιση δικαιολογημένα κατά πολλούς, καθώς το υπερθέαμα που προσφέρει είναι μοναδικό. Μέσα στο 2009, μάλιστα, προβλέπεται εκ νέου επέκταση που συνολικά θα καλύπτει μια επιφάνεια έκτασης 30.000τ.μ.

Από εκεί και έπειτα, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 30 αποβάθρες, 600 νέα μοντέλα στο νερό έτοιμα για χαλαρές ή πιο άγριες πλεύσεις, 9 χιλιόμετρα παραθαλάσσιος πεζόδρομος για τους επισκέπτες προκειμένου να δουν τα εκθέματα στο φυσικό τους περιβάλλον, 600 ολοκαίνουρια σκάφη που κάνουν το ντεμπούτο τους στα λαμπερά φώτα της Γένοβα αλλά και μια νέα πτέρυγα αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στα ιστιοφόρα σκάφη.

Aνάμεσα στις ναυαρχίδες που αναμενεται να σφραγίσουν την ιστορία του φετινού Σαλονιού, δύο μαργαριτάρια της ιταλικής ναυπηγικής βιομηχανίας: Το 53μετρο Gitana της Baglietto στο στόλο των μηχανοκίνητων και το 45μετρο Heritage διά χειρός Perini Navi στα ιστιοπλοϊκά.

Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι συμφωνίες κάποιων δις ευρώ αναμφίβολα που κλείστηκαν κατά τη διάρκεια του ιταλικού αυτού Σαλονιού, που μονοπωλεί τα φώτα της δημοσιοτητας κάθε χρόνο. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι όσο κι αν οι παγκόσμιες οικονομίες παραπαίουν, η βιομηχανία σκαφών αναψυχής παραμένει παραδόξως ακμαία. Πηγή: imerisia


banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection