Απαγόρευση του ψαρέματος της καραβίδας

Απαγόρευση του ψαρέματος της καραβίδας

Απαγόρευση του ψαρέματος της καραβίδας

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr/Δελτίο τύπου από Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων

Φίλοι ερασιτέχνες αλιείς σας παραθέτουμε αυτούσια την αριθ.11338/637/13-2-2017 Απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου:

Απαγορεύεται η διενέργεια της αλιείας της καραβίδας (Astacus s.p.) µε κάθε αλιευτικό µέσο και εργαλείο στον ποταµό Καλαµά, σε όλο το µήκος του ποταµού και σε όλους τους παραποτάµους αυτού, καθώς επίσης και σε όλους τους ποταµούς και όλα τα υδάτινα οικοσυστήµατα της Ηπείρου , από 15 Φεβρουαρίου 2017 µέχρι 31 Μαΐου 2017 µε σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής του είδους και των φυσικών πληθυσµών.

Το ψάρεμα της καραβιδας βάση της ελληνικής νομοθεσίας απαγορεύεται πανελλαδικά (ερασιτεχνικά και επαγγελματικά) από 15 Φεβρουαρίου έως και 24 Μαΐου, και είναι νόμος του κράτους . Για την λίμνη των πηγών του Αωού, ισχύουν τα παρακάτω:


Στην Τεχνητή Λίµνη Πηγών Αώου, η απαγόρευση της διενέργειας της αλιείας της καραβίδας ισχύει από 15 Φεβρουαρίου 2017 έως 30 Ιουνίου 2017, διότι λόγω των χαµηλών θερµοκρασιών που επικρατούν η αναπαραγωγική περίοδος έχει µεγαλύτερη διάρκεια. Η πανελλαδική απαγόρευση έχει σκοπό την προστασία της καραβίδας, καθώς το εν λόγω διάστημα διανύει την αναπαραγωγική της περίοδο.

karavida glukou nerou carpmatchfishing

Σας παρακαλούμε αφενός μεν να τηρήσετε απαρέγκλιτα την απαγόρευση, αφετέρου δε να καταγγείλετε κάθε απόπειρα καταστρατήγησής της στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα (Τηλ.100 της Ελληνικής Αστυνομίας, Δασαρχεία,Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της 5ης ΚΟΗ, Φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθν.Πάρκου Βόρειας Πίνδου), με ταυτόχρονη ενημέρωσή μας.
Το παρόν άρθρο αποτελει δελτίο τύπου του Δ.Σ. του Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων

Το ψάρεμα της καραβιδας βάση της ελληνικής νομοθεσίας απαγορεύεται πανελλαδικά από 15 Φεβρουαρίου έως και 24 Μαΐου, και είναι νόμος του κράτους .Το ψάρεμα της καραβίδας μπορεί να απαγορευτεί επίσης από 1 Απριλίου έως 15 Ιουνίου, και το λιγότερο για διάστημα 45 ημερών, ανάλογα με την κρίση του κάθε αρμοδιου φορέα διαχείρησης περιφέρειας ή άλλης αρμόδιας αρχής.

www carp matchfishing gr logo.jpg

 
 

No Internet Connection