banner psaremagr

Μπουγάδα με... ανησυχίες!

Μια μπουγάδα ενός χιλιομέτρου από λευκά t-shirts με συνθήματα απλώθηκε το περασμένο Σάββατο στην πλατεία του Κεραμεικού. Δημιουργοί ήταν οι περαστικοί και όσοι έφτασαν εκεί με σκοπό να εκφραστούν μέσα από ένα μήνυμα. Και στα εκατοντάδες λευκά μπλουζάκια αποτυπώθηκαν οι σκέψεις και οι αγωνίες των Αθηναίων που δεν είχαν θέμα την οικονομική κρίση.
«Δεκάδες λευκά t-shirt γίνονται ο καμβάς πάνω στον οποίο περαστικοί και κάτοικοι εκφράζονται ελεύθερα με χρώμα» λέει ο Βαρνάβας Φιλίππου, γραφίστας και ιθύνων νους αυτής της εκδήλωσης

To event άρχισε στις πέντε το απόγευμα και ο προγραμματισμός του ήταν οι Αθηναίοι να κρεμάσουν τις... ανησυχίες τους μέχρι τις 10 το βράδυ. Τελικά η έμπνευσή τους τούς κράτησε μέχρι αργά το βράδυ και όταν πια στα σχοινιά δεν χωρούσαν αλλά μηνύματα η ατμόσφαιρα έγινε ακόμη πιο γιορτινή. Ο Βαρνάβας Φιλίππου γραφίστας και ιθύνων νους αυτής της εκδήλωσης πιστεύει ότι αυτή η εξέλιξη ήταν η πιστοποίηση της επιτυχίας για το «Say it on a tshirt». Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Η ιδέα ήταν πολύ απλή. Σκέφτηκα πόσα πράγματα υπάρχουν για να τα μοιραστούμε και να τα "φωνάξουμε", αλλά δεν έχουμε τον τρόπο και τον χώρο. Μια αστική μπουγάδα με τα t-shirts πάνω στα οποία θα αποτυπώνονταν τυχαία και χωρίς περιορισμούς τα συναισθήματα, οι διαθέσεις, οι σκέψεις και η... έμπνευση των περαστικών ή όσων μάθαιναν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν μια λύση με αισθητική και φυσικά οικονομική. Δεκάδες λευκά t-shirts γίνονται ο καμβάς πάνω στον οποίο περαστικοί και κάτοικοι εκφράζονται ελεύθερα με χρώμα».

Κι ενώ τυπικά δεν είχε φτάσει η ώρα που θα άρχιζε η εκδήλωση, οι πρώτοι Αθηναίοι κατέφθασαν. Μια παρέα νεαρών πάνω στα μηχανάκια ήταν αυτοί που εγκαινίασαν το «Say it on a tshirt». «Θελήσαμε να είμαστε οι πρώτοι που το κάνουμε παγκοσμίως» λένε σχεδόν εν χορώ!

Τους χάλασε τα σχέδια
Άρχισαν να κάνουν βόλτα στη βροχή με τη μηχανή αλλά ο καιρός είχε άλλα σχέδια. Είχαν φτάσει στην πλατεία του Κεραμεικού όταν βγήκε ο ήλιος και τους χάλασε τα σχέδια. Τα σχοινιά με τα χάρτινα μπλουζάκια που είχαν κρεμαστεί με το σύνθημα «Say it on a t-shirt» τους κέντρισαν το ενδιαφέρον και πήγαν κοντά.

Η Αδαμαντία Παπάζογλου, η Άρτεμις Σπύρου, ο Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Πλο Ηλιάδης είναι χορευτές που μόλις αποφοίτησαν και έφτιαξαν τη δική τους ομάδα. Ήταν οι τέσσερις πρώτοι που άπλωσαν τα t-shirts στο αυτοσχέδιο «χάρτινο» χαλί και έγραψαν το δικό τους μήνυμα: «Η ζωή είναι σαν τον χορό, αν κάνεις ένα λάθος βήμα δεν σταματάς, συνεχίζεις». «Για μας αυτή την στιγμή τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον χορό. Ό,τι ζούμε, ό,τι σκεπτόμαστε έχει μέσα αυτό το στοιχείο. Έτσι το είδαμε ως μια ευκαιρία να το μοιραστούμε με όλους» λέει το ένα από τα κορίτσια της παρέας, η Αδαμαντία Παπάζογλου, 23 ετών.

Ο Βαγγέλης Ξυπόλητος, 12 ετών, έφτασε με την παρέα του στον Κεραμεικό για να...προσηλυτίσει τους Αθηναίους να γίνουν Ολυμπιακοί

Ρομαντικά και... ποδοσφαιρικά μηνύματα
ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ από τον κόσμο των... πουέντ όμως δεν ήταν τα μόνα που κρεμάστηκαν στην μπουγάδα του Κεραμεικού. Οι δημιουργοί που κατέφτασαν για να εκφραστούν ήταν όλων των ηλικιακών ομάδων. Η κ. Δέσποινα Σαλδάση η οποία ασχολείται με το διαδικτυακό μάρκετινγκ είχε μάθει για την εκδήλωση- μέσω Ιnternet - και αποφάσισε να συμμετέχει. Το μήνυμά της αφορούσε τις γυναίκες, γιατί πιστεύει ότι είναι αυτή την εποχή πιο καταπιεσμένες από ποτέ.

«Πιστεύουμε ότι έχουμε βελτιώσει τη θέση μας στην κοινωνία ή στην οικογένεια, όμως αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Απλώς έχουμε επιφορτισθεί με πολλαπλούς ρόλους. Στην ουσία, δηλαδή, έχουμε πολλαπλασιάσει τις υποχρεώσεις μας και τις ευθύνες μας».

Η εικόνα που ζωγράφισε η κ. Σαλδάση στο λευκό t-shirt είναι κατά την άποψή της η λύση για να βγει από τη δύσκολη θέσης της: μια γυναίκα με φτερά που θα μπορεί να πετάει όποτε θέλει.

Δεν είναι όμως όλες οι ανησυχίες των Αθηναίων τόσο ρομαντικές, και δη των δωδεκάχρονων. Ο Βαγγέλης Ξυπόλητος, 12 ετών, έφτασε με την παρέα του στον Κεραμεικό για να... προσηλυτίσει. Μαζί με τους συνομηλίκους τους ζήτησαν λευκά μπλουζάκια για να ζωγραφίσουν την αγαπημένη τους ομάδα!

«Θύρα 7 με έντονα γράμματα για να γίνουν όλοι οι Αθηναίοι Ολυμπιακοί».

 

ΤΑ ΝΕΑ


banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection