Ερώτηση Τεχνικές για Χταπόδια

21/03/2007 22:36 #11 από cambof Γιωργος
Απαντήθηκε από cambof Γιωργος στο θέμα Τεχνικές για Χταπόδια
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
ΧΤΑΠΟΔΙΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΟΥ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΚΙΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ  :yes:
ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ,ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ
ΛΟΙΠΟΝ ΧΟΝΔΡΙΚΑ ΑΡΚΕΙ ΜΑΝΑ 80-120 ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΔΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΦΕΛΛΟ ΟΠΟΥ ΕΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΓΚΙΣΤΡΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ 6 ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ,ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΛΛΟ (5 ΠΟΝΤΟΥΣ) ΔΕΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΙΔΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΨΑΡΑΚΙΑ,Ο ΦΕΛΛΟΣ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΣΠΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ ,ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΨΑΡΕΥΕΙΣ,ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

21/03/2007 22:47 #12 από maistrosanemos
Απαντήθηκε από maistrosanemos στο θέμα Τεχνικές για Χταπόδια
Ψάρεμα με κολπάδα για χταπόδι
Ψάρεμα με κολπάδα για χταπόδι .
Η κολπάδα αποτελείται από μια καρούλα, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος, σαν αυτή που χρησιμοποιούμε στα μικρά παραγαδάκια. Ο λόγος που προτιμάμε καρούλα, αντί για μεγάλο κομμάτι φελλού, είναι γιατί όσο απαλά και αν τυλίξουμε την πετονιά, εκείνη θα τσακίζει και θα γίνεται σαν ελατήριο, ενώ στην καρούλα δεν θα έχουμε τέτοια προβλήματα.
Την πετονιά  θα την αμολήσουμε σωστά, δηλαδή πρέπει να την αφήσουμε να κατεβεί σιγά και κάθετα με την καρούλα και όχι κρατώντας την από τη λαβή της να ξετυλίγεται μόνη της.
Η μάνα της αρματωσιάς που θα διαλέξουμε πρέπει να είναι No 80-100 καλής ποιότητας, μαλακή, να μην βιρινιάζει, να μη γδέρνεται εύκολα από τα βράχια και να μην είναι χαμηλής μνήμης. Ο λόγος που διαλέξαμε αυτά τα νούμερα είναι για να μην μας κόβει τα χέρια όταν λεβάρουμε κάποιο χταπόδι από τα βαθιά. Το μάκρος της θα είναι 100 μέτρα και στο τέλος της θα δέσουμε ένα καλό στριφτάρι τύπου ρουλεμάν μεγάλου μεγέθους, για να αποφύγουμε τα στριψίματα της πετονιάς μας. Η αρματωσιά μας μπορεί να είναι, με ενιαίο πάχος, αλλά και αν χρησιμοποιήσουμε μικρότερο πάχος θα χρειαστούμε γύρω στο ένα μέτρο.
Αφού την ενώσουμε με τη μάνα μέσω στριφταριού, στην άλλη άκρη της θα δέσουμε ένα κομμάτι αλυσίδας μήκους 20 με 25 πόντους και πάχους 2 πόντους. Η αλυσίδα είναι σημαντική, γιατί εκτός από το ρόλο του βαριδιού, που βοηθάει να κατεβεί η αρματωσιά μας, είναι και «κράχτης» για τα χταπόδια, αφού όταν σέρνεται στο βυθό που δεν σκαλώνει. Σηκώνει μερικές φορές θολούρα που είναι ορατή από απόσταση, ενώ αν την έχουμε γυαλίσει με κάποιο σπρέι νίκελ ή άσπρο χρώμα, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, αφού πρώτα την αφήσουμε μέσα στο νερό κάποιο διάστημα ώστε να ξεμυρίσει. Γύρω στους 20 με 25 πόντους θα φτιάξουμε την πρώτη μας θηλιά, η οποία θα είναι μικρότερου οπωσδήποτε μεγέθους (δηλαδή αν η μάνα είναι No 100 και η αρματωσιά No 80, οι θηλιές πρέπει να είναι No 60). Παίρνουμε την πετονιά διπλωμένη, σχηματίζοντας θηλιά γύρω στους 35 πόντους, και έτσι όπως είναι διπλή τη δένουμε με παραγαδίσιο κόμπο, μένοντας έτσι καθαρό γύρω στους 20 με 25 πόντους, και ανά 15 με 20 πόντους θα κάνουμε άλλες δύο με τρεις θηλιές, σχηματίζοντας έτσι, όταν περάσουμε το δόλωμα μας (ψάρια), ένα μικρό κοπαδάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λευκό κορδόνι .
από την βάρκα
Κολπάδα μπορούμε να κάνουμε από τη βάρκα, αλλά και από τη στεριά, Ας δούμε πρώτα όμως με τη βάρκα. Αφού φτάσουμε στο σημείο που ξέρουμε ότι υπάρχουν χταπόδια, σβήνουμε τη μηχανή και αφήνουμε να μας παρασέρνει ο καιρός, με την προϋπόθεση να υπάρχει ένα μικρό κυματάκι.. Στη συνέχεια αφήνουμε να κατεβεί η κολπάδα μας σιγά σιγά, αφού προηγουμένως την έχουμε αφήσει λίγο μέσα στο νερό για τους λόγους που ήδη αναφέραμε, Όταν πατώσει, αφήνουμε λίγο να παρασυρθούμε με τη βάρκα, ανάλογα με το βάθος βέβαια, ώστε να στρώσει ωραία στο βυθό. Ύστερα τη σέρνουμε, ανεβοκατεβάζοντας το χέρι μας πού και πού, δίνοντας ζωντάνια στα ψαράκια που έχουμε από κάτω, ώστε να φαίνονται σαν ένα κοπαδάκι ψάρια που ανεβοκατεβαίνει ανέμελα, παίζοντας και τρώγοντας.
Αν τώρα δούμε ότι μας ξεσέρνει γρήγορα ο καιρός και δεν μπορούμε να ψάξουμε καλά τον τόπο, τότε βάζουμε σε εφαρμογή την πλωτή μας άγκυρα, καταφέρνοντας έτσι να μας σέρνει πιο αργά. Κάποια στιγμή το χταπόδι θα δει τα ψαράκια μας και θα σκεφτεί να... πάρει το μεζέ του, κάνοντας εμάς να νιώσουμε ένα βάρος, το οποίο δεν νιώθαμε πριν. Δεν πρέπει να βιαστούμε, όμως, το χταπόδι δεν έγινε ακόμα δικό μας. Αρχίζουμε να λεβάρουμε στρωτά το χταπόδι μας, προσέχοντας να μην χάσουμε κάποια χεριά, γιατί είναι πολύ πιθανόν να μας φύγει, αν γίνει αυτό. Δηλαδή αν εκεί που μαζεύουμε και αισθανόμαστε το βάρος , ξαφνικά ελαφρύνει, τότε αφήνουμε την κολπάδα μας να κατέβει πίσω του, ώστε να έχουμε μεγάλη πιθανότητα να το ξαναπιάσουμε.
Όταν έρχεται πλέον κοντά στη βάρκα μας, το φέρνουμε κοντά μας ώστε να το φτάνουμε με την απόχη μας, που ποτέ δεν πρέπει να λείπει από τη βάρκα και με γρήγορο τρόπο το συλλαμβάνουμε.
Δεν πρέπει ποτέ να επιχειρήσουμε να πάρουμε το χταπόδι μέσα στη βάρκα χωρίς απόχη, γιατί είναι σίγουρο ότι θα φύγει, θα θαλαμώσει και δεν θα βγει έξω για πολλή ώρα, γι' αυτό το σιγουρεύουμε με την απόχη, για να εξασφαλίσουμε, Όταν το έχουμε πλέον μέσα στη βάρκα, δεν το αφήνουμε μόνο του, γιατί είναι σίγουρο ότι θα βρει τρόπο να γυρίσει πίσω στο υγρό στοιχείο. Για το λόγο αυτόν, καρφώνουμε ένα μαχαίρι ανάμεσα στα μάτια, στο νεύρο του, και τότε το χταπόδι γίνεται πράγματι δικό μας. Βέβαια δεν πεθαίνει αμέσως, αλλά δεν πρόκειται να μας ξεφύγει, οπότε συνεχίζουμε το ψάρεμα όσο μας το επιτρέπει η ώρα.
το δόλωμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι  όλα τα άσπρα ψάρια, δηλαδή σπάροι, σαφρίδια , σκουμπράκια. Και τα καλύτερα τα μικρά λυθρινάκια, κάνοντας  λίγο καθετή σίγουρα θα εξασφαλίσετε τα  γρήγορα φρέσκα ψάρια, τα οποία είναι και τα καλύτερα σε . Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα, αρκεί να τα αφήσουμε λίγο, μέσα στο νερό, ώστε να αποκτήσουν τη θερμοκρασία του
,ΠΩΣ ΔΟΛΩΝΟΥΜΕ
Παίρνουμε το ψάρι, με προσεκτικές κινήσεις περνάμε τη θηλιά μέσα από το στόμα του και τη βγάζουμε από τα βράγχια. Κατόπιν τραβάμε όλη τη θηλιά, ώστε να περάσει η ουρά του και κατά συνέπεια το σώμα του, και η θηλιά να έρθει να κλείσει μπροστά στο στόμα του ψαριού. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με τις άλλες θηλιές, ώστε να σχηματιστεί το μικρό κοπαδάκι που αναφέραμε.

ΚΟΛΠΑΔΑ ΑΠΟ ΣΤΕΡΙΑ
Κολπάδα από στεριά μπορούμε να κάνουμε στη ρίζα του μόλου των λιμανιών, κάνοντας περιμετρικά το γύρο του. Εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαλαγκιά, γιατί ψαρεύουμε κάθετα στους τοίχους του λιμανιού. Δεν είναι όμως και απαραίτητο, γιατί θα το πάρουμε έξω με την απόχη, έχουμε δεν έχουμε σαλαγκιές. Στις ακτές μπορούμε να την πετάξουμε και πιο μέσα και τραβάμε σιγά σιγά μέχρι να μας βαρύνει το χέρι. Τότε αρχίζουμε να τραβάμε έξω στρωτά χεριές και το ασφαλίζουμε πάντα με απόχη, Και εδώ δεν βάζουμε σαλαγκιές.
ΕΠΟΧΗ
Όλο το χρόνο μπορούμε να βγάλουμε χταπόδια, αλλά καλύτερη εποχή είναι οι χειμερινοί μήνες, η περίοδος της Σαρακοστής και η άνοιξη, καθώς τα συναντάμε πιο πολύ έξω από τα θαλάμια τους.
Το χταπόδι ως δόλωμα
To χταπόδι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως δόλωμα είτε ολόκληρο, είτε κομμένο σε κομμάτια. Ολόκληρο θα το δολώσουμε σε μεγάλες ζόγκες, αφού το βουτήξουμε πρώτα σε καυτό νερό και ξεπετσιάσουμε την κουκούλα (κεφάλι) μέχρι τα πλοκάμια, ώστε να το κάνουμε έτσι πιο ευδιάκριτο για τα χοντρά ψάρια (βλάχοι, ροφοί, στήρες, σφυρίδες, πίγκες). Μπορούμε να το δολώσουμε και σε μέτζο παραγάδι (κομμάτια), αλλά και σε συρτή και σε βαθιά καθετή.
ΩΡΕΣ
Οι καλύτερες ώρες για το ψάρεμα του χταποδιού είναι από την αυγή μέχρι και 4 ώρες μετά (αν υποθέσουμε ότι ξημερώνει στις 7:00 θα ψαρέψουμε μέχρι τις 11:00, το πολύ.). Μπορούμε να το ψαρέψουμε και τις απογευματινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ. Γενικά αποφεύγουμε τις ώρες με έντονη ηλιοφάνεια. Αν η μέρα είναι συννεφιασμένη, ακόμη καλύτερα, όχι όμως με αστραπές και βροντές.
Η επεξεργασία του χταποδιού
Το χταπόδι, για να γίνει καλός μεζές, πρέπει να το χτυπήσουμε πολλές φορές, ώστε να μαλακώσει το κρέας του και το παραγουλιάζουμε. θα είναι έτοιμο όταν τραβώντας δύο ξεχωριστά πλοκάμια αυτά σχιστούν εύκολα. Αν δεν θέλουμε να μπούμε σε αυτήν τη διαδικασία, το βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές μέρες και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Πηγή : Fishfinder.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

21/03/2007 23:03 #13 από maistrosanemos
Απαντήθηκε από maistrosanemos στο θέμα Τεχνικές για Χταπόδια

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΕΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΔΑΡΙ ΑΠΟ ΚΟΚΟΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?...


Κάνει  πολύ καλή δουλειά, όπως επίσης, και τα …αυτιά από γουρούνι!!!! :crazy: :lol2: :yahoo: :ok: :pleasantry: :clapping:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

15/02/2008 20:09 #14 από ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ
Απαντήθηκε από ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ στο θέμα Τεχνικές για Χταπόδια
Το ψάρεμα του χταποδιού γίνεται με πολλούς τρόπους ανά την Ελλάδα.
Οι παλιοί βαρκάρηδες χρησιμοποιούν 5-6 σαφρίδια τα οποία σέρνουν αροδου με την βάρκα τους και το χταπόδι αγκαλιάζει τα ψάρια το λεβαρουν σιγά σιγά και το φέρνουν στην βάρκα και το παίρνουν με την απόχη. Ένας άλλος τρόπος είναι να αγοράσεις μια μπρακαρολα έτοιμη να τις βάλεις ένα κομμάτι αλυσίδα 20 cm  και με αυτή κάνεις το ίδιο που κάνουν οι ψαράδες ποιο πάνω. Το χταπόδι από τον Δεκέμβριο μέχρι τα μέσα Μαρτίου είναι έξω στα ρηχά επάνω στα βράχια.  Έχει μεγαλώσει αρκετά μια που δεν ζει περισσότερο από έξη μήνες σε μερικές περιπτώσεις και κάτω από ιδανικές συνθήκες ζει και πέντε χρόνια. Ωστόσο, η αναπαραγωγή είναι μια αίτια θανάτου: τα αρσενικά μπορούν να ζήσουν μόνο για λίγους μήνες μετά το ζευγάρωμα, και τα θηλυκά πεθαίνουν λίγο μετά όταν τα αυγά εκκολάπτονται. Το χταπόδι κυνηγαει με πολλή μανία τα καβούρια,  σε αυτή λοιπόν την μανία του στηρίζονται οι χταποδιερες με τον πλαστικό κάβουρα. Το συρόμενο εργαλείο αυτό έχει ένα βαρίδι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε στο σύρσιμο να σηκώνει  σκόνη από τον βυθό και να προσελκύει  το χταπόδι, το οποίο αγκαλιάζει το εργαλείο και μόλις καταλάβουμε ότι έρχεται βαρύ, το τραβάμε απότομα μια δυνατή φορά για να καρφώσουμε το χταπόδι στα αγκίστρια που έχει το εργαλείο. Σε άλλα μέρη του κόσμου στο εργαλείο αφαιρούν τον πλαστικό κάβουρα και στην θέση του βάζουν έναν ψόφιο δεμένο με λάστιχα (φωτο1). Το τελευταίο διάστημα ψαρεύονται χταπόδια και με άλλους τρόπους ένας από αυτούς είναι τα πόδια από κοτόπουλα που τα δένουν το ένα κάτω από το άλλο 5-6 μαζί με χοντρή πετονιά και στο τέλος αλυσίδα, μόλις φέρουν το χταπόδι έξω το βάζουν σε απόχη η το παίρνουν με τον γάντζο. Ένας άλλος και πολύ αποδοτικός είναι τα αυτιά από τα γουρούνια τα οποία θέλουν μια προετοιμασία δηλαδή παίρνεις 3-4 αυτιά και τα βάζεις μέσα σε ασβέστη για 24ωρες. Ο ασβέστης θα αφαιρέσει την τρίχα από τα αυτιά και θα τα ασπρίσει περισσότερο τα βγάζεις τα ξεπλένεις με νερό τους κάνεις μια τρύπα και βάζεις δυο μαζί το ένα κάτω από το άλλο και τα σέρνεις στον βυθό ή τα πετάς από έξω και τα μαζεύεις σιγά σιγά. Προσοχή χταπόδια κάτω από μισό κιλό τα ξαναπετάς μέσα. Υπάρχει προεδρικό διάταγμα που ορίζει το μέγεθος του χταποδιού που θα ψαρευτεί.

mainalon.net/ 

'Η Ζωή είναι σαν ένα νόμισμα. Μπορείς να το ξοδέψεις όπως θες, αλλά μόνο μια φορά!'      Lillian Dickson
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/03/2008 22:04 #15 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Τεχνικές για Χταπόδια
Γιάννη δηλαδή απ΄ ότι κατάλαβα τα αυτιά ...... πάντοτε τρυπιούνται, .....είτε γυναίκας είναι, είτε γουρουνιού.  Πες μας όμως βάζουμε και εδώ αλυσίδα στα αυτιά...... Η μήπως βάζουμε σκουλαρίκια  ???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

02/08/2008 11:03 #16 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Τεχνικές για Χταπόδια
Πιστεύω πως έχουμε ασχοληθεί, αν όχι καθόλου, τότε πολύ λίγο με το ψάρεμα του χταποδιού, ας δώσουμε όλοι τα φώτα μας, τις εμπειρίες μας, τις ιδέες μας, για το ψάρεμα του.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

10/10/2008 20:23 #17 από Δημήτρης Ρέρας (SVA)
Απαντήθηκε από Δημήτρης Ρέρας (SVA) στο θέμα Τεχνικές για Χταπόδια
Πριν καμιά 15αριά χρόνια, (μισό να υπολογίσω......1981-82 , πω πωωω 26-27 χρόνια) :crazy:
πήγαινα Βουλιαγμένη στα βράχια και τα ψάρευα ως εξής:

Σε μια χοντρή πετονιά (με καρούλα) έδενα αλυσίδα μήκους μιας πιθαμής περίπου και σαυτήν έδενα
ένα σαβρίδι! Πετούσα μέσα το πακέτο και μάζευα αργά.  :shok:
Τόσο απλά  :yes:  Απόχη απαραίτητη.
Θυμάμαι επίσης ότι καλύτερα αποτελέσματα είχα μήνα ΝΟΕΜΒΡΙΟ.

Στα λιμάνια τώρα που τους βλέπω, οι περισσότεροι ρίχνουν σαλαγκιά μεγάλη με πόδι κόκορα
ή Σκέτο πόδι και άλλοι με τον κόκκινο κάβουρα που πουλάνε στα είδη αλιείας.
Μάλιστα δεν ρίχνουν μέσα, αλλά σύριζα στον ντόκο και προχωρούν σιγά σιγά ανεβοκατεβάζοντας
το πακέτο.
Ελάχιστες φορές έχω δει να βγάζουν κάποιο της προκοπής, άσχετα αν ισχυρίζονται μερικοί για 4κιλα και βάλε.


Φ ι λ ι κ ά ................... 'spark'

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

10/10/2008 20:28 #18 από vasilios
Απαντήθηκε από vasilios στο θέμα Τεχνικές για Χταπόδια
Καλησπέρα φίλοι :
......Αρε Δημήτρη τι πας και θυμάσαι κι'εσύ.!!!!    :search:....πάνε ανεπιστρεπτεί φίλε αυτά.....

Νά'σαι καλά
Βασίλης

Διαφωνώ με όσα λές, όμως θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να τα λες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

10/10/2008 22:31 #19 από Βασίλης (fishbass)
Απαντήθηκε από Βασίλης (fishbass) στο θέμα Τεχνικές για Χταπόδια
Παιδιά όλα είναι θέμα τύχης!!!
16-3-2007 κάνω spinning, μεσημεράκι στον Σταυρό. Έρχεται ένας φίλος με χταποδιέρα από Ασπροβάλτα. Αφήνει την χταποδιέρα και πάει να πάρει μπουφάν από το αυτοκίνητό του. Ε λοιπόν, μέχρι ν' έρθει, 1 ριξιά έκανα και έβγαλα αυτό! Αν και κανονικά έπρεπε να το πάρει αυτός, τελικά είπε ότι ανήκε σ' εμένα!
Υ.Γ .
Ευχαριστώ Δημήτρη...

You'll never walk alone...
Liverpool...κάτι παραπάνω από μια ποδοσφαιρική ομάδα
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

10/10/2008 23:02 #20 από Στάθης Μυλωνάς (patrinosfisherman)
Απαντήθηκε από Στάθης Μυλωνάς (patrinosfisherman) στο θέμα Τεχνικές για Χταπόδια
Βασίλη, πόσα κιλά είναι το τερατάκι;


ΥΓ Πάντα τέτοια και καλύτερα. :good:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.671 δευτερόλεπτα

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection