banner psaremagr

Κυνήγι: προεκλογικά βέλη και στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Η διαμάχη μεταξύ ζωοφιλικών και κυνηγετικών οργανώσεων σχετικά με το μέλλον του κυνηγιού στη χώρα μα

Η διαμάχη μεταξύ ζωοφιλικών και κυνηγετικών οργανώσεων σχετικά με το μέλλον του κυνηγιού στη χώρα μας έχει φουντώσει ενόψει των επικείμενων εκλογών και της πιθανότατης πλέον ανάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Δίκτυο των Κυνηγών «Ωρίων» κάλεσε απροκάλυπτα τα μέλη του, αλλά και την κυνηγετική κοινότητα στο σύνολό της να «μαυρίσουν» τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας το κόμμα της Κουμουνδούρου ως «εχθρό του κυνηγιού».

«Οι πολιτικές συνεργασίες του με τους πιο ακραίους αντικυνηγούς, η απαξίωση των κυνηγών, η παραπληροφόρηση και η φτηνή προσπάθειά του να χρησιμοποιήσει σαν «κράχτη» για λαθροθηρία κυνηγετικών ψήφων την πρόσφατη συνάντηση με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, έρχεται να επιβεβαιώσει τις προθέσεις και τις πρακτικές του κόμματος αυτού» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και τονίζεται ότι «οι συνάδελφοί μας, οι εκατοντάδες χιλιάδες ερασιτέχνες αλιείς – κυνηγοί της θάλασσας, έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για τον επόμενο στόχο της πιθανής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγων».

Σύμφωνα με τον Ωρίωνα στο  κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οι κυνηγοί αντιμετωπίζονται ως παρείσακτοι και «βάρβαροι» και θεωρούν ότι η ψήφος στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα τους «στοιχίσει την πλήρη απαξίωση της αγαπημένης μας δραστηριότητας».

«Εάν ελπίζουν κάποιοι κυνηγοί ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν και πολλά στην κυνηγετική νομοθεσία, επιλέγοντας μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγων, κάνουν μεγάλο λάθος. Όσοι θεωρούν ότι η «σωτηρία» του κυνηγιού θα έρθει από τις αντικυνηγετικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, τους επαγγελματίες της «οικολογίας» και με αρμόδιο υφυπουργό για το κυνήγι τον κ. Τρεμόπουλο, ας ρίξουν στην κάλπη μαζί με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και το βιβλιάριο θήρας. Δεν θα τους χρειαστεί μετά τις εκλογές» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Οι τουλάχιστον 200.000 κυνηγετικές ψήφοι, συναθροιζόμενες με τις εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους των ερασιτεχνών αλιέων, μπορούν να καθορίσουν τη μοίρα και σωτηρία του κυνηγιού, αρκεί να το αποφασίσει ο κάθε κυνηγός, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του και με επίγνωση των συνεπειών της ψήφου του» καταλήγει η ανακοίνωση.

—Τι λένε οι φιλόζωοι

Στην αντιπέρα όχθη, η Πανελλήνιο Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι το κυνήγι είναι ένα «δολοφονικό ‘χόμπυ’ , που μοναδικό σκοπό έχει την τέρψη και ευχαρίστηση ανθρώπων που καθημερινά σχεδόν αφαιρούν ζωές».

Χαρακτηρίζει μάλιστα τους κυνηγούς ως γυρολόγους που «περιφέρονται από κόμμα σε κόμμα θέλοντας να αποσπάσουν θετικές θέσεις υπέρ του κυνηγιού».

Καταγγέλλει επίσης ότι οι κυνηγοί λασπολογούν όταν «δεν τους προσκυνούν» και αναφέρεται συγκεκριμένα στην περίπτωση της επικεφαλής της Ομάδας για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σύμφωνα με τους κυνηγούς –όπως αναφέρει πάντα η ΠΦΠΟ- δεν έχει τα κατάλληλα ακαδημαϊκά εφόδια για να κατέχει αυτή τη θέση.

Τέλος, η Ομοσπονδία ζητά από τα κόμματα να καταδικάσουν απερίφραστα  «το βάναυσο σπορ του κυνηγιού» και καταλήγει ότι «τυχόν απόψεις εξισορρόπησης δύο εντελώς αντιθέτων φιλοσοφιών μόνο ατολμία εκφράζουν».

—Τι βγήκε προς τα έξω

Οι ανακοινώσεις ήρθαν λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Εκεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να συνεργαστεί στενά με τους κυνηγούς την ώρα που στο επίσημο πρόγραμμα του κόμματος αναφέρεται -χωρίς περιθώρια για παρερμηνείες- ότι θα επιδιωχθεί η συνολική συρρίκνωση αυτής της δραστηριότητας.

Ωστόσο, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία εμφανίστηκε σαφώς δυσαρεστημένη από την έκβαση της συνάντησης. Όπως σημειώνεται στη σχετικήανακοίνωση των κυνηγών, κατά τη «συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργάτες του, του τομέα περιβάλλοντος, εκθέσαμε λεπτομερώς με αριθμούς, στοιχεία και ντοκουμέντα το τεράστιο έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων και της Θηροφυλακής μας, για την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος. Το οποίο έχει αναγνωρισθεί επισήμως και διεθνώς από Πανεπιστήμια, φιλοπεριβαλλοντικές οργανώσεις, τη Γραμματεία της Συνθήκης της Βέρνης και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

»Παρ’ όλη την ενημέρωση που δεν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί με στοιχεία, παρά μόνο με ιδεοληψία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχθηκε με κανένα τρόπο να τροποποιήσει, κατά την κρίση του, τις γνωστές θέσεις του Προγράμματός του. Θέσεις οι οποίες, με την κατάργηση της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, την αύξηση των περιοχών απαγόρευσης του κυνηγίου, την πλήρη υποβάθμιση του ρόλου των Κυνηγετικών Οργανώσεων, τη μείωση των κυνηγετικών περιόδων, οδηγούν στην ουσία και στην πράξη σε κατάργηση της κυνηγετικής δραστηριότητας, παρ’ ότι η χώρα μας δεν έχει ποτέ καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα θήρας».

econews


banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection