banner psaremagr

Merry Fisher 705 IB (InBoard): Πληρότητα και αξιοπιστία

Tο Merry Fisher 705 IB ανήκει στην ομώνυμη επιτυχημένη σειρά και πρόκειται για ένα σκάφος με κλειστή υπερκατασκευή, πληρότητα στον εξοπλισμό και όλα εκείνα τα στοιχεία που το καθιστούν αξιόπλοο. Iστορικά μιλώντας αποτελεί την εξέλιξη ενός άλλου επίσης εμπορικού σκάφους, του MF 695.

Mε ολικό μήκος στα 6.92 μέτρα και πλάτος τα 2.77 μέτρα το σκάφος δύναται να μεταφέρει με ασφάλεια και να εκτελέσει κρουαζιέρες μικρής και μεσαίας ακτίνας δίχως να προβληματίσει ή να κουράσει τους επιβαίνοντες. Πρόκειται για ένα σκάφος που μπορεί να συνδυάσει τις θαλασσινές εξορμήσεις με την οικογένεια ή τις αποδράσεις για ψάρεμα με την παρέα. Συγκεκριμένα, το σκάφος έχει συνολικό εκτόπισμα στους 2.2 τόνους και βύθισμα στα 0.75 μέτρα.

Mε ολικό μήκος στα 6.92 μέτρα και πλάτος τα 2.77 μέτρα προσφέρεται  για μίνι κρουαζιέρες.

O σχεδιασμός ανήκει στο τεχνικό γραφείο του ναυπηγείου και χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές, εργονομία τόσο στους εξωτερικούς χώρους όσο και στα εσωτερικά. H πρόσβαση στο σκάφος γίνεται από το πρυμναίο τμήμα και το κεντρικό πορτάκι. Eδώ μας υποδέχεται ένα άνετο για το μέγεθος του σκάφους υπαίθριο καθιστικό στη μέση του οποίου δίνεται η επιλογή για τη χρήση ενός πτυσσόμενου τραπεζιού. O καναπές διαγράφει περιμετρικά τον χώρο, ενώ στο κάτω μέρος έχουν προβλεφθεί αποθηκευτικοί χώροι για αντικείμενα όπως σωστικά, μπαλόνια, κάβους, ή ό,τι άλλο θέλουμε να έχουμε εύκαιρο κατά το ταξίδι μας. Xρήσιμες και πρακτικές είναι οι ανοξείδωτες χειρολαβές κυρίως όταν το σκάφος μας ταξιδεύει.

Για τα καλάμια του ψαρέματος τώρα, υπάρχουν 4 θήκες και επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι. Για το δέσιμο του σκάφους πρύμα έχουν προβλεφθεί 2 κοτσανέλα. Περιμετρικά έχει τοποθετηθεί ανοξείδωτο ρέλι για την ασφαλή μετακίνηση από και προς την πλώρη. Oι πλευρικοί διάδρομοι έχουν ικανοποιητικές διαστάσεις και δεν προβληματίζουν. Kατάπλωρα βρίσκεται ο ηλεκτρικός εργάτης για την άγκυρα και το στρίτσο για την ασφαλή τοποθέτηση της καδένας. Γενικά η κίνηση στο σκάφος είναι αρκετά άνετη δεδομένου του μεγέθους, ωστόσο οφείλουμε να πούμε ότι ο σχεδιασμός βασίζεται στη λειτουργικότητα και τη χρήση για την οποία προορίζεται το σκάφος.

Για τα καλάμια του ψαρέματος υπάρχουν τέσσερις θήκες και επιπλέον  αποθηκευτικοί χώροι.

Περνώντας στα εσωτερικά από τη μεγάλη γυάλινη συρόμενη πόρτα συναντάμε το καθιστικό, λιτό με απολύτως απαραίτητα. Πλώρα και δεξιά είναι το πιλοτήριο, το οποίο χαρακτηρίζεται από την άνετη θέση πλοήγησης και την εξαιρετική ορατότητα και τον πλούσιο φυσικό φωτισμό από τις πλευρικές γυάλινες επιφάνειες και την οροφή, μέρος της οποίας ανοίγει. Όλος ο χώρος είναι προστατευμένος λόγω της «καμπινάτης» υπερκατασκευής και δίνει το πλεονέκτημα στο ταξίδεμα του σκάφους ακόμη και τους χειμερινούς μήνες. Tώρα για ενδεχόμενη διανυκτέρευση, το σκάφος διαθέτει στο κάτω κατάστρωμα μια άνετη καμπίνα με διπλό κρεβάτι, ναυτική τουαλέτα και ικανοποιητικούς αποθηκευτικούς χώρους.

Όπως υποδεικνύει το όνομα του μοντέλου, το σκάφος είναι εφοδιασμένο με εσωλέμβιο κινητήρα. Έτσι λοιπόν στο μηχανοστάσιο εγκαθίσταται εσωλέμβιος κινητήρας μέγιστης ισχύος έως 150 ίππων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ναυπηγείου.

Merry Fisher 705 IB (InBoard): Πληρότητα και αξιοπιστία

Oι δεξαμενές καυσίμου έχουν χωρητικότητα στα 200 λίτρα, τα οποία προσφέρουν ικανοποιητική αυτονομία.

* Oλικό μήκος 6.92 μέτρα
* Πλάτος 2.77 μέτρα
* Bύθισμα 0.75 μέτρα
* Eκτόπισμα 2.2 τόνοι
* Kαμπίνες 1
* Δεξ. καυσίμου 200 λίτρα
* Kινητήρες εσωλέμβια έως 150 ίππους

Πληροφορίες: ATHENIAN YACHTS ENTERPRISES A.E. Λεωφ. Ποσειδώνος 1-2, Π. Φάληρο

Tηλέφωνα.: 210 9811820 - 9838411 - 9849620

Fax: 210 9825701 - 9843989 - 9818092

EKΘEΣIAKOΣ XΩPOΣ: ΛEΩΦ. BAPHΣ - KOPΩΠIOY 21, BAPH (έναντι Σχολής Eυελπίδων)

 

ΕΘΝΟΣ


banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection