Ερώτηση ζοκα γιαλισμα??

20/03/2007 20:31 #1 από Γρηγόρης (grigoris 22)
ζοκα γιαλισμα?? was created by Γρηγόρης (grigoris 22)
καλησπερα σε ολους τους ψαραδες
Εχω καποιες αποριες σχετικα με τη ζοκα και θα  ηθελα απο τους γνωστες αυτης της τεχνικης να μας καταθεσουν
τις γνωσεις τους, πχ πως γυαλιζουμε την ζοκα και σε βαθος 40-60 μετρα ποσα γραμαρια εινε η ζοκα
:good: :rtfm:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

20/03/2007 20:58 #2 από SAM SONIC
Replied by SAM SONIC on topic ζοκα γιαλισμα??
.... τι είναι η ζόκα?  :blush:  :scratch_one-s_head:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

20/03/2007 23:46 #3 από binkor

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

21/03/2007 18:07 #4 από Γρηγόρης (grigoris 22)
Replied by Γρηγόρης (grigoris 22) on topic ζοκα γιαλισμα??
Γιαννη σε ευχαριστω ,πολυ κατατοπιστικο αλλα δεν λεει πουθενα για το γιαλισμα
κατι λεει για υδραργιρο αλλα πως τον χρισιμοποιουμε??..      ασε που εινε δυσκολο να
τον βρεις νομιζω οτι εινε και επικινδυνος.
:bye:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

21/03/2007 18:19 #5 από Νίκος Ζωντανός (nzon)
Replied by Νίκος Ζωντανός (nzon) on topic ζοκα γιαλισμα??
Τις πηγαινεις για επινιμελωση η επιχρωμιωση,
αφου πρωτα καλυψεις με μανο (αυτο που βαφουν τα νυχια),
τα αγκιστρια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

21/03/2007 20:36 #6 από Κώστας Γιαννάκενας (NucDoc)
Replied by Κώστας Γιαννάκενας (NucDoc) on topic ζοκα γιαλισμα??

Γιαννη σε ευχαριστω ,πολυ κατατοπιστικο αλλα δεν λεει πουθενα για το γιαλισμα
κατι λεει για υδραργιρο αλλα πως τον χρισιμοποιουμε??..      ασε που εινε δυσκολο να
τον βρεις νομιζω οτι εινε και επικινδυνος.
:bye:


Υδράργυρο χρησιμοποιούσαν παλαιότερα αλλά όπως σωστά λες είναι (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ) τοξικός αλλά και άκρως επικίνδυνος για το περιβάλλον. Με λίγα λόγια, δεν το συζητάμε καν τώρα πια.

Σωστός ο nzon για την επινικέλωση κτλ και το μόνο που θα μπορούσα να προσθέσω εγώ είναι το καλό καθάρισμα/γυάλισμα με μάλλινο πανί ή και τρίψιμο με σόδα.


Φιλικά,
NucDoc

Σωστό μόνο ψάρεμα για να βρουν και τα παιδιά μας...
Γνώση που δεν μοιράζεται είναι άχρηστη...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

22/03/2007 10:20 #7 από Αλέξης (Αlex5)
Replied by Αλέξης (Αlex5) on topic ζοκα γιαλισμα??

Γιαννη σε ευχαριστω ,πολυ κατατοπιστικο αλλα δεν λεει πουθενα για το γιαλισμα
κατι λεει για υδραργιρο αλλα πως τον χρισιμοποιουμε??..      ασε που εινε δυσκολο να
τον βρεις νομιζω οτι εινε και επικινδυνος.
:bye:


Υδράργυρο χρησιμοποιούσαν παλαιότερα αλλά όπως σωστά λες είναι (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ) τοξικός αλλά και άκρως επικίνδυνος για το περιβάλλον. Με λίγα λόγια, δεν το συζητάμε καν τώρα πια.

Σωστός ο nzon για την επινικέλωση κτλ και το μόνο που θα μπορούσα να προσθέσω εγώ είναι το καλό καθάρισμα/γυάλισμα με μάλλινο πανί ή και τρίψιμο με σόδα.


Όπως λέει και ο Doctor με κάποιο προϊόν αντιοξειδωτικό όπως σόδα ίσως κόκα κόλα κλπ. Ο αδελφός μου παλιότερα τα βουτούσε σε υδράργυρο και γυάλιζαν. Επίσης ο πεθερός μου για να τα κρατάει γυαλιστερά και να μην σκουριάζουν τα αγκίστρια τα κρατάει σε μπουκαλάκια από Φιλμ γεμάτα λάδι.

Φιλικά
Αλέξης

Φίλαθλοι Αλιευτικών Ρίψεων (Φ.Α.Ρ.)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

22/03/2007 12:20 #8 από Νίκος Σοφιανός (Nikos4)
Replied by Νίκος Σοφιανός (Nikos4) on topic ζοκα γιαλισμα??
Φίλε Γρηγόρη.
Για το γιάλισμα της ζόκας, εφ` όσον έχεις μη επινικελωμένες ζόκες, πέραν των όσων σου σύστησαν nzon και NucDoc, πρόχειρο μέσον είναι,το τρίψιμο του μολυβιού με πολύ ψιλό γιαλόχαρτο. Ο γοατρός που σου μίλησε για τοξικότητα, εννοούσε τοξικότητα ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Επομένως ξέχαστον. Θα σου πρότεινα να αγοράζεις ζόκες εινικελωμένες. Υπάρχουν στο εμπόριο.
Για το μέγεθος της ζόκας. Για τα 40-60 μέτρα βάθος, πρέπει να ξέρεις και σε τι ψάρια στοχεύεις, τη διαμόρφωση του βυθού, το δόλωμα και κυρίως τα υποθαλάσσια ρέματα που επικρατούν στην περιοχή. Τα τελευταία παίζουν καθοριστικό ρόλο, μιας και οι πετονιές που χρησιμοποιούνται είναι χοντρές και έντονα υποθαλάσσια, θα δημιουργήσουν μεγάλη <<κοιλά >> στην πετονιά με αποτέλεσμα η αίσθηση της στο χέρι αλλά και το κάρφωμα να κινδυνεύουν να ξαστοχήσουν. Πάντως για νορμαλ-λίγο πολύ-καταστάσεις και για μαύρα βραχόψαρα, η ζόκα γι`αυτό το βάθος πρέπει να ζυγίζει 200-250 γραμ.
Φιλικά Νίκος4

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

22/03/2007 12:43 #9 από Νίκος Ζωντανός (nzon)
Replied by Νίκος Ζωντανός (nzon) on topic ζοκα γιαλισμα??
Επισης αν τις επινικελωσετε, να τις ξεπλενετε μετα το ψαρεμα.
Μην ξεχασετε να καλυψετε με μανο τα αγκιστρια,
γιατι ειναι οξινο το διαλυμα της επιμεταλωσης και σκουριαζουν.
Επισης οταν τις παραλαβετε να τις βαλετε σε διαλυμα αμμωνιας,
(10% αμμωνια 90% νερο) που εξουδετερωνει τα οξεα,
και θα δειτε το διαλυμα να γινεται γαλαζιο-μπλε.
Υδραργυρος απαγορευεται.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

22/03/2007 17:54 #10 από Γρηγόρης (grigoris 22)
Replied by Γρηγόρης (grigoris 22) on topic ζοκα γιαλισμα??
Δεν θα ηταν καλυτερα αντι για χοντρη πετονια και ψαρεμα στο χερι, να την δουλευαμε με το καλαμι και νημα??
Με παραμαλο 5-6 μετρα και αορατο βεβεα νομιζω θα ειχαμε πιο αμεση επαφη με το εργαλειο.  :bye:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.694 δευτερόλεπτα