banner psaremagr

Τα φετινά οικολογικά Αντι-Βραβεία

Ένας ετήσιος θεσμός, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Απονέμονται και φέτος από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης τα βραβεία αντιοικολογικής δράσης σε δημόσια πρόσωπα, που έχουν διαπρέψει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς για πράξεις ή παραλείψεις σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

http://ecology-salonika.org/2010/wp-content/uploads/2010/06/Logo-OikoKinisiThess.jpg

Τα βραβεία έχουν συμβολικό χαρακτήρα και αποτελούν ύστατη άμυνα σε όλους αυτούς που κάθε 5η Ιουνίου φορούν τα καλά τους ρούχα και πλέκουν εγκώμια σε ένα περιβάλλον που εξοντώνεται.

1. Το βραβείο περιβαλλοντικών οπτικών εφέ στο Γιάννη Ζουρνά, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ο.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει σχεδιάσει την κατασκευή εργοστασίων καύσης σκουπιδιών εντός του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και στον Αγ. Αντώνιο, με την προσδοκία οι καπνοί να καλύψουν την ανακύκλωση, όπου ο οργανισμός που διευθύνει έχει επιτυχία 4%.

Το βραβείο θα απονείμει ο πρώην Υπουργός Τάσος Μαντέλης ως αναγνώριση του ότι το σχέδιο της καύσης κοστίζει περισσότερο και μειώνει θέσεις εργασίας.

2. Το βραβείο περιβαλλοντικών κοστουμιών στο Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ο οποίος θέλει να ντύσει «χρυσοθήρες της Άγριας Δύσης» τους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής, των Σαππών Ροδόπης και του Περάματος Έβρου που αντιδρούν στην ανάπτυξη της εξόρυξης με κυάνιο.

Το βραβείο θα απονείμει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε αναγνώριση της ικανότητας του να «ντύσει» ως ειρηνευτική, την επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στο στολίσκο με κατεύθυνση τη Γάζα.

3. Το βραβείο καλύτερου περιβαλλοντικού σεναρίου στο Νομάρχη Θεσσαλονίκης ΠαναγιΏτη Ψωμιάδη, ο οποίος δηλώνει πως έχει σώσει την Κορώνεια, για την οποία παραπέμπεται ως κατηγορούμενος για σωρεία παραβάσεων.

Το βραβείο θα απονείμει ο επικεφαλής της BP παγκοσμίως, Τόνι Χάουαρντ, σε ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών του νομάρχη Θεσσαλονίκης να πορευθεί στο δρόμο της εταιρείας που κατέστρεψε τον κόλπο του Μεξικού. (θα το απένειμε ο Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, αλλά αυτός έφτιαχνε ψεύτικες ιστορίες για να διασκεδάζουν τα παιδιά και όχι να έχουν δουλειά οι δικαστές)

4. Το βραβείο περιβαλλοντικού make up στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την εξαιρετική επένδυση βιοκλιματικών περσίδων που σχεδίασε για το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το μοναδικό σύγχρονο δημόσιο κτίριο στον κόσμο, που δεν έχει θερμική προστασία.

Το βραβείο θα απονείμει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, σε αναγνώριση της πεποίθησης ότι μπορεί να κρύψει τις ρατσιστικές και εθνικιστικές (εθνοφυλετικές) απόψεις του πίσω από το προσωπείο του ιεράρχη.

5. Το βραβείο για το καλύτερο σενάριο ξένης περιβαλλοντικής καταστροφής απονέμεται στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη συμφωνία με τη Ρωσία κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού.

Θα το απονείμει ο δήμαρχος του Τσερνομπίλ, τα έξοδα φιλοξενίας του οποίου στην Ελλάδα θα καλύψει το ΚΚΕ, το οποίο άλλωστε ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι εκεί το 1986 έγινε καταστροφή.

 

Ecology Salonica


banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection