Τουρκάλα ποπ σταρ καταδικάστηκε να γράψει τον εθνικό ύμνο

Τον μακροσκελή εθνικό ύμνο της χώρας της και ανάλυσή του, έκτασης πέντε σελίδων, καταδικάστηκε να γράψει τιμωρία η Τουρκάλα ποπ σταρ Ντεμέτ Ακαλίν.

http://assets.tanea.gr/files/2010-03-07/thumbs/demet_450x.jpg

Δικαστήριο έκρινε ότι διέπραξε εθνικό ατόπημα όταν σε μια συναυλία της στην Αλικαρνασσό το 2008, απευθυνόμενη στο κοινό της φέρεται να είπε:«Τι έγινε; Από πού ήλθατε εσείς, απ' το Ντιγιάρμπακιρ; Μήπως ήλθατε από τα βουνά; Δεν κατανοώ από πού είσαστε όλοι εσείς που κάθεστε εδώ και με κοιτάζετε σα βλάκες».

Επτά επιχειρηματίες από το Ντιγιάρμπακιρ (όπου πλειοψηφούν οι Κούρδοι) αντέδρασαν στις δηλώσεις της τραγουδίστριας και της έκαναν μήνυση. Το δικαστήριο έκρινε ότι παραβίασε τη νομοθεσία που απαγορεύει τη δημόσια προσβολή της διαφορετικότητας με βάση τον τόπο καταγωγής, την κοινωνική τάξη ή τη σεξουαλική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Ακαλίν δεν δυσαρεστήθηκε με την τιμωρία της καθώς, όπως είπε, είχε μάθει τον εθνικό ύμνο στο σχολείο. «Έχω πολλά να γράψω γιατί αγαπώ κάθε γωνιά της χώρας μου» φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα Χουριέτ.

 

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ


No Internet Connection