Βραζιλία: Σε έκρηξη ο σεξουαλικός τουρισμός

Ανήλικα παιδιά συνθέτουν τη βιομηχανία του σεξ που προσφέρει τις υπηρεσίες της στους τουρίστες που καταφθάνουν στην Βραζιλία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του BBC. Η χώρα δείχνει να ξεπερνά την Ταϊλάνδη, τον πρώτο προορισμό σεξουαλικού τουρισμού παγκοσμίως.

Ο δημοσιογράφος του BBC, Chris Rogers, κάνοντας έρευνα στη Βραζιλία αποτύπωσε την εικόνα μιας χώρας που δείχνει να αποφεύγει ισχυρά χτυπήματα από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Κυρίως εξαιτίας της εξωτικής της φύσης, των απέραντων και όμορφων ακτογραμμών της καθώς και της προσφάτως ανοδικής «ερωτικής» της φήμης.

«Γεια σου, με λένε Clemie - θέλεις ένα πρόγραμμα;», ρωτάει ένα κορίτσι που μετά βίας ξεπερνά τα 13 χρόνια. Ένα από τα πολλά κορίτσια που αφήνουν τις φαβέλες για να κάνουν βόλτες στον δρόμο και προσφέρουν το «πρόγραμμά» τους σε πελάτες. Η Clemie ζητά λιγότερα από 5 δολάρια για μια ώρα σεξ την ίδια στιγμή που μια μεγαλύτερη γυναίκα βρίσκεται εκεί κοντά και συστήνεται ως η μητέρα της.

Μιλάει στον Rogers για το πελατολόγιο της, για τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η κόρη της...

Κάθε βδομάδα ταξιδιωτικά πρακτορεία από την Ευρώπη φέρνουν με τσάρτερ χιλιάδες Ευρωπαίους που αναζητούν φθηνό σεξ. Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια που φέρνει τη χώρα μπροστά ακόμη και από την Ταϊλάνδη, τον νούμερο «ένα» προορισμό σεξουαλικού τουρισμού.

Παρόλο που η νόμιμη ηλικία για την άσκηση της πορνείας είναι στα 18 χρόνια, πολλά από τα κορίτσια δείχνουν (και είναι) νεαρότερα. «Πρέπει να κερδίζουμε χρήματα για να αγοράζουμε ρύζι και φαγητό για τις οικογένειες μας», απαντά αφοπλιστικά ένα από αυτά. Η Ronison τινάζει τα μαλλιά της προς τα πίσω, ζει όπως χιλιάδες κορίτσια της ηλικίας της, προσφέροντας σεξ στους επισκέπτες της χώρας της. «Οι γονείς μας δεν ανησυχούν πολύ. Τους λέμε πότε φεύγουμε και πότε θα γυρίσουμε. Γνωρίζουν βέβαια πώς βγάζουμε λεφτά, απλά δεν το συζητάμε».

ΤΙ κάνουν όμως οι αρχές; Πως αντιμετωπίζουν το φαινόμενο ενόψει μάλιστα και της επικείμενης φιλοξενίας του Μουντιάλ; «Έχουμε κλείσει παρά πολλά ‘κέντρα'», ισχυρίζεται η Eline Marques, υπεύθυνη για την προστασία των παιδιών στην Fortaleza. «Σκοπεύω να αυξήσω τις διάφορες επιδρομές στις εν λόγω περιοχές, ιδίως ενόψει του Μουντιάλ», καταλήγει.

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


No Internet Connection