Ερώτηση Ψαροτροφες

31/05/2006 01:28 #21 από maistrosanemos
Απαντήθηκε από maistrosanemos στο θέμα Ψαροτροφες
Γιάννη απ` όσο μπορώ να καταλάβω από τα υλικά, μάλλον σε μελανούρια και κέφαλους απευθύνεται το δόλωμα ε;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

31/05/2006 18:33 #22 από striftaroparamanas
Απαντήθηκε από striftaroparamanas στο θέμα Ψαροτροφες

maistrosanemos έγραψε: Γιάννη απ` όσο μπορώ να καταλάβω από τα υλικά, μάλλον σε μελανούρια και κέφαλους απευθύνεται το δόλωμα ε;


Φίλε μου το συγκεκριμενο ζυμαρι το τιμουν ολα τα ψαρια (τουλαχιστον στα μερη μου)...Οι κεφαλοι και τα μελανουρια βεβαια ειναι γνωστο οτι ελκονται απο το τυρι και την μυρωδια που αυτο παραγει.Πιστευω πως σημαντικο ρολο παιζει το μαλαγρωμα...Εγω προσωοικα με το συγκεκριμενο ζυμαρι χρησιμοποιω μαλαγρα που αποτελειται απο τρυμμενη φρυγανια ,το φανταστικο FORMAGIO της Tubertini (ασπρη μαλαγρα απο τυρι σε ημιστερεη μορφη) ,λιγο σπορελαιο και 2 χουφτες κοκκινοχωμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

31/05/2006 19:06 #23 από aytokrator
Απαντήθηκε από aytokrator στο θέμα Ψαροτροφες

striftaroparamanas έγραψε:

karavidas έγραψε: καλησπερα παιδια.μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ακριβως περιεχουν αυτες οι καταραμενες ψαροτροφες κ τι προκαλουν στα ψαρια κ στην θαλασσα γενικοτερα?


Θα σας μεταφέρω τα λόγια ενός κολλητού μου Ιχθυολόγου όσον αφορά την ψαροτροφή.

Οι ψαροτροφές στο σταδιο επεξεργασίας τους ,χωριζονται σε δυο κατηγορίες :

Τις Ποιοτικές και τις μή Ποιοτικες...

Υπάρχουνε ποιοτικές ψαροτροφές... :?: :?: :?: .... ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ :!:
Ποιοτικές ψαροτροφες ,είναι εκείνες οι οποίες επεξεργαζονται σε μηχανήματα τα οποία πολτοποποιούν μεν τα ψαρια ,ΑΛΛΑ έχουν παράλληλα τη δυνατοτητα να αφαιρούν την ραροκοκαλια και το κεφαλι.
Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι κατι το εξαιρετικά δυσκολο και εκτινάσσει το κόστος της επεξεργασιας (αλλα και υποδομης εγκαταστασεων) πολυ ψηλα.

Οι ΜΗ ποιοτικες ψαροτροφες επεξεργαζονται σε μηχανηματα ΜΥΛΟΥΣ οι οποιοι....τα αλεθουν ολα....

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...???

Μεσα στην ψαροτροφη να υπαρχει και το στοιχειο το οποιο προκαλει ολη αυτη τη ζημια και για το οποιο γινεται ολος αυτος ο ντορος περι ψαροτροφης...

Ο ΦΩΣΦΟΡΟΣ

Κωστα, aytokrator

τα περι ψοφιων ποντικων κλπ, πιστευω οτι ειναι ραδιο αρβιλα...Διοτι μη ξεχναμε οτι οι εταιριες του εξωτερικου ,περνανε πραγματικο ΠΟΙΟΤΙΚΟ και φυσικοχημικο ΕΛΕΓΧΟ....Δεν γινονται τα παντα οπως γινονται στη χωρα μας....

Και μιας και τεθηκε και θεμα συνταγολογησης για την αντιμετωπιση - ανταγωνισμο της ψαροτροφης...

-Αγοραζουμε απο το σουπερ μαρκετ (μεγαλο-αλυσσιδα) ταραμα ΑΣΠΡΟ
-Φρεσκο προβειο βουτυρο
-Ροκφωρ
-Αλευρι σικαλεως

Τα υλικα σε δοσολογια ,αναλογα με την ποσοτητα που επιθυμουμε να φτιαξουμε...

Λιωνουμε βουτυρο σε ενα μπρικι (μην το αφησετε να καψει)
Το ριχνουμε σε μια λεκανη ,με τον ταραμα και το ροκφωρ.
Περιμενουμε να κρυωσει λιγο ,πλαθουμε και προσθετουμε οσο αλευρι χρειαστει για να σφιξει οσο επιθυμουμε...

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ..... :D


Γιαννη μου,χαιρομαι ιδαιτερα οταν ανταλασουμε αποψεις. :lol:
Οταν ομως αυτα συμβαινουν οντως στο εξωτερικο,δεν μπορω να φανταστω τι γινεται στο ellada...Που και παλι ελπιζω και ευχομαι να μην γινονται.
Εφημεριδα ριζοσπαστης:διατροφικό ευρω-σκάνδαλο αποκαλύφτηκε για άλλη μια φορά ετεροχρονισμένα, προς μεγάλη απογοήτευση των καταναλωτών. Αυτή τη φορά πρόκειται για «άρρωστα» ιχθυάλευρα που έγιναν ζωοτροφές.

Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Γεωργίας, μια παρτίδα γαρίδων 27.526 κιλών προέλευσης Απω Ανατολής ακατάλληλη για ανθρώπινη χρήση λόγω της ρύπανσής της με το απαγορευμένο αντιβιοτικό χλωραμφενικόλη, διακινήθηκε παρανόμως στην Ολλανδία και μετά την ανάμειξή τους με υποπροϊόντα επεξεργασίας ψαριών απεστάλη σε γερμανική εταιρία παρασκευής ιχθυαλεύρων. Η ποσότητα των ρυπανθέντων υποπροϊόντων ψαριών ανέρχεται περίπου στους 188 τόνους.

Περιοδικο focus:Εκατόμβη ποντικών
Τα ιχθυάλευρα κοστίζουν πέντε φορές περισσότερο από τα κρεατάλευρα. Γι’ αυτό αρκετοί παραγωγοί, προκειμένου να ρίξουν το κόστος, τα νοθεύουν με άλλες φθηνότερες αλλά εξαιρετικά επικίνδυνες ζωοτροφές. Στην Ελλάδα, έλεγχοι ουσιαστικοί και σε βάθος υπό την εποπτεία εξειδικευμένων επιστημόνων ουδέποτε έγιναν. Στη Μ.Βρετανία, παρόλο που η χρήση κρεατάλευρων απαγορεύτηκε ρητά, τα στοιχεία των αναλύσεων είναι πολύ ανησυχητικά. Το ένα στα έξι από τα δείγματα που ελέγχθηκαν, ποσοστό 15%, περιείχε κρεατάλευρα. Οι ειδικοί εξηγούν ότι μπορεί να οφείλεται σε τυχαίο γεγονός κατά τη διαδικασία παραγωγής, όπως, για παράδειγμα, από την ύπαρξη ποντικών μέσα στα μηχανήματα! Συνήθως όμως οφείλεται σε καθαρή νοθεία, όπως αποδείχθηκε από τους ελέγχους στις πρώτες ύλες των ιχθυαλεύρων. Φυσιολογικά θα έπρεπε ν’ απαγορευτούν και τα ιχθυάλευρα και να χρησιμοποιούνται μόνο φυτικές πρωτείνες, αναμεμειγμένες με μεθειονίνη και λυσίνη.

www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=824

www.rizospastis.gr/page.do?publDate=22/1...ageNo=23&direction=1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

31/05/2006 23:05 #24 από maistrosanemos
Απαντήθηκε από maistrosanemos στο θέμα Ψαροτροφες

striftaroparamanas έγραψε:

maistrosanemos έγραψε: Γιάννη απ` όσο μπορώ να καταλάβω από τα υλικά, μάλλον σε μελανούρια και κέφαλους απευθύνεται το δόλωμα ε;


Φίλε μου το συγκεκριμενο ζυμαρι το τιμουν ολα τα ψαρια (τουλαχιστον στα μερη μου)...Οι κεφαλοι και τα μελανουρια βεβαια ειναι γνωστο οτι ελκονται απο το τυρι και την μυρωδια που αυτο παραγει.Πιστευω πως σημαντικο ρολο παιζει το μαλαγρωμα...Εγω προσωοικα με το συγκεκριμενο ζυμαρι χρησιμοποιω μαλαγρα που αποτελειται απο τρυμμενη φρυγανια ,το φανταστικο FORMAGIO της Tubertini (ασπρη μαλαγρα απο τυρι σε ημιστερεη μορφη) ,λιγο σπορελαιο και 2 χουφτες κοκκινοχωμα.


Φίλε Γιάννη ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις. Θα το δοκιμάσω και θα σου πω τα αποτελέσματα. :wink:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.298 δευτερόλεπτα

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection