Ερώτηση ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΓΓΥΣΤΡΟ

11/04/2011 15:03 #1 από ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΓΓΥΣΤΡΟ δημιουργήθηκε από ΓΙΩΡΓΟΣ
:bye: Παιδια καλησπερα,ειμαι νεο μελοσ και θα ηθελα βοηθεια απο καποιον γνωστη.Θελω να εξειδικευτο στο πολυαγγυστρο για κεφαλουσ μιασ και ειμαι αρχαριοσ,θα ξεκηνησω λεγοντασ σασ τι ξερω και τι 8ελω να μα8ω.Λοιπον ξερω να δενω αγγυστρια και να κανω αρματωσια για πολυαγγυστρο.Και 8ελω να μου πειτε 1)τι νουμερο αγγυστρια να παρω ?πιστεβω οσο μικροτερα τοσο το καλυτερο εεε 2) τα υλικα που βρηκα για να κανω την ζυμη ειναι καλα?...ΥΛΙΚΑ( ψαραλεβρο,τριμα φριγανιασ,σαρδελα,λιγο λαδι,λιγο τριμα τυριου)και γενικα τα φωτα σασ για οτι ξερεται πανω σε αυτο το 8εμα...ευχαριστω πολυ!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/04/2011 18:53 #2 από ΓΙΩΡΓΟΣ
Απαντήθηκε από ΓΙΩΡΓΟΣ στο θέμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΓΓΥΣΤΡΟ
someone to help me

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/04/2011 19:57 #3 από thehawk7 (Αντώνης)
Απαντήθηκε από thehawk7 (Αντώνης) στο θέμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΓΓΥΣΤΡΟ
Σχετικά με την κατασκευή δεν θα σε συμβούλευα να ψαχτείς, είναι δυσκολή και απαιτεί πολύ χρόνο. Αν τώρα υπολογίσεις και την τιμή αγοράς που για τα κατασκευασμένα απο πετονια είναι περίπου 1 ευρώ και για τα συρμάτινα περίπου 3 πραγματικά δεν αξίζει. Στο μέλλον όταν αναπτύξεις την τεχνική και θα χρειαστείς εξειδικευμένες αρματωσιές τότε αλλάζει το έργο. Αν πάλι θελεις να τα φτιάξεις βάλε μεγάλο αγκίστρι για να αποφύγεις τα μικρά ψάρια οσο αυτό είναι δυνατό. Η συγκεκριμένη τεχνική πληγώνει τα ψάρια συνήθως θανάσιμα.

Γενικά να ξέρεις οτι ψαρευεις με ψωμί είτε αφρό ή πάτο με μολύβι και με ψαροδόλι (κυρίως σαρδέλα) ή ζύμη πάλι πατωτά. Στον αφρό συνήθως χτυπάνε κέφαλοι και σάλπες ενώ πατωτά τα περισσότερα ψάρια αρκει να τα κρατάει ο τόπος.

Για τη ζύμη πάρε φρέσκο ψωμί (μόνο φρέσκο λόγω ελαστικότητας) βάλε την ψύχα σε μία λεκάνη και βρέχτη με ελάχιστο νερό με το χέρι σου και ζύμωσέ τη τόσο, ώστε να γίνει σκληρή. Προσθεσε μαλακό τυρί (φέτα ή ροκφορ) ή σαρδέλα (πολτοποιημένη στο multi) και είσαι έτοιμος. το τελικό προιόν το θες σκληρό για να μην σου φευγει στη βολή.

Αν θέλεις μην χρησιμοιποιήσεις ιχθυοτροφές και τα σεα. Κάνουν πολύ κακό στους ψαρότοπους και στην τελική καλύτερα 1 ψάρι και καλό παρά ενας κουβάς μικρόψαρα......

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/04/2011 15:15 #4 από ΓΙΩΡΓΟΣ
Απαντήθηκε από ΓΙΩΡΓΟΣ στο θέμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΓΓΥΣΤΡΟ
ευχαριστω πολυ φιλε...οποιοσ αλοσ ξερει κατι ασ πει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/04/2011 15:50 #5 από Πάνος Δακίδης (Dakidis)
Απαντήθηκε από Πάνος Δακίδης (Dakidis) στο θέμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΓΓΥΣΤΡΟ
Lipon Giorgo, ego to ftiaxno os eksis:

Perno to paramolo peripou 1 metro kai deno epano stin korifi enai aggistri no. 3 - 4. Meta deno peripou 10 - 12 aggistria no. 5 se paramola ton 10 cm. Ta paramola ta deno stin mana tou paramolou oste kathe aggistri na apexei 2 - 3 cm apo tin mana pramolo. Ta deno etsi na min akoumbaei to ena aggistri me to allo. Telika deno pali enai magalitero (no. 3 -4) kateuthia apano stin mana paramolo.
Me auton to tropo mporo kai skorpao ta agistria stin psixa tou psomiou. Merika ta xono mesa stin psixa, merika afino apo ekso. Se merika pou menoune ekso dolono antiraki sardellas i mikra filletakia sardellas. Mesa stin psixa tou psomiou mporeis na valeis kai ligo sardella na parei mirodia. Prin to rikseis to psomi stin thalassa to vrexeis (polli)ligo gia na parei varos. Piso apo to polliagistro vazo ena mikro felo (dixos xroma, sketi tapa) gia na min pesei i armatosia ston pato meta pou skorpisei to psomi.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

13/04/2011 14:51 #6 από ΓΙΩΡΓΟΣ
Απαντήθηκε από ΓΙΩΡΓΟΣ στο θέμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΓΓΥΣΤΡΟ
ton felo se posh apostash ton vazeis gt mou fenete polu kalh idea?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

13/04/2011 14:57 #7 από Πάνος Δακίδης (Dakidis)
Απαντήθηκε από Πάνος Δακίδης (Dakidis) στο θέμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΓΓΥΣΤΡΟ
Peripou 1 - 1.5 metra apostasi apo to doloma.

Panos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

13/04/2011 15:00 #8 από ΓΙΩΡΓΟΣ
Απαντήθηκε από ΓΙΩΡΓΟΣ στο θέμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΓΓΥΣΤΡΟ
kai exei apotelesma?mipos tromazei ta psargia?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

13/04/2011 15:03 #9 από Πάνος Δακίδης (Dakidis)
Απαντήθηκε από Πάνος Δακίδης (Dakidis) στο θέμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΓΓΥΣΤΡΟ
oxi, mono min valeis felo enxromo. Ama exeis mono enxromous vapse ton mavro.
O felos prepei na einai mikros. 3 - 5 grammarion.

Panos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

13/04/2011 16:19 #10 από Καρδιανός Σπυρος (125gr)
Απαντήθηκε από Καρδιανός Σπυρος (125gr) στο θέμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΓΓΥΣΤΡΟ
λιπον καταρχην να ξερεις οτι σαν τεχνικι ειναι μια απο τις καλιτερες,βγαζις μεγαλα ψαρια που με αλεες τεχνικες δεν βγαζις θα σου προτινα αργοτερα να ασχολιθης και με ψαροδολια που ειναι αλου παπα αυβαγκελιο,υπαρχουνε 2 τυποι πολιαγκιστρον για ζιμαρι,ο ενας ειναι ο κλασικος με τα παραμαλακια κ ο αλλος ειναι η ciuffo κατα τους ιταλους, καταρχην θελο να σου πο οτι δεν εμπιστευομαι καθολου τις ετιμες αρματοσιες ,γιατι βαζουνε αχριστα υλικα,λιπον στιν περιπτοσι που ψαρευις με τιν προτι τεχνικι,φτιαχνις ενα πολιαγκιστο με παραμαλακια(ειπες πος ξερεισ γιαυτο δεν στο αναλιο)οπου τα αγγκιστρια σου θανε 12,νουμερο 4-5 ,ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΙΣΙΟ ΑΡΠΑΔΙ,σκουρου χροματος (μαυρα η καφε) τα παραμαλακια θαχουνε διαμετρο 25-28 και η μανα του πολιαγκιστρου 33-35,ζιμονις μια μπαλα και τα βαζις ολλα μεσα,οστε ι μιτι να κιται το κεντρο τις μπαλας τισ ζιμις σου,και το πετας μεσα...........στιν αλι μεθοδο ciuffo ,που απευθινεσαι σε πιο μεγαλα ψαρια φτιαχνις 10 παραμαλακια τον 10 ποντον κ οποσ ειναι και τα δεκα τα σμιγις κατ τα ματιζις σε ενα κοματι πετονια του 1 μετρου..........και η 2 τεχνικες ειναι εξισου καλα ,απλα η ciuffo ειναι για μεγαλιτερα θιραματα με το ζιμαρι,εγο οταν ψαρευα πολιαγκιστο εβαζα............σαρδελα πολικερισμενι,ρεγκα,και φριγανια ΔΕΝ ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ με το σιγκεκριμενο ζιμαρι εχο πιασι ολλα τα θυραματα που εχεισ μεσα στο μιαλο σου,πιστευο να σε βοιθισα :this:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.737 δευτερόλεπτα