Κάστορας εμποδίζει κατασκευή γέφυρας στη Δρέσδη

Ένας κάστορας, είδος προστατευόμενο στη Γερμανία, εμποδίζει την κατασκευή μιας μεγάλης γέφυρας στη Δρέσδη, η οποία έχει στοιχίσει στην πόλη τη διαγραφή της από τον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου.

Το ζώο, το οποίο έχει εγκατασταθεί στη ζώνη κατασκευής της γέφυρας, δεν μπορεί, βάσει της γερμανικής νομοθεσίας, να ενοχληθεί κατά την περίοδο της αναπαραγωγής του --δηλαδή το μήνα Μάιο--, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ντι Βελτ.

Έτσι η παρουσία του κάστορα προκάλεσε τη διακοπή των εργασιών, στις οποίες αντιδρούσαν ούτως ή άλλως οι οικολόγοι. Οι εργασίες είχαν ήδη επιβραδυνθεί από την ανακάλυψη ενός σπάνιου είδους νυχτερίδας και μιας προστατευόμενης ποικιλίας πεταλούδας, διευκρινίζει η εφημερίδα.

Όμως οι αρχές μπορούν να ζητήσουν έκτακτη άδεια για να ολοκληρώσουν τις εργασίες κατασκευής της γέφυρας, η οποία είναι πλέον η ακριβότερη της Γερμανίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Ντι Βελτ.

Η μεγάλη αυτή οδογέφυρα μέσα στην καρδιά της Δρέσδης είχε προκαλέσει το θυμό της UNESCO, της πολιτιστικής οργάνωσης του ΟΗΕ, η οποία είχε περιλάβει το 2004 την πόλη στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς, πριν την διαγράψει πέρυσι.

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


No Internet Connection