Το πρώτο πετρελαιοκίνητο υβριδικό έρχεται από την Infiniti

Με την φιλοδοξία να αποτελέσει το πρώτο πετρελαιοκίνητο υβριδικό στον κόσμο μας συστήθηκε το πρωτότυπο Essence που η Infiniti, το πολυτελές σκέλος της Nissan παρουσίασε σήμερα στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης.

Το διθέσιο coupe πρωτότυπο αποτελεί τη σχεδιαστική πεμπτουσία της Infiniti, εξ ου και το όνομα Essence και ως concept συνδυάζει την λειτουργία ενός υπερτροφοδοτούμενου μοτέρ βενζίνης 3,6 λίτρων με ηλεκτροκινητήρα.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος της Nissan, προτεραιότητα της φίρμας αποτελεί το λανσάρισμα του Εssence στην ευρωπαϊκή αγορά το 2010 ως του πρώτου υβριδικού με πετρελαιοκινητήρα.

Η συνδυαστική λειτουργία του πετρελαιοκινητήρα με το ηλεκτρικό μοτέρ θα έχει ως αποτέλεσμα πιο χαμηλές τιμές κατανάλωσης καυσίμου, ωστόσο, μια τέτοια προσαρμογή αναμένεται να αυξήσει το κόστος εξέλιξης του αυτοκινήτου.

Όπως επεσήμανε η εκπρόσωπος της Infiniti "...οι καταναλωτές που απευθύνονται σε εμάς, απευθύνονται σε μια φίρμα πολυτελών αυτοκινήτων κατ" επέκταση θα διατίθενται να πληρώσουν το επιπλέον κόστος για ένα πετρελαιοκίνητο υβριδικό όχημα".

πηγή: in.gr αυτοκίνητο


No Internet Connection