Ανώνυμοι επιστολογράφοι ξεσκεπάζουν τη διαφθορά του δημόσιου τομέα

Ακούγεται παράδοξο, είναι όμως αληθινό. Ανώνυμοι επιστολογράφοι (!) είναι αυτοί που ξεσκεπάζουν τη διαφθορά στους κόλπους της Αστυνομίας και σε άλλους, «χρυσοφόρους» για τους επίορκους, τομείς του δημόσιου τομέα! Ανώνυμοι εξελίσσονται σε «εκκαθαριστές της δημόσιας ζωής» και ανοίγουν τα μάτια υψηλόβαθμων αξιωματούχων, οι οποίοι, αν και καθ' ύλην αρμόδιοι για τον έλεγχο του προσωπικού τους, «πέφτουν από τα σύννεφα» κάθε που αποκαλύπτεται ένα σκάνδαλο.

Κάποιες φορές οι συντάκτες των επιστολών φαίνεται να προέρχονται από τα σπλάχνα της ΕΛ.ΑΣ. Τελευταίοι τροχοί της άμαξας, δεν διανοούνται να αναφέρουν τίποτε ιεραρχικά, φοβούμενοι για την έκταση των κυκλωμάτων και για την ίδια τη ζωή τους.

Αστυνομικοί ήταν οι ανώνυμοι επιστολογράφοι που από το 2006, πριν τα πράγματα οδηγηθούν στα γνωστά τραγικά αποτελέσματα στα Ζωνιανά, αποκάλυπταν στην ηγεσία τους τα έργα και τις ημέρες επίορκων αξιωματικών, οι οποίοι, όπως προέκυπτε από τα αναφερόμενα, λειτουργούσαν περίπου ως συνεργοί εμπόρων ναρκωτικών.

Και ανώνυμος αποστολέας είναι αυτός που «σήκωσε από τις καρέκλες» τους «αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.» και τους υποχρέωσε να ταξιδέψουν έως το κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων. Η έρευνα των Ράμπο, τη στιγμή που τα ηγετικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. στη Λ. Κατεχάκη ουδέν είχαν αντιληφθεί, έχοντας προφανώς τυφλή εμπιστοσύνη στην ιεραρχία, έφερε στο φως σημεία και τέρατα.

Κρούσματα διαφθοράς επίορκων υπαλλήλων της Πολεοδομίας Σύρου, σε σχέση με πρόστιμα για παράνομη δόμηση και αστυνομικών που υπηρέτησαν παλαιότερα σε υπηρεσίες του Νοτίου Αιγαίου και βέβαια στη Μύκονο.

Από την «κομπίνα», που είχε στηθεί χρόνια πριν, χάθηκαν εκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια ταμεία, φάκελοι εξαφανίζονταν, άλλοι καλούνταν να πληρώσουν για τις παρανομίες, για άλλους οι φάκελοι έμεναν «ξεχασμένοι» μέσα στα γραφεία και αράχνιαζαν.

Αφορμή για την έρευνα στάθηκε και πάλι μία επιστολή ανώνυμου αποστολέα στην Εισαγγελία, καθώς φαίνεται δεν είχε την παραμικρή εμπιστοσύνη στον χειρισμό της υπόθεσης από την Αστυνομία διά της ιεραρχικής οδού.

«...Αστυνομικοί του Τμήματος Μυκόνου και στελέχη της Πολεοδομίας στη Σύρο (έχει στην εποπτεία της και τη Μύκονο) έχουν στήσει κύκλωμα, καθώς σε κάθε υπό ανέγερση οικοδομή γίνεται έλεγχος από αστυνομικό και ανάλογα με την αυθαιρεσία και το μέγεθος της υπέρβασης από την οικοδομική άδεια τακτοποιούν το θέμα με 15.000-20.000 ευρώ...

Κρατικά στελέχη διάγουν πολυτελή βίο με συχνά ταξίδια στο εξωτερικό, τα έξοδα των οποίων καλύπτονται από επιχειρηματία που δραστηριοποιείται παράνομα».

Αυτοψίες σε αυθαίρετα
Όπως προέκυψε, από τα 22 έγγραφα που είχαν σταλεί τη διετία 2008-2009 από το Α.Τ. για τη διενέργεια αυτοψιών σε αυθαίρετα, στα 15 η Πολεοδομία δεν είχε ανταποκριθεί. Επίσης ότι από την Πολεοδομία δεν αποστέλλονταν τα έγγραφα στις εφορίες προκειμένου να εισπραχθούν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί, ακόμη και σε όσες περιπτώσεις έγινε κάτι τέτοιο.

Τα ποσά που «παίζονταν» από τις ενέργειες ή τις παραλείψεις ήταν μεγάλα. Πρόστιμο ύψους 1.450.000 ευρώ που είχε επιβληθεί για ανέγερση παράνομης ξενοδοχειακής μονάδας δεν είχε εισπραχθεί έως τα τέλη του 2009, αφού ο φάκελος φέρεται να μη είχε αποσταλεί στην Εφορία!

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ


No Internet Connection