banner psaremagr

Μύδια με λαχανικα

Υλικά: 2 κιλά μύδια. Ιδιαίτερη προσοχή διότι τα μύδια χαλάνε εύκολα. Προτιμήστε τα φρέσκα απο τα κατεξυγμένα.Αν μυρίζουν τότε πετάξετε τα. 5 σκελίδες σκόρδο 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 1 πράσινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες 100 γρ. βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα 1 ποτήρι λευκό κρασί Ζάχαρη Αλάτι Πιπέρι Μαϊντανό Αφήνουμε τα μύδια σε νερό για 2 ώρες περίπου.Πλένουμε τα μύδια πολύ καλά.Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε τα μύδια να αχνιστούν. Όταν ανοίξουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Το νερό το στραγγίζουμε 2 φορές ώστε να μην περάσει καθόλου άμμος από τα μύδια και το κρατάμε μία κούπα. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.Προσθέτουμε τις πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Στο νερό που έχουμε στραγγίσει διαλύουμε την μουστάρδα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με πολύ λίγη ζάχαρη. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 6-7 λεπτά, προσθέτουμε τα μύδια, το κρασί και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει το φαγητό μας με τα υγρά του. Το πιάτο είναι λίγο πικάντικο.Οσοι θέλουν μπορούν να μην βάλουν πιπέρι και να βάλουν 1 κουταλάκι κάρρυ στην θέση της μουστάρδας.


banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection