banner psaremagr

10η ΕΤΗΣΙΑ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ - 2012

logo-pofsΓια 10η συνεχή χρονιά ο ΠΟΦΣ διοργάνωσε την ετήσια αποστολή του που φέτος έγινε στην όμορφη Αντίπαρο από την Παρασκευή 22 εως 25 Ιουνίου 2012.

Η εμπειρία και η οργάνωση από τον αρχηγό αποστολής Δημήτρη Γιαβρίδη αλλά και η συνεργασία και το πνεύμα ομαδικότητας των συμμετεχόντων βοήθησαν ώστε κατά γενική ομολογία να είναι η καλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Οι συμμετέχοντες περισσότεροι από 115 άτομα, επιβιβασμένοι σε 21 «μάχιμα» σκάφη του ομίλου, αψήφησαν τα "κόντρα" πενταροεξάρια του Αιγαίου και με μια μικρή στάση στη Θηρασιά, κατέπλευσαν στην Αντίπαρο σε δύο ομάδες, την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουνίου.

Το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία της Αντιπάρου έγινε η κεντρική εκδήλωση με ανταλλαγή αναμνηστικών με τις αρχές, παράθεση και κατανάλωση των κρητικών προϊόντων που είχαμε μεταφέρει, παρέα με τους Αντιπαριανούς. Όταν ο Κωστής Σταυρακάκης με το συγκρότημά του και τον Πάρη Γαϊτάνο στο τουμπερλέκι άρχισαν να παίζουν, το κέφι απογειώθηκε, και η πλατεία αποδείχθηκε... πολύ μικρή να μας χωρέσει. Κατέφθαναν άλλωστε και πολλοί τουρίστες που γοητευμένοι από το γλέντι που είχε στηθεί, ήθελαν να συμμετέχουν και αυτοί!!!

Την Κυριακή το πρωί με μέριμνα του Δήμου επιβιβαστήκαμε όλοι σε λεωφορεία για μεταφορά στα αξιοθέατα του νησιού. Πήγαμε πρώτα στο ονομαστό σπήλαιο της Αντιπάρου όπου κατεβαίνοντας τα 411 σκαλοπάτια θαυμάσαμε τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες (οι αρχαιότεροι στην Ευρώπη). Στη συνέχεια πήγαμε στον Αγ. Γεώργιο, επιβιβαστήκαμε σε καραβάκι που μας πήγε απέναντι στο νησάκι Δεσποτικό, περπατήσαμε στις αρχαιότητες και κατόπιν μας πήγε σε μέρη με πανέμορφες σπηλιές και κρυστάλλινα νερά.

Αργά το μεσημέρι φθάσαμε στην παραλία του Σωρού και μετά από μια δροσερή βουτιά, ο Δήμαρχος μας παρέθεσε σε τοπική ταβέρνα ένα πλούσιο γεύμα. Μετά το φαγητό ακολούθησε έντεχνο κρητικό πρόγραμμα από τον ακούραστο Κωστή Σταυρακάκη και το συγκρότημά του.

Η Δευτέρα μας βρήκε να προετοιμάζουμε την αναχώρησή μας από την Αντίπαρο και άλλοι μέσω Φολέγανδρου επέστρεψαν στο Ηράκλειο, άλλοι μέσω Σίκινου και άλλοι μέσω Σαντορίνης παρέτειναν άλλη μια μέρα την επιστροφή τους και άλλοι (τη στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες) δεν ... έχουν επιστρέψει ακόμα!!!

Το Δ.Σ. του ΠΟΦΣ θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει το Δήμαρχο Αντίπαρου (και πατριώτη μας) κο. Λεβεντάκη, την αντιδήμαρχο κα. Ελένη Βιάζη, τον σύμβουλο του Δημάρχου κο. Μάκη Χανιώτη για την φιλοξενία και αμέριστη βοήθειά τους σε ότι χρειαστήκαμε αλλα και όλους τους Αντιπαριώτες που μας αγκάλιασαν με αγάπη. Ιδιαίτερα τον αρχηγό αποστολής Δημήτρη Γιαβρίδη για την άψογη διοργάνωση που και φέτος πραγματοποίησε. Τον Κωστή Σταυρακάκη με το συγκρότημά του που αψηφώντας τα «μποφώρια» παρευρίσκονται παντού. Τον Πάρη Γαιτάνο για τη συμμετοχή του στο συγκρότημα, τους πλοηγούς και σκούπες των ομάδων, το χορευτικό μας και τα δελφινάκια του Π.Ο.Φ.Σ. Τους χορηγούς μας Κρασιά Λυράρακης, Νερά Ζαρός, Δελισσάββας, Χαρίτος, Ν. Λαμπράκης, Μοtotec Τριανταφυλλίδης, Ανταλλακτικά Γιαβρίδης, Scuba Creta Γεωργαντάς, Marma Crete Μαρκουράκης, Οπτικά Φασουλάκης, Αsmani stores, Μitsubishi - Honda Αφοι Εφραίμογλου, Ασφάλειες - Σχολές Οδηγών Μεραμβελιωτάκης, επίσης να ευχαριστήσουμε για την παραχώρηση και διευκόλυνση των πληρωμάτων, σκαφών και αυτ/των τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου και τον Πρόεδρο κ Δ/νων Σύμβουλο κο Γιάννη Μπρά. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και στις γυναίκες και στα παιδιά μας που στωϊκά υπομένουν και μας ακολουθούν όπου πάμε !!!


banner psaremagr

No Internet Connection