Έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα στην Ιερισσό

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΤετάρτη, 11 Μαρτίου 2009ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΈρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα στην ΙερισσόςΕνημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιερισσού από τον Κυβερνήτη του Α/Κ «ΤΖΩΡΤΖΗΣ Σ.» Ν. Ιερισσού 88, που αλίευε στη θαλάσσια περιοχή Θάσου - Αγίου Όρους και συγκεκριμένα περίπου 11 ν.μ. ανατολικά του Ακ. Αράπης Αγίου Όρους, ότι αγνοείτο 28χρονος, μέλος του πληρώματος του σκάφους.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή Ιερισσού και όμορες Λιμενικές Αρχές, ενεργοποιώντας πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη, τα οποία όμως, συνεπεία των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούσαν στην περιοχή (άνεμοι Δ-Β.Δ. εντάσεως 7-8BF), δεν κατέστη δυνατόν να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αλιέα.

Έρευνες διεξήχθησαν και από αέρος, μέχρι το πέρας της ημέρας, με συμμετοχή ελικοπτέρου SUPER PUMA και πυροσβεστικού αεροσκάφους, με αρνητικά, όμως, αποτελέσματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας και μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, συνεχίστηκαν οι έρευνες, με τη συμμετοχή τριών πλωτών περιπολικών του Λιμενικού Σώματος, ιδιωτικών σκαφών, μίας κανονιοφόρου του Π.Ν., καθώς και των προαναφερθέντων εναέριων μέσων, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

No Internet Connection