Ερώτηση Τεχνική σαλαχιας και οι 3 μέθοδοι {ΜΕΡΟΣ Α

13/07/2006 20:29 #1 από a Guest
Για σας παιδία θα σας πω για μια τεχνική που δεν έχει γράψει κανένας σε τοπικ και μου έχει αποδώσει σε πολλά ψαρέματα με καλά ψάρια.
Τεχνική με σαλαχια και οι 3 μέθοδοι που υπάρχουν για να βγαίνουν ψαριά.

{Πρώτη μέθοδος} η μια μέθοδος είναι βλέποντας κοπάδια μεγάλων ψαριών σε αφρό και μεσονερα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια μολυβωμένη σαλαχια και να ρίχνουμε λίγο πιο μακριά από το κοπάδι χωρίς να το αγριέψουμε να πλησιάσουμε κοντά την σαλαχια και εφόσον πάει λίγο πιο κάτω από το κοπάδι τραβάμε απότομα την σαλαχια και να καρφώσουμε το ψάρι που θα είναι στην ακτίνα της σαλαχιας.
Τα ψάρια που μπορούμε να πιάσουμε με αυτήν την μέθοδο είναι λουτσους Κέφαλος ζαργάνες μαγιάτικα και ότι άλλο μπορεί να κυκλοφορεί στον αφρό και στα μεσονερα.

{Δεύτερη μέθοδος} η δεύτερη μέθοδος είναι το καρτέρι.
Το καρτέρι γίνεται και αυτό με μια σαλαχια στην όπια μπορούμε να βάλουμε αλουμινόχαρτο η άσπρο πανάκι για να την βλέπουμε όταν την ρίχνουμε στο νερό. βάζουμε ένα συρόμενο μικρό μολύβι το όπιο το χτυπάμε λίγο για να τσακίσει και να μην σέρνει εύκολα στην πετονιά. Η να βάλουμε ένα στοπερ ώστε να μπορούμε να ρυθμίσουμε το ύψος του μολυβιού. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με επιτυχία μέχρι 4 μέτρα βάθος.
Ο τρόπος που ψαρεύεται είναι ο εξής. πρώτον κοιτάμε αν υπάρχουν ψάρια λαβράκια κεφαλοι λουτσοι στον βυθό παρατηρούμε τα περάσματα που κάνουν τα ψαριά έχουν κάποια περάσματα που περνάνε αρκετές φορές ιδικά όταν υπάρχει κάτι που μπορούν να φανέ και έχουν μαλαγρωθει ρυθμίζουμε το μολύβι να είναι γύρο στο ένα μέτρο από την σαλαχια και ρίχνουμε στο πέρασμα τον ψαριών όταν αυτά έχουν απομακρυνθεί για να μην τα διώξουμε με την φασαρία που θα κάνει η σαλαχια με το μολύβι κατά την πτώση στο νερό. περιμένουμε να ξαναπεράσουν και μόλις περάσουν
Βλέπουμε την σαλαχια που της έχουμε βάλει κάτι να φαίνεται και τραβάμε απότομα.
Αυτή η τεχνική θέλει πολύ υπομονή γιατί τα ψάρια μπορεί να αργήσουν να περάσουν ανάμεσα στην σαλαχια και το μολύβι

{Τρίτη μέθοδος }η τρίτη μέθοδος απευθύνεται σε έμπυρους που μπορούν να αναγνωρίσουν του λίχνους όταν είναι χωμένοι στην άμμο και ψαρεύεται κυρίως πρωινές ώρες που η θάλασσα είναι λαδί δηλαδή υπάρχει πλήρης άπνοια για να φαίνεται καθαρά ο βυθός.
Ο τρόπος κατασκευής είναι ο ίδιος με το καρτέρι με την μόνη διάφορα ότι το μολύβι έχει απόσταση 20 πόντους ώστε όταν κουνάμε την σαλαχια με το δάχτυλο να χώνεται μέσα και να μπορεί να καρφώσει τον λίχνο.
Ο λίχνος είναι ένα ψάρι που όταν χώνεται στην άμμο κάνει ένα σχήμα σαν κουτάλι και είναι δύσκολο στην αναγνώριση του. Μόνο έμπυροι μπορούν να τους ξεχωρίσου και να πιάσου αρκετά κομμάτια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

13/07/2006 21:02 #2 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Τεχνική σαλαχιας και οι 3 μέθοδοι {ΜΕΡΟΣ Α
Σταύρο κατατοπιστικότατος, απλά πες μας για τι μεγέθη σαλαγγιάς μιλάμε. Εσύ χρησιμοποιείς καρούλι ή καλάμι;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.459 δευτερόλεπτα

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection