Κρήτη: Ο κροκόδειλος Σήφης βρέθηκε νεκρός

Νεκρός εντοπίστηκε σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης ο κροκόδειλος Σήφης που κυκλοφορούσε “ασύλληπτος” στο φράγμα των Ποταμών του νομού Ρεθύμνης.

Εικάζεται ότι ο Σήφης δεν κατάφερε να αντέξει τη βαρυχειμωνιά που έπληξε φέτος την Κρήτη. Χθες, Κυριακή 29 Μαρτίου, εντοπίστηκε από τους ανθρώπους της επιτροπής να επιπλέει στο νερό του φράγματος νεκρός.

Σημειώνεται ότι ο κροκόδειλος δεν είχε εντοπιστεί να κυκλοφορεί στα -παγωμένα κατά τη διάρκεια του χειμώνα- νερά της λίμνης από τα μέσα Φεβρουαρίου. Όλον αυτόν τον καιρό προσπαθούσαν να τον «ανακαλύψουν» και δυστυχώς το διάσημο ερπετό φαίνεται πως δεν τα κατάφερε να παγιδευτεί και να ανασυρθεί ζωντανό, όπως όλοι ήλπιζαν.

Όπως μεταδίδει το cretalive, σήμερα, στο φράγμα έχουν μεταβεί τα στελέχη της επιτροπής, από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), το Δασαρχείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, καθώς και ο ερπετολόγος, κ. Πέτρος Λυμπεράκης, με σκοπό να ανασύρουν το νεκρό ζώο.

Στη συνέχεια, το ζώο θα μεταφερθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης προκειμένου να υποβληθεί σε κτηνιατροδικαστικές εξετάσεις και να απαντηθούν τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα από την ημέρα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά.

econews


No Internet Connection