Ερώτηση Το ψάρεμα και τα μυστικά του(Κυπριακό περιοδικό)

08/02/2007 04:04 #31 από Γιώργος (Giorgos77)
Απαντήθηκε από Γιώργος (Giorgos77) στο θέμα Το ψάρεμα και τα μυστικά του(Κυπριακό περιοδικό)

Θα πρέπει να δώσει άδεια η Ελληνική κυβέρνηση για κανάλι ψαράδων.
Πρεπει να δείχνουν εκπομπές ψαρέματος κι άλλα ελληνικά κανάλια, να τα δείχνουν μέρα μεσημερι, παρα να μας δειχνουν κουτσομπολιστικες εκπομπές.
Πρέπει οι παρουσιαστές να δουν αμέτρητες αμερικανικες εκπομπές ψαρικής, όπου παρόλο που δεν εκτιμώ σε ευφυία τους αμερικανούς, τους βγάζω το καπέλο διότι μέσα από τετοιες εκπομπές μαθαίνουν σε 100αδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια τηλεθεατές τον τρόπο ψαρέματος catch & release (πιάνω και αφήνω) με την λογική σε "βάζω στο νερό για τον επόμενο που θα ερθει".
Παρουσιαστής τέτοιας εκπομπής που είναι και ψαράς (ερασιτέχνης πιθανων) έπιασε με την τακτική του "κυνηγιου" (απιστευτο δολωμα, πηγαινε ζιγκ ζαγκ, και μεσα σε δευτερολεπτα ενα μεγαλο ψάρι πεταγοταν και το αρπαζε) έπιασε 4-5 αρκετα μεγαλα ψάρια και κράτησε το 1!!!

Για να βλέπουμε και να μαθαίνουμε.

απλα ως παρατηρηση και μονο, οχι οτι διαφωνω, τα περισσοτερα καναλια στην αμερικη που ασχολουνται με το ψαρεμα κυνηγι κλπ ειναι ολα καλωδιακα οποτε?......
φιλικα εμμυλιτο
γιωργος ναυτικος





Και επειδή είναι καλωδιακά??????????? πόσοι είναι αυτοί που έχουν δορυφορικά πιάτα στην Ελλάδα και έχουνε τα filmnet , ta supersport κλπ ??? Εγώ πιστεύω θα δούλεψη και πολύ καλά μάλιστα .
τώρα για την Αμερική . Σαββάτο κανάλι ESPN2 , ψάρεμα σε γλυκά νερά . Κυριακή , κανάλι το ίδιο ψάρεμα σε αλμυρό νερό ( ωκεανός ) , συνήθως κεντρική Αμερική ,( Φλώριδα , Καλιφόρνια, Παναμάς κτλ). Τεχνικές , ψαράκια και πολλά άλλα χρήσιμα  πράγματα τα οποία θα σε βοηθήσουν.  Τα ψαρια που πιάνουν τα επιστρέφουν πάλι στο νερό για να μπορούν να έχουν και άλλοι την χαρά να τα πιάσουν .
Κάτι άλλο που είδα και μου άρεσε πολύ ήταν ότι σε μια απο της εκπομπές ο παρουσιαστής πήρε το καράβι , μαζί με καμιά 20αρια άλλους ,από ένα μέρος της Καλιφόρνιας και πήγε 300 μιλιά μακριά σε ένα χερονιση για να ψαρέψει κίτρινοπτερους τόνους . Στο τέλος της εκπομπής αφού έπιασαν ότι έπιασαν ( τα θυμαμε και τρελαίνομε ) οι ποιο πολύ έδωσαν τα ψάρια σε κάποιο ίδρυμα. Δεν ξερω αν αυτο γίνεται και στην Ελλάδα , αλλά ήταν πάρα πολύ ωραίο.


   

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

08/02/2007 04:43 #32 από Γιωργος f030
Απαντήθηκε από Γιωργος f030 στο θέμα Το ψάρεμα και τα μυστικά του(Κυπριακό περιοδικό)
...Τα ψαρια που πιάνουν τα επιστρέφουν πάλι στο νερό για να μπορούν να έχουν και άλλοι την χαρά να τα πιάσουν .

Ουτως η αλλως...δεν πολυτρωγονται, χωρις να θελω να υποτιμησω την προθεση (catch & release) :yes:

...οι ποιο πολύ έδωσαν τα ψάρια σε κάποιο ίδρυμα. Δεν ξερω αν αυτο γίνεται και στην Ελλάδα , αλλά ήταν πάρα πολύ ωραίο.

Φιλε Γιωργο, και εδω στους περισσοτερους αγωνες ψαρεματος δινουν ολοι οι
ψαραδες ολα τα ψαρια σε ιδρυματα!
Φιλια στους Ελληνες της Αμερικης και στο ομορφο Μαντουδι!


Φιλικα
Γιωργος f030



Ψαρεψτε γιατι χανομαστε!
Οχι ψαροτροφες και χημικα,χανονται τα ψαρια!
Μελος του Κινηματος Ε.Ψ.Α.Ε.
(Ερασιτεχνες Ψαραδες Ανενταχτοι Εναλλακτικοι)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

08/02/2007 23:32 #33 από Γιώργος (Giorgos77)
Απαντήθηκε από Γιώργος (Giorgos77) στο θέμα Το ψάρεμα και τα μυστικά του(Κυπριακό περιοδικό)
Αγαπητέ φίλε συνονόματε sorry αλλά δεν ήξερα τη γίνετε στην Ελλάδα στους αγώνες . τώρα όσο για τα ψάρια ...... έχεις δίκιο ,δεν έχουν  πολύ καλή  γεύση και νομίζω ότι η αιτία είναι στο φαγητό που βρίσκουν και τρώνε, και στα χημικά που έχουν μολύνει τους ωκεανούς .


ΥΓ. Εχεις πάει στο Μαντουδι? 

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

09/02/2007 02:45 #34 από Γιωργος f030
Απαντήθηκε από Γιωργος f030 στο θέμα Το ψάρεμα και τα μυστικά του(Κυπριακό περιοδικό)
Αρκετες φορες,φιλε Γιωργο, ειτε σαν προορισμος, ειτε περνωντας απο
Προκοπι-Μαντουδι με προορισμο τη Λιμνη η την Βλαχια για τι αλλο,
για ψαρεμα! :yes3:

Φιλικα
Γιωργος f030

Ψαρεψτε γιατι χανομαστε!
Οχι ψαροτροφες και χημικα,χανονται τα ψαρια!
Μελος του Κινηματος Ε.Ψ.Α.Ε.
(Ερασιτεχνες Ψαραδες Ανενταχτοι Εναλλακτικοι)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

09/02/2007 13:28 #35 από COSTASANDROS
Απαντήθηκε από COSTASANDROS στο θέμα Το ψάρεμα και τα μυστικά του(Κυπριακό περιοδικό)

Συμφωνω με τον Κωστα οι περισσοτεροι (τουλαχιστον οι ανθρωποι που ειναι πανω απο τα -ηντα) δεν ασχολουνται με το ιντερνετ ουτε αγοραζουν περιοδικα και δεν τους αλλαζεις μυαλα στο θεμα της ψαροτροφης.ΔΥΣΤΥΧΩΣ :nea:


Ειμαι αντιθετος στην ψαροτροφη για δικους μου λόγους (ιδιοτροπια).

Παιρνω απλα εδω την ευκαιρια να αναδημοσιευσω ενα ποστ απο το τοπικ

old.fishing.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=439

της Πέμπτης 30 Ιούνιου 2005 γιατι εχει ενδιαφερον.Δειτε και ολο το τοπικ

για να εχετε πολλες αποψεις διαθεσιμες.

Παμε λοιπον...




>



Πέμπτη 30 Ιούνιος, 2005


Xθες λοιπον επρεπε να παρακολουθησω ενα
ναυτιλιακο σεμιναριο.Κατα τυχη στην διπλανη
αιθουσα διαλεξεων ηταν μια διεθνης διασκεψη
που ειχε οργανωσει για την αθηνα ο συνδεσμος
ελληνικων θαλασσοκαλεργειων.
Ευτυχως το δικο μου σεμιναριο ηταν μαλλον
ανοστο  :cray:οποτε ναμαι να καθομαι και να
παρακολουθω τους θαλασσοκαλιεργειτες.... :spiteful: 

Διαφορες λοιπον ομιλιες γυρω απο την
κατασταση των θαλασσοκαλιεργειων απο
μεσογειακες κυριως χωρες (λεω κυριως
διοτι ηταν πχ και η αγκολα παρουσα και
δυναμικη κι αλλες). Ακουσα παρα πολλα
πηρα και καποια χαρτια, τελος παντων θα
δωσω μερικα στοιχεια:

1)η ελλαδα παραγει το 55% της μεσογειακης
παραγωγης ευρυαλων ψαριων με 269 μοναδες
και 9500 εργαζομενους. Το 75% εξαγεται σε
χωρες τηε εοκ,καναδα και αμερικη. Οι ελληνες
πουλανε τεχνογνωσια σε μεση ανατολη και ασια. :rtfm:

2)τσιπουρα και λαβρακι ειναι εθνικα προιοντα με
μεγαλη απηχηση σο εξωτερικο. Ο τζιρος των
εξαγωγων ανερχεται στα 300 εκατ. ευρω
ετησιως με 85000 τονοι τσιπουρα,λαβρακι
και νεα ειδη. Παραγουμε γονο γυρω στα
300 εκατ ιχθυδια ετησιως. :rtfm:

3)Η εγχωρια καταναλωση ειναι γυρω στο 26%,
στην μεσογειο η θεση της παραγωγης μας ειναι
στο 52%,ενω στην ευρωπη ειμαστε στο 48%.  :rtfm:

4)Υπαρχει πολεμος αναμεσα σε καλιεργητες
και αλιεις και οι μεν κατηγορουν τους δε, οι
μεν για εξολοθρευση με τρατες και γενικα
υπεραλιευση οι δε με δημιουργια μεταλαγμενων
ψαριων και κλοπη της δουλεια τους.
Οι καλιεργητες παρουσιαζουν εργαστηριακες
μελετες ΕΟΚ που αποδεικνυουν οτι πχ ενα
λαβρακι αγριο και ενα ημερο ειναι ακριβως
τα ιδια.....  απο πλευρας ποιοτητας και
μαλιστα λενε οτι συλλεγουν ανοιχτου πελαγους
ψαρια με αριστα γονιδια. Εδω θελει προσοχη
διοτι εχουν απο πισω λαμπρους επιστημονες
που υποστηριζουν αυτα και τελικα δεν ξερει
κανεις τι να πιστεψει......  . Βεβαια δεν
αποκλειεται να ειναι και οι επιστημονες στο
παιχνιδι...... :rtfm: 

5)Ο Υδροβιολογος Γ.Αναστασιου υποστηριξε
οτι το ψαρι ιχθυοκαλιεργειας ειναι ενα
ευγενες τροφιμο,που μεγαλωνει σε
ελεγχομενες και υγιεις συνθηκες,εχει
αυξημενη θρεπτικη αξια λογω της
αυξημενης παρουσιας χρησιμων λιπαρων
(και ω3) στο φιλετο, εδω ριχνει και στο αγριο
οπως ειπε, εχουν χαμηλο στρες λογω της
αμεσης θανατωσης και φτανει φρεσκοτερο
στον καταναλωτη απ'οτι το αγριο που αργει
να φτασει και αλλοιωνεται. Πολλοι επισημοι
αντιπροσωποι συμφωνησαν.  :rtfm:


Κατι τετοια, αλλα και πολλα αλλα ακουσα και
διαβασα και τα μεταφερω εδω. :shout:

Τωρα που ειναι η αληθεια και που η επιστημονικη
απατη δεν ξερω.  :crazy:

Απο την μια μερια πρεπει να εμπιστευομεθα τους
επιστημονες κι απο την αλλη δεν πρεπει........και
που ειναι τα συνορα?.....τωρα αντε να ξεμπερδευτω ...... :nea:

Ισως ηταν καλυτερα να μεινω στο ανιαρο
σεμιναριο μου? 

φιλικα
κωστας



>



Αυτα λοιπον τοτε...

Σημερα τι αποψη εχει παγιωθει ?  :clapping:

Αν εχει.... :search:

Κι αν τελικα η αποφαση μας, αδυνατει να ληφθει λογω ασυμφωνιας των τρελλοειδικων :discussion:
τοτε μηπως πρεπει να αποφασισουμε την ΜΗ ΧΡΗΣΗ ψαροτροφης ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
μεν
αλλα με ΕΛΠΙΔΑ οτι αν τελικα ειναι οντως καταστροφικη θα εχουμε κανει το
ελαχιστο καλο για την Θαλασσα ? :fish1: :fish:





Φιλικα
κωστας

Το ψαρεμα ειναι ασκηση φυσικης αναπνοης.

Οσο μοιραζεσαι τοσο δυναμωνεις.......

Ταξιδεψα νοερα κατα μηκος της πετονιας στα βαθη των σκοτεινων βυθων για να ανακαλυψω τις πηγες των διεγερσεων....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

10/02/2007 00:08 #36 από Γιωργος Μενεγακης (daemonhook)
Απαντήθηκε από Γιωργος Μενεγακης (daemonhook) στο θέμα Το ψάρεμα και τα μυστικά του(Κυπριακό περιοδικό)
Καλησπερα Κωστα(kostasandros).Δεν ξερω αν ειναι σωστη η αποψη των επιστημονων η υποκινουμενη,εκεινο που μπορω να σε διαβεβαιωσω γιατι το εχω δει με τα ματια μου ψαρευοντας με ψαροτουφεκο κοντα σε κλουβια,ειναι οτι σε αρκετη αποσταση ο βυθος ειναι καλυμενος με μια πρασινοκιτρινη γλυτσα.Μιλαμε γλυστραει κιολας.Τωρα κατα ποσο ειναι φυσιολογικο αυτο και που οφειλεται,τα συμπερασματα τα αφηνω σε σενα...... :nea:
Φιλικα Γιωργος :bye:

Δυο πραγματα ειναι απεραντα.Η βλακεια ορισμενων ανθρωπων και το συμπαν.Για το δευτερο δεν ειμαι σιγουρος..........Αλβερτος Αινσταιν.

Φωτια και τσεκουρι στα σπαρια...ΤΩΡΑ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

10/02/2007 01:56 #37 από Γιάννης Ντόντης (jvd)
Απαντήθηκε από Γιάννης Ντόντης (jvd) στο θέμα Το ψάρεμα και τα μυστικά του(Κυπριακό περιοδικό)
1) Οποιος έχει πιάσει τσιπούρα αλανιάρα και υχθειοτροφείου, ξέρει
2) Οποιος δεν ξέρει, ας κοιτάξει τις τιμές τους κι ας αναρωτηθεί για τη διαφορά
3) Οποιος είναι ξεροκέφαλος ας πάει να κολυμπήσει κοντά σε υχθειοτροφείο (πριν μπεί ξανά στο sait να
    απολυμανθεί)

-Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο.
Μ. Γκάντι
-....πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο.....
Κ. Καβάφης: Ιθάκη
-Παράκληση: Σεβαστείτε την βλακεία, τα συμφέροντα, τις επαγγελματικές συμφωνίες, και πάνω από όλα την ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ του διπλανού σας

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

10/02/2007 11:04 #38 από kamaras
Παλικάρια χερετο διαφωτίστε με αν θέλετε μπήκα  σε μια σιζιτισι για το ψάρεμα και τα μυστικά του αλα το μόνο που δεν είδα ήτανε αυτό Μιμπος έπρεπε να λέγετε διάφορες απόψεις για την θάλασσα γιατί η επικεφαλίδα αλα γράφει //////    :pleasantry: :pleasantry:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/02/2007 10:18 #39 από kamaras
Το ερώτημα είναι τα ψάρια που μεγαλώνουν στα κλουβιά τα τρώνε οι παραγωγή και τα παιδιά τους ?? η το κάνουν όπως οι αγρότες που παράγουν ντομάτα για την αγορά και καλλιεργούν χωριστά την ντομάτα για το σπίτι τους???????
Η παραγωγική έχει μέγεθος και χρώμα αλλά από γεύση ( Παπάτσα) ενώ την άλλη την μικρή μόλις την κόψης μυρίζει το σπίτι ντομάτα . Την μια την μεγαλώνουν με φυσικό τρόπο ενώ την άλλη με ορμόνες ( βουτάνε τα άνθη σε κυπελλάκια με φαρμάκι) και σε λίγες ημέρες τσουπ έτυμη. κατά τα άλλα ψάχνουμε να βρούμε φάρμακο για τον καρκίνο και πίνουμε φραπελιές. Πάρτε το χαμπάρι σε λίγα χρόνια θα μεταλλαχθούμε σε πικατσού. Ευχαριστηθείτε το ψάρεμα  όσο μπορείτε γιατί μαλον τα παιδια μας  θες από την μόλυνση θες από καμιά περίεργη νομοθεσία θα ψαρεύουν σε πισίνες όπως Ιαπωνία και αλλού.:shok: :spiteful:
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/02/2007 13:22 #40 από Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )
Απαντήθηκε από Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman ) στο θέμα Το ψάρεμα και τα μυστικά του(Κυπριακό περιοδικό)

Το ερώτημα είναι τα ψάρια που μεγαλώνουν στα κλουβιά τα τρώνε οι παραγωγή και τα παιδιά τους ?? η το κάνουν όπως οι αγρότες που παράγουν ντομάτα για την αγορά και καλλιεργούν χωριστά την ντομάτα για το σπίτι τους???????


Μα φίλε Δημήτρη αυτοί απο ψάρια τρώνε ΜΟΝΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ :good:

"Είναι πιο εύκολο να αγωνίζεσαι για τις αρχές σου παρά να ζεις σύμφωνα με αυτές."
"Aν ο Θεός ήταν φιλελεύθερος δεν θα έδινε δέκα εντολές. Θα έδινε δέκα προτάσεις προς συζήτηση."
"Δεν φοβάμαι αυτό που βλέπω αλλά εκείνο που μου κρύβουν"
www.psarema.gr - www.hostplus.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.178 δευτερόλεπτα

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection