banner psaremagr

“Οικογενειάρχης” κυνηγός θανάτωσε και βεβήλωσε λιοντάρι-σύμβολο της Αφρικής

Ο Σεσίλ, το πιο εμβληματικό λιοντάρι της Ζιμπάμπουε, θανατώθηκε από έναν αχαρακτήριστο αμερικανό κυνηγό που μάλιστα ανάρτησε φωτογραφίες με το θύμα του στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, ο κυνηγός Γουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ, ένας οδοντίατρος από τη Μιννεσότα των ΗΠΑ και πατέρας δύο παιδιών, πλήρωσε πάνω από 40.000 Ευρώ για να σκοτώσει με το τόξο του το κοσμαγάπητο λιοντάρι που ζούσε στο Εθνικό Πάρκο Χουάνγκε της νοτιοαφρικανικής χώρας.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις αντέδρασαν οργισμένα στα νέα του θανάτου του 13χρονου λιονταριού: αφενός επρόκειτο για ένα λιοντάρι σχετικά εξοικειωμένο με την ανθρώπινη παρουσία και αφετέρου το δίποδο που το θανάτωσε το δελέασε ώστε να βγει εκτός ορίων εθνικού πάρκου και στη συνέχεια το σκότωσε εκτοξεύοντας τα βέλη του.

Ο οδοντίατρος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι δεν γνώριζε την ταυτότητα του άγριου ζώου και υποστήριξε ότι οι οδηγοί του είχαν εξασφαλίσει όλες τις προβλεπόμενες άδειες που πρέπει να κατέχουν όσοι σκοτώνουν άγρια ζώα “για διασκέδαση”.

Ο αμερικανός και τα υπόλοιπα ανθρωπόμορφα όντα που θανάτωσαν το περήφανο ζώο στη συνέχεια το αποκεφάλισαν και το έγδαραν.

Οι αρχές της Ζιμπάμπουε έχουν ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του επαγγελματία κυνηγού Θίο Μπρόνκχορστ της εταιρείας Bushman Safaris και του ιδιοκτήτη της έκτασης που συνορεύει με το πάρκο με την κατηγορία ότι καθοδήγησαν τον οδοντίατρο και ότι προσέλκυσαν το λιοντάρι εκτός εθνικού πάρκου.

—Ο βίος και η πολιτεία του λαθροκυνηγού

Οι έρευνες των χρηστών του διαδικτύου έβγαλαν “λαυράκια” για την ταυτότητα και τις συνήθειες του Πάλμερ. Το 2008 πλήρωσε πρόστιμο όταν μετά από δικαστήριο αποδείχθηκε πως είχε σκοτώσει μια μαύρη αρκούδα σε προστατευόμενη περιοχή και προσπάθησε αν καλύψει τα ίχνη του όταν οι θηροφύλακες τον εντόπισαν.

Στο παρελθόν έχει βρεθεί κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση από μια πρώην υπάλληλο, που το 2009 τον κατήγγειλε. Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύονται, ο γιατρός παρενοχλούσε την υπάλληλο λεκτικά και σωματικά ενώ στη δικογραφία αναφέρεται πως η καταγγέλουσα δεχόταν άσεμνες χειρονομίες στο στήθος και τα γεννητικά όργανα.

Εκατοντάδες χρήστες έχουν μπει στη σελίδα του γιατρού στο Yelp και αφήνουν αρνητικές κριτικές με σκοπό να βλάψουν την κλινική που διευθύνει. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν πως εφόσον σκότωσε το λιοντάρι, είναι ώρα αυτοί να σκοτώσουν την καριέρα του. Δεκάδες είναι και οι σελίδες στο Facebook πoυ καλούν σε μποϊκοτάζ της επιχείρησης και στέλνουν μηνύματα μίσους.

Στο Twittter τα μηνύματα είναι ακόμη πιο επιθετικά με το ρυθμό να δίνει η Peta η οποία προχώρησε σε ένα σκληρό μήνυμα που ανέφερε πως ο Walter “θέλει κρέμασμα”.

Παράλληλα ξεκίνησαν και διαδικτυακές καμπάνιες για συγκέντρωση υπογραφών που ζητούν παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκόμενων ενώ όλες οι φιλοζωικές ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε να λάβει αυστηρά μέτρα και να φέρει άμεσα ενώπιον δικαιοσύνης τους δράστες.

econews


banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection