banner psaremagr

Οι ληστές των ταβερνών

Aναστάτωση και φόβος στην πανέμορφη Αλμυρή Κορινθίας των χιλιάδων παραθεριστών, αλλά και αγαπημένο θέρετρο της Μαργαρίτας Παπανδρέου.

Αλλεπάλληλες επιθέσεις πάνοπλων ληστών σε ψαροταβέρνες, σπίτια επιχειρηματιών και απλών πολιτών καταγράφονται το τελευταίο διάστημα. Αργά τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή 25 Ιουλίου ένοπλοι κουκουλοφόροι, οπλισμένοι με καλάσνικοφ και ούζι, λήστεψαν μέσα σε κλίμα τρόμου την ψαροταβέρνα στην οποία γευματίζει η μητέρα του πρωθυπουργού και με τους ανθρώπους της οποίας διατηρεί σχέσεις καρδιάς, πολλά χρόνια τώρα.

CLOSE WINDOW
Η εισβολή των τριών ληστών και η στιγμή κατά την οποία ο ταμίας παραδίδει τις εισπράξεις καταγράφηκε από εσωτερικό κύκλωμα που διαθέτει η ψαροταβέρνα (απ’ όπου και οι αποκλειστικές φωτογραφίες του «Εθνους της Κυριακής»).

Αυτές τις μέρες, αφού άκουσε από τους ίδιους όσα δραματικά έζησαν αντιμέτωποι με πάνοπλους κουκουλοφόρους, που τους υποχρέωσαν να γονατίσουν και να παραδώσουν εισπράξεις, κινητά και όσα χρήματα είχαν οι υπάλληλοι, αναζητεί τρόπους να βοηθήσει τους βιοπαλαιστές της περιοχής με την ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Την ίδια ώρα, βέβαια, από την ευρύτερη περιοχή της Αλμυρής, από το Κατακάλι, το Σοφικό, το Ρυτό, το Λουτράκι, τα μηνύματα για τις ληστρικές επιθέσεις που εξαπολύουν ληστές με τα καλάσνικοφ διαδέχονται το ένα το άλλο.

Επίσης, ένας επιχειρηματίας έγινε στόχος των ενόπλων με τα καλάσνικοφ, όταν ξημερώματα επέστρεφε στο σπίτι του, στις Κεχριές, έχοντας μαζί του τις εισπράξεις από το κατάστημά του.

Ώρες αγωνίας
Ιδιοκτήτες ταβέρνας στο Σοφικό και στο Ρυτό, καθώς και υπεύθυνοι δύο κλαμπ στις Κλένιες, κοντά στο Χιλιομόδι και στον Αγιο Βασίλειο, έζησαν ώρες αγωνίας αντιμέτωποι με εισβολείς, οι οποίοι ανάγκασαν τους θαμώνες να ξαπλώσουν στο πάτωμα και τους «έγδυσαν» από χρήματα, κινητά, ρολόγια και κοσμήματα...

Το θρίλερ στην παραλία της Αλμυρής, με στόχο την ψαροταβέρνα - στέκι της Μαργαρίτας Παπανδρέου, κατέγραψε το εσωτερικό κύκλωμα τηλεόρασης (απ' όπου και οι αποκλειστικές φωτογραφίες του «Έθνους της Κυριακής») ξημερώματα Κυριακής 25 Ιουλίου.

Μόλις 700 μ. από το παραθαλάσσιο σπίτι της Μαργαρίτας, ομάδα τριών κουκουλοφόρων είχε στήσει από ενέδρα στον ιδιοκτήτη και τους εργαζόμενους της ψαροταβέρνας.

Οι πελάτες είχαν φύγει και ο ιδιοκτήτης με τον αδελφό του και δύο κατάκοπους εργαζόμενους ετοιμάζονταν να κλείσουν. Είχαν θέσει σε λειτουργία και τον συναγερμό, όταν από τον προαύλιο χώρο πρόβαλαν οι φιγούρες των τριών αγνώστων, οι οποίοι φορούσαν σκουρόχρωμα ρούχα, κουκούλες και κρατούσαν αυτόματα όπλα.

Ο αδελφός του ιδιοκτήτη, βλέποντάς τους, διέφυγε τρέχοντας προς τη θάλασσα, προκειμένου να ειδοποιήσει γρήγορα την Αστυνομία. Οι ληστές, με σπαστά ελληνικά, φώναξαν «μέσα, ρε, μέσα» και τα θύματα βρέθηκαν όμηροι της συμμορίας.

CLOSE WINDOW

Άγρια συμμορία
Έφυγαν αρπάζοντας τις εισπράξεις και τα κινητά τηλέφωνα
Ο ένας από τους τρεις της συμμορίας έτρεμε και αυτόν φοβήθηκαν περισσότερο ο ιδιοκτήτης και οι εργαζόμενοι, που δεν είχαν περιθώριο αντίδρασης, όταν κατάλαβαν ότι με μια χαρακτηριστική κίνηση όπλισε το αυτόματο! Έπεσαν κάτω, όπως τους διέταξαν οι ληστές, οι οποίοι άρπαξαν τις εισπράξεις, περισσότερα από 1.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια ζητούσαν επιτακτικά «κι άλλα λεφτά».

Όταν βεβαιώθηκαν ότι δεν υπήρχαν, άρχισαν να αρπάζουν τα κινητά και τα χρήματα που είχαν πάνω τους οι εργαζόμενοι. Όλα αυτά ανενόχλητοι, αφού δεν υπήρξε άμεση παρουσία της Αστυνομίας. Η Ασφάλεια έφθασε λίγα λεπτά αργότερα και έχει ήδη δρομολογήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών.

Οι εργαζόμενοι, που έχουν να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες της δεινής οικονομικής κρίσης δεν ζητούν τίποτε περισσότερο από μία έστω υποτυπώδη παρουσία της Αστυνομίας. Μόνο με την εμφανή αστυνόμευση και εφόσον γνωρίζουν οι επίδοξοι κουκουλοφόροι ότι υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν, είναι δυνατόν να μετριασθούν τα κρούσματα, έως ότου οι ένοπλοι πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας.

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Της ζήτησαν βοήθεια για να ιδρυθεί Τμήμα

Την ψαροταβέρνα της παραλίας της Αλμυρής που έγινε στόχος της συμμορίας με τα καλάσνικοφ προτιμά πάντα για τα γεύματά της, αλλά και για τη φιλοξενία των φίλων της, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όταν βρίσκεται στο σπίτι της μητέρας του.

Λάτρης της ψαροφαγίας και της μοναδικής επαφής με τη θάλασσα που προσφέρει η θέση της ψαροταβέρνας, απολαμβάνει τα γεύματά του κουβεντιάζοντας με φίλους του, τη μητέρα του και άλλους φιλοξενούμενους, όποτε βεβαίως το επιτρέπει πρόγραμμά του.

Είναι τέτοια η σχέση της Μαργαρίτας με τους ανθρώπους της ταβέρνας, που όταν για κάποιο λόγο δεν μπορούν η ίδια, η οικονόμος της ή οι φίλοι της να πάνε ως εκεί, ζητά από τους σερβιτόρους να φέρουν τα εδέσματα στο σπίτι της, που απέχει μόλις 600 με 700 μέτρα.

Από «πρώτο χέρι»
Ήταν σχεδόν ο πρώτος άνθρωπος που πληροφορήθηκε, και μάλιστα από «πρώτο χέρι», όσα είχαν διαδραματισθεί στην ψαροταβέρνα. Προβληματίστηκε, ζήτησε να μάθει αν τραυματίστηκε κανείς, τι μπορεί να είναι οι δράστες και τι πρέπει να γίνει για να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα. Οι επαγγελματίες της περιοχής, της ζήτησαν με κάποιον τρόπο να βοηθήσει και η ίδια για τη δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος ώστε να αισθάνονται κάποια ασφάλεια.

Οι μόνιμοι κάτοικοι, οι παραθεριστές και οι μαγαζάτορες της Αλμυρής ζουν χρόνια τώρα με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, η οποία μένει εκεί σχεδόν χειμώνα - καλοκαίρι, με λίγα «διαλείμματα» στο Καστρί. «Της αρέσει πολύ και δεν αλλάζει τον τόπο μας με τίποτε», λένε οι άνθρωποι που την γνωρίζουν.

Στην περιοχή
Πολλά τα σπίτια με... ονοματεπώνυμο

Το σπίτι της Αλμυρής, όπου μένει η Μαργαρίτα, αγοράστηκε από την οικογένεια του πρωθυπουργού γύρω στο 1965. Το προτιμούσε και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου για να χαλαρώνει, καθώς συνδύαζε την ομορφιά του θέρετρου με την κοντινής απόστασης από την Αθήνα.

Δεν είναι όμως μόνο η οικογένεια Παπανδρέου που προτίμησε την όμορφη παραλία της Κορινθίας. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τις προηγούμενες δεκαετίες έτεινε να εξελιχθεί σε... παροικία του ΠΑΣΟΚ. Πολύ κοντά στο σπίτι της Μαργαρίτας διέθετε το δικό της σπίτι η οικογένεια του Μένιου Κουτσόγιωργα, ενώ και η μητέρα του βουλευτή, πρώην υπουργού Πέτρου Ευθυμίου, είχε εκεί σπίτι.

Η περιοχή της Αλμυρής είχε τραβήξει το ενδιαφέρον και άλλων διασημοτήτων.

Στο Κατακάλι, χωριό κοντά στην Αλμυρή, είχε αγοράσει σπίτι η κόρη του Ουίνστον Τσόρτσιλ, Σάρα, η οποία ύστερα από χρόνια το πούλησε σε οικογένεια Έλληνα εφοπλιστή.

Απόπειρα σε ATM
Απόβαση με φουσκωτό

Πριν από λίγα βράδια μια τουρίστρια σε ξενοδοχείο της Αλμυρής, που δεν μπορούσε λόγω ζέστης να κοιμηθεί και ενώ καθόταν στο μπαλκόνι, είδε μια επιχείρηση απόπειρας διάρρηξης του ΑΤΜ, το οποίο βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο της.

Όση ώρα οι διαρρήκτες, με μπουκάλες οξυγόνου και άλλα σύνεργα, «δούλευαν» μέσα στη νύχτα για να αρπάξουν τα λεφτά, εκείνη ενημέρωσε την Αστυνομία. Στην περίπτωση αυτή το περιπολικό έφτασε σε ελάχιστα λεπτά. Και τότε έγινε το απίστευτο.

Οι δράστες ήταν... αμφίβιοι! Είχαν φθάσει στην παραλία με φουσκωτό και με τις «εξαρτήσεις» τους είχαν κάνει απόβαση διά θαλάσσης! Μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθούν, εγκατέλειψαν τα σύνεργα τους στο ΑΤΜ, πήδηξαν στο φουσκωτό και χάθηκαν στη θάλασσα!

ΦΡΑΝΚ ΛΑΜΠΑΡΤ
Γλίτωσε τυχαία από τους ληστές

Ακόμη και ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Τσέλσι Φρανκ Λάμπαρντ, λίγο έλειψε να βρεθεί αντιμέτωπος (!) με ένοπλους κουκουλοφόρους, τις ημέρες που βρέθηκε ινκόγκνιτο στο Κατακάλι, καλεσμένος στον γάμο φίλου του επιχειρηματία. Οι ληστές έβαλαν στο μάτι τις εισπράξεις της ταβέρνας, στην οποία ο πατέρας του εφοπλιστή είχε κάνει τραπέζι στους καλεσμένους στον γάμο, μετά την επίσημη δεξίωση που έγινε στην έπαυλή του. Το ευτύχημα ήταν ότι την ώρα της εισβολής των ενόπλων ούτε ο διεθνής Βρετανός ποδοσφαιριστής ούτε οι άλλοι καλεσμένοι βρίσκονταν στην ταβέρνα...

 

ΕΘΝΟΣ


banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection