banner psaremagr

The Fishing Allroad

Τι είναι το The Fishing Allroad;
Ένα όνειρο ζωής αλλά και ένα καλά οργανωμένο πρότζεκτ για ψαρευτικές αποστολές στον κόσμο. Είμαστε Έλληνες με δίψα να εξερευνήσουμε ψαρεύοντας τον πλανήτη Γη.
Το εγχείρημά μας αυτήν τη φορά, είναι να πραγματοποιήσουμε μία ψαρευτική αποστολή στην άκρη της Ευρώπης στον Ατλαντικό διάρκειας 15 ημερών, περνώντας ένα μήνυμα σε όλους για το περιβάλλον. Μιλάμε για ένα οδοιπορικό 6.000 χιλιομέτρων περίπου, σε περισσότερες από 4 χώρες της Ευρώπης....

Το αυτοκίνητο και τα ξενοδοχεία που θα συναντούμε, θα είναι το γραφείο μας. Μιλάμε για ένα κινητό δημοσιογραφικό πρακτορείο το οποίο θα γεννά καθημερινά, άρθρα, φωτογραφίες, και γιατί όχι; - τηλεοπτικές εκπομπές.

Μιλάμε δηλαδή για τρελαμένους ψαράδες χωρίς σύνορα!

Το The fishing Allroad θα πραγματοποιήσει στις αρχές Μαρτίου το 3ο κατά σειρά οδοιπορικό με σκοπό το ψάρεμα τσιπούρων στον Ατλαντικό, που σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις είναι έτοιμες να μας υποδεχθούν. Έλληνες έτοιμοι να αντιμετωπίσουν έντονες ψαρευτικές συγκινήσεις, με πλούσιο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, σε ότι αφορά τις ιδιαιτερότητες που έχει το ψάρεμα του Ατλαντικού.

 

Έτοιμοι να έρθουν αντιμέτωποι με αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα κύματα του Ατλαντικού που με μανία χτυπούν τις παραλίες της δυτικής Ευρώπης. Ένας σοβαρός εξοπλισμός από video HD και φωτογραφικές μηχανές είναι έτοιμος να καταγράψει όλα όσα θα συμβούν στο μεγάλο ταξίδι.

Ατλαντικού συνέχεια

Μετά την αναβολή λόγω καιρικών συνθηκών το ταξίδι στον Ατλαντικό τον Ιανουάριο, είναι έτοιμο να πραγματοποιηθεί ( τελικά μόνος και πάλι ), στις 10 Μαρτίου που οι καιρικές συνθήκες έχουν πάρει τον δρόμο του καλοκαιριού, το The fishing Allroad προετοιμάζεται πυρετωδώς, με ιδιαίτερη προσοχή στο αυτοκίνητο, Skoda Scout 4x4 που θα είναι το βασικό εργαλείο μεταφοράς μου.

Ο εξοπλισμός αυτού, μια δεύτερη ρεζέρβα, ιμάντες ρυμούλκησης, ένα σετ με λάμπες, πιεσόμετρο ακριβείας για τη σωστή πίεση των ελαστικών, ώστε να μην έχω απώλειες κατανάλωσης καθώς και διάφορα ψιλοπράγματα.

Ένας ολοκαίνουργιος σύγχρονος εξοπλισμός καταγραφής του ταξιδιωτικού, ( που ελπίζω να σας μεταφέρει μέσα από τις εικόνες, εκεί ) ένα laptop τελευταίας γενιάς, ένα video high definition, 2 φωτογραφικές η μια dslr και η άλλη με δυνατότητα λήψης έως και 10 μέτρα κάτω από την θάλασσα.

Το ψαρευτικό κομμάτι αποτελείτε από 4 καλάμια surf casting 2 καλάμια για την τεχνική του εγγλέζικου με διαφορετικό action, 1 καλάμι μπολονέζ εξάμετρο, βάσεις σταθερές, σφήνες για άμμο και βάσεις δολωμάτων.

2 ψυγεία για την μεταφορά δολωμάτων, αρκετά μοτέρ για όλους τους τύπους καλαμιών και αρκετές μπομπίνες με διάφορες διαμέτρους πετονιών.

3 βαλιτσάκια με όλα τα αξεσουάρ που θα χρειαστούν, βαρίδια αρκετά, τα περισσότερα τύπου άγκυρας, αγκίστρια για όλα τα είδη ψαριών που πιθανών να αντιμετωπίσω.

Αρματωσιές πολύπλοκες, διπλάρια, τριπλάρια και διάφορες άλλες θα ετοιμαστούν από εδώ, τα μονάγκιστρα μαζί με τα συρμάτινα παράμαλλα εκεί επί τόπου, ανάλογα με τις συνθήκες και τους ψαρότοπους που θα έχω να αντιμετωπίσω.

1 σκηνή 2 sleeping bag για διαβίωση σε μέρη που πιθανόν θα είναι μακριά από πολιτισμό, αδιάβροχη τέντα με πάσσαλους, 2 σταθερούς φακούς αδιάβροχους με λάμπες led, 2 φακούς κεφαλής και ένα 12volt φακό με ισχυρή δέσμη.

Από ρουχισμό, σίγουρα το μαγιό θα είναι στο σακ βαγιάζ, αφού η μέση θερμοκρασία τον Μάρτιο είναι 20 -25 βαθμούς και πάνω.

 

Πρόγραμμα:

 

Το οδοιπορικό θα ξεκινήσει από Αθήνα με προορισμό την Πάτρα από όπου και θα συνεχίσει με το πλοίο για Ιταλία - Ancona και στη συνέχεια μέσω της Autostrada στα Γαλλικά σύνορα - Monte Carlo.
Διασχίζοντας τα παράλια της Γαλλικής Ριβιέρας θα προσπεράσει τα σύνορα της Ισπανίας και από εκεί θα οδηγηθεί μέσω της Autopista de Mediterraneo, στο Alicante, Costa Blanca και από εκεί κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία στο Gadiz.

Ζήστε καθημερινά μέσω του psarema.gr & tracerclub.gr απο 12 Μαρτίου, το ταξίδι.

Keep on line


banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection