2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παράκτιας Αλιείας

katerini_2009Ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ- ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ» με έδρα την Κατερίνη διοργανώνει τον 2ο Πανελλήνιος  Διαγωνισμός Παράκτιας Αλιείας στην Πιερία (SURF CASTING) για το Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009
Έδρα του αγώνα θα είναι η Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης (Αναψυκτήριο Ξενοδοχείου GRAND PLATON) και τράπεζα του αγώνα η παράκτια περιοχή μεταξύ Παραλίας -  Ολυμπιακής Ακτής Κατερίνης

Η διάρκεια του αγώνα καθορίζεται ως εξής:

1ο σκέλος: Σάββατο απόγευμα - βράδυ 18.00-02.00
2ο σκέλος: Κυριακή πρωί  10.00-11.30

2.ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) Επιτρέπεται η συμμετοχή ατόμων άνω των 18 ετών. Μικρότερα άτομα μπορούν να συμμετέχουν με συνοδεία κηδεμόνα.

β) Όλοι οι συμμετέχοντες συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής και καταβάλουν το αντίτιμο των 20 ευρώ στην Οργανωτική Επιτροπή μέχρι ώρα 16:30 του Σαββάτου 26/9/09.

γ) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

δ) Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ομάδων.

ζ) Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές αυστηρώς μέχρι ώρα 16:30 του Σαββάτου 26/9/09.

3.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

Σάββατο 26-9-2009

α) Προσέλευση διαγωνιζόμενων :  15:00 - 16:00

β) Επικύρωση συμμετοχών  :  16:00 - 16:30

γ) Ανακοίνωση κανονισμών:  16:30 - 17:00

δ) Προσέλευση Επισήμων: 17:00 - 17:30

ε) Κλήρωση θέσεων :  17:30

ζ) Έναρξη διαγωνισμού :  18:00

στ) Λήξη διαγωνισμού :  02:00

Κυριακή 27-9-2009

α) Ζύγισμα αλιευμάτων :  10:00

β) Ανακοίνωση αποτελεσμάτων :  11:00

γ) Απονομή :  11:30

4.ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ

α).Ό αγώνας θα απαρτίζεται από ομάδες των 2 ατόμων.

β).Ό εξοπλισμός της κάθε ομάδας θα αποτελείται από 2 καλάμια στην θάλασσα και όσα εφεδρικά επιθυμεί. Ανώτατος αριθμός αγκιστριών ανά αρματωσιά είναι δύο (2).

γ).Δεν υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος του αγκιστριού του βαριδίου και τις πετονιάς.

δ).Επιτρέπεται το shockleader με την προϋπόθεση της τήρησης των κανόνων ασφαλείας. Δεν υπάρχει περιορισμός στην επιλογή καλαμιού, μηχανισμού. Απαγορεύονται οι τεχνικές ρήψεις (pendulum).

ε).Η ομάδα υποχρεούται να ψαρεύει στον οριοθετημένο χώρο της τράπεζάς της. Σε περίπτωση που μια ομάδα παρενοχλήσει άλλη ομάδα υπάρχει για πρώτη φορά σύσταση και αφαίρεση 50 βαθμών από το γενικό σύνολο της βαθμολογίας, στην δεύτερη φορά αφαίρεση 300 βαθμών και σε περίπτωση τρίτης φοράς υπάρχει ποινή διακοπής και όχι ακύρωση της ομάδας.

στ).Επιτρέπονται  όλα τα φυσικά δολώματα και τα ψαροδόλια.

ζ).Απαγορεύονται  τεχνητά δολώματα όπως ψεύτικα ψαράκια κλπ. και ζύμες, μαλάγρες , ιχθυοτροφές, ενισχυτικά και bigattini.

η).Ό εξοπλισμός της κάθε ομάδας περιλαμβάνει κάθισμα, φακό κεφαλής, κυτίο φελιζόλ για τα αλιεύματα. Δεν απαιτείται ψυγείο, ψαροσακούλες. Απαγορεύεται οποιαδήποτε πηγή που προκαλεί θόρυβο.

θ).Ή θέση της κάθε ομάδας θα προκύψει μετά από κλήρωση πριν την έναρξη του αγώνα.

ι).Έχει ορισθεί ξεχωριστός κριτής για συγκεκριμένο αριθμό ομάδων. Ο κριτής θα έχει τον δικό του χώρο ευθύνης του, πίσω από τις ομάδες με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Με τη σύλληψη οποιουδήποτε αλιεύματος ο αθλητής το παραδίδει στον κριτή όπου και αποθηκεύεται παρουσία του.

κ).Αλιεύματα που έχουν συλληφθεί κάτω του επιτρεπόμενου ορίου ανά οικογένεια με βάση την σχετική νομοθεσία(ΦΕΚ 25Α/54,ΦΕΚ 1012Β/95,ΕΚ 1626/94)θα πρέπει να επιστρέφονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Στην περίπτωση που το αλίευμα έχει θανατωθεί θα παραδίδεται στον κριτή και δεν θα περιλαμβάνεται στην τελική βαθμολογία. Ειδικότερα :

* Όλα τα υπόλοιπα ψάρια 15 εκατοστά

Εξαιρούνται της βαθμολογίας όλα τα μαλάκια (χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, κ.λ.π.), ο ξιφίας, οι τόνοι και τα καρχαριοειδή.

Κάθε γραμμάριο μετρήσιμου ψαριού παίρνει ένα (1) βαθμό.

Κάθε ψάρι μετρήσιμο παίρνει επιπλέον πριμ 100 βαθμούς.

Μέγιστο βάρος ψαριού τα πέντε (5) κιλά. Βάρος πέραν των πέντε κιλών δεν λαμβάνεται υπόψη και βαθμολογείται σαν ψάρι 5 κιλών.

Το συνολικό άθροισμα των βαθμών κάθε ομάδας δίνει τη βαθμολογία της ομάδας.

Νικήτρια είναι η ομάδα που οι αθλητές της θα συγκεντρώσουν αθροιστικά τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

5.ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

α).Τα ψάρια χωρίζονται σε δύο κατηγορίες

Κατηγορία Α: Λαυράκια,Λυθρίνια,Μελανούρια,Μουρμούρες,Μπαρμπούνια,Μυτάκια, Σαργοί, Σηκιοί, Σκαθάρια, Σκάροι, Συναγρίδες,Τσιπούρες, Φαγκριά.

Κατηγορία Β: Όλα τα υπόλοιπα ψάρια.

Εξαιρούνται τα κεφαλόποδα ,Μαλάκια, Μουγκριά, Σμέρνες.

Αλίευμα που ανήκει στην Α κατηγορία θα βαθμολογείται με 2 βαθμούς ανά γρμ. και τα αλιεύματα που ανήκουν στην Β κατηγορία θα βαθμολογείται με 1 βαθμό ανά γρμ.

β).Το αλίευμα που θα ζυγίζει πάνω από 500 γρμ. θα βαθμολογείται με 300 βαθμούς επιπλέον.

γ).Τα ψάρια πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια (άνω των 15 cm ) θα ζυγίζονται και θα βαθμολογούνται κανονικά ανεξάρτητα του βάρους τους.

δ).Ή συνολική βαθμολογία της κάθε ομάδας ανακηρύσσει τους νικητές.

ε).Κατηγορίες νικητών: Η συνολική βαθμολογία της κάθε ομάδας ανακηρύσσει την 1η,την 2η και την 3η νικήτρια ομάδα. Το μεγαλύτερο ψάρι σε βάρος θα βραβευθεί ξεχωριστά.

στ).Έπαθλα.

Κύπελλα στις τρεις (3) πρώτες νικήτριες ομάδες.

Κύπελλα στην ομάδα με το μεγαλύτερο ψάρι,

Τιμητική πλακέτα στον μικρότερο και μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή.

Τιμητικά μετάλλια και Διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους αθλητές.

6.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ: Παπάς Εμμανουήλ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μόκκας Ιωάννης

ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΡΙΤΩΝ: Μετενίδης Ανδρέας

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6947267039 - 6974873500 - 6978997732

1. Η επιτροπή αγώνα είναι αυτή που εποπτεύει την τράπεζα κατά τη διάρκεια του αγώνα, ζυγίζει τα αλιεύματα, βγάζει τη βαθμολογία και γενικά φροντίζει για την καλή και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
2. Επικεφαλής του αγώνα είναι ο αλυτάρχης. Αυτός μπορεί να διακόψει τον αγώνα σε περίπτωση κινδύνου, καιρού ή άλλου σοβαρού συμβάντος.
3. Όλοι οι αθλητές υποχρεούνται να ακολουθήσουν επακριβώς τις οδηγίες του αλυτάρχη και της επιτροπής. Σε περίπτωση ανυπακοής κάποιου αθλητή, ο αλυτάρχης μπορεί να τον ακυρώσει.
4. Στη συγκέντρωση των συμμετεχόντων πριν τον αγώνα μπορεί να προστεθεί ή να αφαιρεθεί κάτι από τους κανονισμούς που έχει σχέση με την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα εφόσον αυτό ειπωθεί εκεί ή δοθεί γραπτώς σε όλους.
5. Κάθε αθλητής μπορεί να υποβάλλει ένσταση ΠΡΙΝ από το ζύγισμα, γραπτώς στην επιτροπή αγώνα συνοδευόμενη από παράβολο αξίας 50 ευρώ υπέρ του «ΔΕΛΦΙΝΙ». Σε περίπτωση δικαίωσης επιστρέφεται ως αχρεωστήτως καταβληθέν. Αν η παράβαση έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα η επιτροπή είναι αναγκασμένη να εκδώσει απόφαση πριν το ζύγισμα. Αν η ένσταση αφορά το ζύγισμα, πρέπει να υποβληθεί αμέσως μετά το τέλος του ζυγίσματος και η απόφαση να εκδοθεί το πολύ σε μία ώρα μετά την ανακοίνωση της βαθμολογίας.
7. Απαγορεύεται η κατά δόλιο τρόπο αλίευση ή παρουσίαση αλιευμάτων.
8. Η παράβαση όλων των άρθρων του παρόντος κανονισμού που εισάγει απαγορεύσεις συνεπάγεται κατά την κρίση της Επιτροπής την ακύρωση του συγκεκριμένου αθλητή.
9. Οτιδήποτε δεν είναι απολύτως σαφές στον παρόντα κανονισμό, αρμόδιος για να το διασαφηνίσει είναι ο αλυτάρχης και η επιτροπή του αγώνα. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες που έχουν την οποιαδήποτε απορία να φροντίσουν να την λύσουν εγκαίρως.
10. Οι διοργανωτές του αγώνα δεν ευθύνονται για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική μέριμνα. ‘Ό διαγωνισμός θα καλυφθεί από ραδιοτηλεοπτικά μέσα και περιοδικά του χώρου και με την επίβλεψη  της Λιμενικής Αρχής Κατερίνης.

Οι κριτές τις διοργάνωσης θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής στον διαγωνισμό. Όσοι επιθυμούνε να στηρίξουν εθελοντικά την προσπάθεια του συλλόγου μας μπορούν να επικοινωνούν με τον πρόεδρο του συλλόγου.

Κατερίνη 8-9-2009

Η Οργανωτική Επιτροπή

 


No Internet Connection