banner psaremagr

Ερώτηση Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του psarema.gr

 • Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )
 • Το Άβαταρ του/της Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman ) Συντάκτης θέματος
 • Αποσυνδεμένος
 • Διαχειριστής
Περισσότερα
17/01/2008 20:41 #1 από Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )
Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του psarema.gr δημιουργήθηκε από Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )
Κανόνες Λειτουργίας.

Οι ακόλουθοι Κανόνες Λειτουργίας θεσπίστηκαν ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων στο psarema.gr.

1. Εγγραφή μέλους

1.1_ Η εγγραφή και η συμμετοχή σας στο psarema.gr σημαίνει την πλήρη αποδοχή των κανόνων λειτουργίας.
Παρακαλούμε ελέγξτε τις επιμέρους κατηγορίες των συζητήσεων του psarema.gr  για την τυχόν ύπαρξη συμπληρωματικών κανόνων, οι οποίοι ισχύουν παράλληλα με τους παρόντες.

1.2_ Κατά την εγγραφή σας σαν μέλος, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ είναι στο όνομα μέλους ( nickname ) να αναφέρετε και το μικρό σας όνομα για καθαρά λόγους προσφώνησης από τα άλλα μέλη του psarema.gr.

1.3_ Επίσης καλό θα ήταν να αναφέρετε και την Πόλη/Περιοχή κατοικίας σας ώστε να είναι ευκολότερο να κάνετε νέους φίλους και συντρόφους στο ψάρεμα. Ο καλύτερος τρόπος είναι από το [Προφίλ > Ρυθμίσεις προφίλ > Τόπος] - έτσι θα εμφανίζεται κάτω από το άβατάρ σας

2. Γενικοί κανόνες για τα μηνύματα:

2.1_ Τα μηνύματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στα Ελληνικά και όχι greeklish.
ΕΞΑΙΡΕΣΗ αποτελούν τα μέλη εκτός Ελλάδος που αποδεδειγμένα δεν έχουν Ελληνικούς χαρακτήρες στον υπολογιστή τους

2.2_ Μην γράφετε ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ούτε τον τίτλο του μηνύματος αλλά ούτε και το περιεχόμενό του.
Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες.
Εκτός του ότι είναι κουραστικό για αυτόν που διαβάζει το μήνυμα με τους κεφαλαίους χαρακτήρες, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι "φωνάζετε", οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις.

2.3_ Τα μηνύματά θα πρέπει να δημοσιεύονται σε συζήτηση, της οποίας η θεματολογία (τίτλος - περιγραφή) σχετίζεται με το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Επίσης, τα όσα μηνύματα γράφονται θα πρέπει να σχετίζονται με την θεματολογία και τον τίτλο της συζήτησης. Τα εκτός θέματος (off-topic) μηνύματα θα διαγράφονται

2.4_ Ο τίτλος των μηνυμάτων θα πρέπει να αποτελεί μια σύντομη περιγραφή του περιεχόμενου τους, και να είναι όσο το δυνατόν πιο "κατατοπιστικός", ώστε να μην παραπλανιούνται οι αναγνώστες.
Αν διαπιστώσετε ότι ένα θέμα βρίσκεται σε λανθασμένη κατηγορία, ειδοποιήστε τους "Διαχειριστές" (με ΠΜ) προκειμένου να μετακινήσει το θέμα στην σωστή κατηγορία.

2.5_ Απαγορεύεται στα μηνύματα να τοποθετείτε διαφημιστικά μηνύματα.

2.6_ Απαγορεύεται στα μηνύματα η υπερβολική χρήση των emoticons (smilies). Να χρησιμοποιούνται μόνο όταν χρειάζεται να αποδοθεί το κατάλληλο συναίσθημα (για την αποφυγή παρερμηνείας).

2.7_ Το αντικείμενο του psarema.gr είναι το ψάρεμα. Θέματα τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν αντιπαραθέσεις όπως λ.χ. πολιτικά, ή θρησκευτικά ζητήματα, ρατσιστικά σχόλια κτλ είναι ανεπιθύμητα.

2.8_ Ποστ που περιέχουν ΜΟΝΟ παραθέσεις χωρίς δικό τους κείμενο θα διαγράφονται.

3. Πριν ζητήσετε / ρωτήσετε κάτι ακολουθήστε τους παρακάτω απλούς κανόνες:

3.1_ Χρησιμοποιήστε την "Αναζήτηση" του psarema.gr (στην αρχική σελίδα) για αναζήτηση σε άρθρα, και την "Αναζήτηση" των συζητήσεων για να βρείτε κάτι σε κάποιο ποστ ή συζήτηση  (ίσως να υπάρχει αυτό που ζητάτε σε κάποιο παλιότερο topic / μήνυμα). Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει ένας θησαυρός γνώσεων στις "Συζητήσεις 2004-2006"

3.2_ Μην "απαιτείτε", αλλά ζητήστε ευγενικά αυτό που θέλετε με όσο τον δυνατό πιο σαφή τρόπο.
Θυμηθείτε ότι με μια σαφέστερη περιγραφή γλιτώνετε χρόνο και για εσάς και για τους άλλους.
Θυμηθείτε πως οι υπόλοιποι χρήστες του psarema.gr δεν είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν, μπορεί να μην υπάρχει απάντηση για το ερώτημά σας ή, απλά, οι αναγνώστες της ερώτησης σας να μην τη γνωρίζουν.

3.3_ Ελέγξτε το μήνυμα σας, "πριν" το ανεβάσετε ( Προεπισκόπηση ) για αβλεψίες που τυχόν αλλοιώνουν το νόημα του.

3.4_ Μην κάνετε συμπληρωματικό μήνυμα για να αλλάξετε κάποια λεπτομέρεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή "Επεξεργασία" για να διορθώσετε τα μήνυμα σας ή την "Προεπισκόπιση" πριν στείλετε το μήνυμα.
Επίσης έχετε την δυνατότητα να διαγράψετε τελείως κάποιο δικό σας λανθασμένο μήνυμα.
Τις παραπάνω δυνατότητες έχετε δικαίωμα να τις χρησιμοποιήσετε από την στιγμή που κάνετε πόστ και για δέκα ( 10 ) λεπτά από την στιγμή της αποστολής.
Μετά δεν επιδέχονται καμία επέμβαση.

3.5_ Όταν απαντάμε σε ένα μήνυμα δεν είναι ανάγκη να κάνουμε παράθεση σε ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα, παρά μόνο στο σημείο στο οποίο αναφερόμαστε.

3.6_ Τα μηνύματα των μελών μπορεί να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις, αλλά παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στην όσο το δυνατόν πληρέστερη τεκμηρίωση των απόψεών τους.

3.7_ Φροντίστε να μην δυσφημίζετε οποιοδήποτε αλλά να παραθέτεται επιχειρήματα σε χαμηλούς τόνους.

3.8_ Τα παράπονα σας ακούγονται και πέρα από τα όρια του psarema.gr και δεν θα πρέπει να δώσουμε σε κανέναν δικαίωμα να μας κατηγορήσει χωρίς λόγο.

3.9_ Σε περίπτωση που αντιγράφετε κάποιο κείμενο, φωτογραφία, ή απόσπασμα κειμένου από άλλη ιστοσελίδα (site) ή από κάποια άλλη έντυπη ή μη πηγή, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να αναφέρετε και την προέλευση του ( την πηγή ) στο τέλος του.

3.10_ Το psarema.gr σας δίνει την δυνατότητα να επικοινωνείτε με τα άλλα μέλη μέσω προσωπικού μηνύματος (ΠΜ), οπότε καλό είναι να αποφεύγετε απαντήσεις για ένα θέμα ή συζήτηση που αφορά δυο άτομα.

3.12_ Οι συμμετέχοντες συμφωνούν να μην τοποθετούν δυσφημιστικό, προσβλητικό ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που μπορεί να παραβιάζει τους νόμους του Ελληνικού κράτους.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά και τυχόν παραβίαση του κανόνα αυτού θα συνεπάγεται το κλείδωμα ή/και τη διαγραφή του συγκεκριμένου θέματος και ενδεχομένως την απαγόρευση πρόσβασης στο psarema.gr για τον συγκεκριμένο χρήστη (ban).

3.13_ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιοδήποτε μήνυμα σχετικά με παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού (Crack, Serial, Key Generator) καθώς και συνδέσμους (links) για ιστοσελίδες με τέτοιο περιεχόμενο.

3.14_ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η υποβολή μηνυμάτων ή θεμάτων που σαν στόχο έχουν να δημιουργήσουν έριδες, αντιδικίες, καυγάδες ή άσχημο κλίμα στην ζωή των συζητήσεων (Trolling).

3.15_ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν ή προκαλούν τα άλλα μέλη.

3.16_ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ Διαφημίσεις οποιουδήποτε είδους χωρίς την έγγραφη συναίνεση του administrator, εκτός και αν στην συγκεκριμένη συζήτηση αναφέρεται ότι επιτρέπετε πχ. Καταστήματα ειδών αλιείας κτλ.

3.17_ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το spamming (αποστολή ανεπιθύμητου ή διαφημιστικού μηνύματος) είτε δημόσια είτε με προσωπικά μηνύματα. Παρακαλώ τα μέλη που τυχών λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να ενημερώσουν τους "Διαχειριστές".

3.18_ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ μηνύματα, αγγελίες ή προσφορές για διάθεση απαγορευμένων από την ισχύουσα νομοθεσία αγαθών (περιλαμβάνονται αγγελίες για προϊόντα που θίγουν τους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας όπως ταινίες σε DiVX, DVD-R, VCD και ηχογραφημένες εκτελέσεις μουσικών έργων σε ψηφιακά αρχεία mp3, wma, wav κλπ.)

3.19_ Κάθε χρήστης μπορεί προαιρετικά να προσθέτει την "υπογραφή" του σε κάθε μήνυμα, που δημοσιεύει στο psarema.gr.

3.20_ ΑΓΓΕΛΙΕΣ : Το site φιλοξενεί αγγελίες αγοραπωλησίας στο http://aggelies.psarema.gr :
 • ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το εμπόριο μέσω του site παρά μόνο για τους σπόνσορες (με τις υπάρχουσες διαφημίσεις / banners τους)
 • Αγγελίες αγοραπωλησίας μπορούν να αφορούν μόνο μεμονωμένα είδη και όχι ποσοτήτων (βλ. παραεμπόριο, "ανεξάρτητες εισαγωγές" κτλ) ΕΚΤΟΣ και εάν η αγγελία έχει την επισήμανση "ΕΜΠΟΡΙΚΗ"
 • Για το δε "ιστορικό του προϊόντος" αυτό είναι στην κρίση του πωλητή και δεν είναι υποχρεωτικό αλλά καλό είναι να γίνεται. Το πού και γιατί το αγόρασε και γιατί το πουλάει είναι προσωπικό θέμα του καθενός. Βέβαια αν κάποιος θέλει αυτή την πληροφορία .... μέσω ΠΜ.
 • Τέλος, το site δεν φέρει καμιά ευθύνη για την όποια αγγελία και τα προς πώληση είδη.4. Τα ακόλουθα ισχύουν για τις υπογραφές:

4.1_ Σκέτο κείμενο : Μέγιστο οι 255 κανονικοί χαρακτήρες συμπεριλαμβανομένων και των κενών διαστημάτων.

4.2_ Σκέτο γραφικό : Εικόνα μέχρι 10k μέγεθος αν και το καλύτερο θα ήταν να μην υπάρχουν εικόνες στην υπογραφή σας γιατί ας μην ξεχνάμε δεν έχουν όλοι ADSL συνδέσεις.

4.3_ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση των bbcodes: php, code, quote, html και τα Flash!
Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν συνδέσμους (links) προς την προσωπική ή την αγαπημένη σας δικτυακή τοποθεσία (site), αλλά και σε σελίδες που φιλοξενούνται στο psarema.gr.

4.4_ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διαφήμιση εμπορικών και μη προϊόντων και υπηρεσιών, με την τοποθέτηση links ή banners, φράσεις όπως πχ. "Best Hosting" ή "Φτηνότερη σύνδεση" κλπ., τα Paypal και links για εμπορικά sites.

4.5_ Ισχύουν και στις υπογραφές οι περιορισμοί για το περιεχόμενο όπως και στα μηνύματα.

4.6_ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ επίσης να έχουν τροποποιημένα εταιρικά ονόματα και λογότυπα!

4.7_ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ Σύνδεσμοι (links) σε δυναμικά scripts που κάνουν χρήση cookies για λόγους ασφαλείας!
Σε κάθε περίπτωση υπογραφές που δεν τηρούν τα παραπάνω θα αφαιρούνται άμεσα από τους διαχειριστές.

4.8_ Συμφωνείτε ότι οι 'Διαχειριστές" έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν, μεταφέρουν ή και να "κλειδώσουν" σχόλια σε κάθε περιοχή του site, που, κατά την κρίση τους, δεν συμφωνούν με τους παραπάνω όρους.
Επομένως, εναπόκειται στα μέλη να είναι προσεκτικά στις εκφράσεις εκείνες που μπορεί να προσβάλουν την προσωπικότητα των συμμετεχόντων στις συζητήσεις, στις διάφορες κατηγορίες του psarema.gr.

4.9_ Οι "Διαχειριστές" διατηρούν σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να διορθώνουν τις προσβλητικές λέξεις, να διαγράφουν εξ' ολοκλήρου το προσβλητικό ή ανάρμοστο μήνυμα ή να κλειδώνουν μέχρι νεωτέρας το θέμα (topic) στο psarema.gr.

4.10_ Οποιαδήποτε απορία για κλείδωμα ή διαγραφή μηνύματος ή θέματος θα πρέπει να υποβάλλεται με προσωπικό μήνυμα (ΠΜ) ή e-mail στους "Διαχειριστές" και όχι με δημιουργία θέματος (topic).
Οποιοδήποτε παρόμοιο θέμα δημιουργηθεί, θα διαγράφεται αμέσως.

4.11_ Η διεύθυνση IP καταγράφεται και η δημιουργία από τον ίδιο χρήστη πολλαπλών username δεν επιτρέπεται.
Τυχόν παραβάτες του κανόνα θα διαγράφονται από το αρχείο μελών και θα τους απαγορεύεται η είσοδος στο psarema.gr (ban).

5. Η παραβίαση των όρων εγγραφής θα συνεπάγεται τα ακόλουθα:

5.1_ Ο παραβάτης θα ειδοποιείται είτε με μήνυμα είτε με προσωπικό μήνυμα ( ΠΜ ) από κάποιον Διαχειριστή.

5.2_ Σε περίπτωση σοβαρής (κατά την κρίση των Διαχειριστών) παραβίασης, θα ενεργοποιείται η απαγόρευση πρόσβασης στο psarema.gr (ban).

5.3_ Σαν χρήστης συμφωνείτε ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες καθώς και τα μηνύματα που έχετε εισαγάγει αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων.
Οι πληροφορίες δεν θα αποκαλυφθούν σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς την συγκατάθεσή σας ή με την απαίτηση της δικαιοσύνης εφόσον υπάρξει το σχετικό ένταλμα.

5.4_ Τα μέλη του psarema.gr δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν καμία πληροφορία που αφορά μέλη του psarema.gr και η οποία παρέχεται από το psarema.gr ή από τα ίδια τα μέλη του.

5.5_ Αν γίνει αντιληπτή η διακίνηση "προσωπικών στοιχείων" σε δημόσια συζήτηση, τότε η διαχείριση του psarema.gr έχει το δικαίωμα διαγραφής αυτών των μηνυμάτων, καθώς και επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες.

5.6_ Η email διεύθυνση σας, μπορεί να παραμείνει κρυφή από τα υπόλοιπα μέλη αν το επιθυμείτε.
Μπορείτε να το καθορίσετε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας, αν θα φαίνεται δημόσια ή όχι.

Θυμηθείτε: Η πρόσβαση στο psarema.gr δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα κανενός.
Πρέπει λοιπόν να το χρησιμοποιείτε με σεβασμό στους κανόνες.
Αν αυτοί οι κανόνες δεν σας αρέσουν θυμηθείτε, κανένας δεν σας ανάγκασε να γίνετε μέλος στο psarema.gr.

6. Δήλωση Περιορισμού Ευθύνης του psarema.gr

6.1_ Το psarema.gr διατηρεί χώρο συνομιλιών στο Internet σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που αυτό αναφέρθηκαν παραπάνω.

6.2_ Οι επισκέπτες/χρήστες των σχετικών υπηρεσιών οφείλουν να τηρούν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και ευπρέπειας και να μην προβαίνουν σε παράνομες ή ανήθικες διατυπώσεις.

6.3_ Το psarema.gr σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες σε αυτούς τους χώρους προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις.

6.4_ Οι επισκέπτες/χρήστες των σχετικών υπηρεσιών διατηρούν το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας στις απόψεις που εκφράζουν με τα μηνύματά τους.

6.5_ Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται από τον λογαριασμό τους (user account), συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου που μεταδίδουν μέσω των συζητήσεων του psarema.gr.

6.6_ Το psarema.gr, οι διαχειριστές και ο ιδιοκτήτης του δεν φέρει καμία ευθύνη για τις θέσεις φυσικών ή νομικών προσώπων ή για οποιαδήποτε παρεξήγηση ή απώλειες, άμεσες, έμμεσες, ειδικές, επακόλουθες ή άλλες, ή βλάβες οποιουδήποτε τύπου από την πλευρά των επισκεπτών/χρηστών.

6.7_ Το psarema.gr, οι διαχειριστές και ο ιδιοκτήτης του δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε μηνύματα μελών & για ενέργειες που θα είναι αποτέλεσμα μηνυμάτων ή και συμβουλών που παρέχονται από μηνύματα μελών στο psarema.gr.
Συνεπώς, οι επισκέπτες/χρήστες του psarema.gr, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του με δική τους πρωτοβουλία, αναλαμβάνουν και τη σχετική ευθύνη διασταύρωσης των παρεχομένων πληροφοριών με τις πηγές.


6.8_ Το psarema.gr, οι διαχειριστές και ο ιδιοκτήτης του δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο άλλων sites/links για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε το περιεχόμενό τους καθώς & καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού.
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν τέτοια μηνύματα.
Σε περίπτωση όμως δημοσίευσης τέτοιων μηνυμάτων, αν είστε ο κάτοχος των δικαιωμάτων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί  μας με ΠΜ ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ώστε να αποσυρθούν άμεσα!

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στο psarema.gr και σας καλώς ορίζουμε στην μεγαλύτερη ψαροπαρέα του Ελληνικού Internet.

"Είναι πιο εύκολο να αγωνίζεσαι για τις αρχές σου παρά να ζεις σύμφωνα με αυτές."
"Aν ο Θεός ήταν φιλελεύθερος δεν θα έδινε δέκα εντολές. Θα έδινε δέκα προτάσεις προς συζήτηση."
"Δεν φοβάμαι αυτό που βλέπω αλλά εκείνο που μου κρύβουν"
www.psarema.gr - www.hostplus.gr
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
 • Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )
 • Το Άβαταρ του/της Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman ) Συντάκτης θέματος
 • Αποσυνδεμένος
 • Διαχειριστής
Περισσότερα
07/02/2008 16:08 #2 από Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )
Απαντήθηκε από Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman ) στο θέμα Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του psarema.gr
7/2/2008 Τροποποιήθηκε η παράγραφος 2.3 για περισσότερη σαφήνεια.

"Είναι πιο εύκολο να αγωνίζεσαι για τις αρχές σου παρά να ζεις σύμφωνα με αυτές."
"Aν ο Θεός ήταν φιλελεύθερος δεν θα έδινε δέκα εντολές. Θα έδινε δέκα προτάσεις προς συζήτηση."
"Δεν φοβάμαι αυτό που βλέπω αλλά εκείνο που μου κρύβουν"
www.psarema.gr - www.hostplus.gr
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
 • Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )
 • Το Άβαταρ του/της Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman ) Συντάκτης θέματος
 • Αποσυνδεμένος
 • Διαχειριστής
Περισσότερα
12/02/2008 14:08 #3 από Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )
Απαντήθηκε από Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman ) στο θέμα Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του psarema.gr
Σήμερα προστέθηκε στον κανονισμό το παρακάτω για περισσότερη σαφήνεια.

2.7_ Το αντικείμενο του psarema.gr είναι το ψάρεμα. Θέματα τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν αντιπαραθέσεις όπως λ.χ. πολιτικά ζητήματα, ρατσιστικά σχόλια κτλ είναι ανεπιθύμητα.

"Είναι πιο εύκολο να αγωνίζεσαι για τις αρχές σου παρά να ζεις σύμφωνα με αυτές."
"Aν ο Θεός ήταν φιλελεύθερος δεν θα έδινε δέκα εντολές. Θα έδινε δέκα προτάσεις προς συζήτηση."
"Δεν φοβάμαι αυτό που βλέπω αλλά εκείνο που μου κρύβουν"
www.psarema.gr - www.hostplus.gr
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Περισσότερα
13/02/2008 19:11 #4 από Κώστας Γιαννάκενας (NucDoc)
Απαντήθηκε από Κώστας Γιαννάκενας (NucDoc) στο θέμα Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του psarema.gr
Παρα πολλοί από τα μέλη μας έχουν στο προφίλ τους μονο το ψευδώνυμο (το λεγόμενο nick).

Προκειμένου να γίνουν όλοι συμβατοί με τον Κανονισμό του psarema.gr πολλοί έχουν λάβει το παρακάτω μήνυμα με ΠΜ:

Φίλε <nick>,

Δώσε παρακαλώ το όνομά σου - όπως ορίζει ο Κανονισμός Λειτουργίας (το επώνυμο είναι προαιρετικό) για λόγους προσφώνησης όταν σου απαντάνε άλλα μέλη. Αν δεν ξέρεις πως αλλάζει πες μου το όνομα και το φτιάχνω εγώ, π.χ. "Κώστας (nick)"


Πολλοί από αυτούς που το έλαβαν ανταποκρίθηκαν και οι αλλαγές έγιναν ώστε σε όλους να εμφανίζεται το ονομά τους (το επώνυμο είναι προαιρετικό) και μετά το ψευδώνυμο σε παρενθέσεις. όπως λ.χ. "Κώστας Γιαννάκενας (NucDoc)" που είναι η ζητούμενη μορφή ή έστω "Κώστας (NucDoc)".

Την αλλαγή / μεταβολή μπορεί να την κάνει ο καθένας και μόνος του από την επιλογή "Προφίλ > Ρυθμίσεις λογαριασμού"

Κάτι άλλο πολύ χρήσιμο είναι η αναγραφή του τόπου διαμονής του καθενός (την πόλη, το νησί, κτλ). Αυτό έχει αποδειχθεί πολύ καλή επιλογή γιατί πολλά μέλη ανακάλυψαν συντοπίτες τους και έχουν δημιουργηθεί νέες ψαροπαρέες, φιλίες κτλ.

Ο πιο καλός τρόπος είναι και πάλι από το προφίλ ("Προφίλ > Ρυθμίσεις προφίλ > Προσωπικό κείμενο:  (κι εδώ γράφουμε την πόλη μας)". Με τον τρόπο αυτό ο τόπος μας φαίνεται κάτω από το εικονίδιό μας στις συζητήσεις.

Όσοι δυσκολεύονται μπορούν να στείλουν ΠΜ (προσωπικό μήνυμα) σε εμένα με τα στοιχεία αυτά (όνομα / πόλη) και ευχαρίστως θα κάνω τις απαραίτητες αλλαγές :yes3:

Φιλικά,
NucDoc

Σωστό μόνο ψάρεμα για να βρουν και τα παιδιά μας...
Γνώση που δεν μοιράζεται είναι άχρηστη...
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Περισσότερα
13/02/2008 23:08 #5 από Γιάννης Ντόντης (jvd)
Απαντήθηκε από Γιάννης Ντόντης (jvd) στο θέμα Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του psarema.gr

3.5_ Όταν απαντάμε σε ένα μήνυμα δεν είναι ανάγκη να κάνουμε παράθεση σε ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα, παρά μόνο στο σημείο στο οποίο αναφερόμαστε.

Eίναι πολύ κουραστικό στο διάβασμα όταν κάποιος απαντάει στην αμέσως προηγούμενη απάντηση, να την παραθέτει ολόκληρη. Ποιος ο λόγος όταν η ερώτηση είναι ακριβώς από πάνω;

-Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο.
Μ. Γκάντι
-....πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο.....
Κ. Καβάφης: Ιθάκη
-Παράκληση: Σεβαστείτε την βλακεία, τα συμφέροντα, τις επαγγελματικές συμφωνίες, και πάνω από όλα την ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ του διπλανού σας
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Περισσότερα
27/02/2008 22:37 #6 από Κώστας Γιαννάκενας (NucDoc)
Απαντήθηκε από Κώστας Γιαννάκενας (NucDoc) στο θέμα Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του psarema.gr
27/2/2008 : Προστέθηκε το παρακάτω στον κανονισμό
3.20_ ΑΓΓΕΛΙΕΣ : Το site φιλοξενεί αγγελίες αγοραπωλησίας από όλα της τα μέλη αλλά με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
 • ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το εμπόριο μέσω του site παρά μόνο για τους σπόνσορες (με τις υπάρχουσες διαφημίσεις / banners τους)
 • Αγγελίες αγοραπωλησίας μπορούν να αφορούν μόνο μεμονωμένα είδη και όχι ποσοτήτων (βλ. παραεμπόριο, "ανεξάρτητες εισαγωγές" κτλ)
 • Στις αγγελίες μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να κάνει ερώτηση (πάντα σχετικά με το προς πώληση είδος). Σε μία αγγελία τα μόνα αποδεκτά ποστ θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά σχετικά με το προς πώληση αντικείμενο. Τα υπόλοιπα σχόλια διαγράφονται σαν off-topic.
 • Για το δε "ιστορικό του προϊόντος" αυτό είναι στην κρίση του πωλητή και δεν είναι υποχρεωτικό αλλά καλό είναι να γίνεται. Το πού και γιατί το αγόρασε και γιατί το πουλάει είναι προσωπικό θέμα του καθενός. Βέβαια αν κάποιος θέλει αυτή την πληροφορία .... μέσω ΠΜ.
 • Τέλος, το site δεν φέρει καμιά ευθύνη για την όποια αγγελία και τα προς πώληση είδη.

Φιλικά,
NucDoc

Σωστό μόνο ψάρεμα για να βρουν και τα παιδιά μας...
Γνώση που δεν μοιράζεται είναι άχρηστη...
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
 • Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )
 • Το Άβαταρ του/της Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman ) Συντάκτης θέματος
 • Αποσυνδεμένος
 • Διαχειριστής
Περισσότερα
07/04/2008 20:56 #7 από Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )
Απαντήθηκε από Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman ) στο θέμα Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του psarema.gr
Προστέθηκε η λέξη φωτογραφία...

3.9_ Σε περίπτωση που αντιγράφετε κάποιο κείμενο, φωτογραφία, ή απόσπασμα κειμένου από άλλη ιστοσελίδα (site) ή από κάποια άλλη έντυπη ή μη πηγή, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να αναφέρετε και την προέλευση του ( την πηγή ) στο τέλος του.

"Είναι πιο εύκολο να αγωνίζεσαι για τις αρχές σου παρά να ζεις σύμφωνα με αυτές."
"Aν ο Θεός ήταν φιλελεύθερος δεν θα έδινε δέκα εντολές. Θα έδινε δέκα προτάσεις προς συζήτηση."
"Δεν φοβάμαι αυτό που βλέπω αλλά εκείνο που μου κρύβουν"
www.psarema.gr - www.hostplus.gr
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
 • Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )
 • Το Άβαταρ του/της Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman ) Συντάκτης θέματος
 • Αποσυνδεμένος
 • Διαχειριστής
Περισσότερα
24/04/2008 17:56 #8 από Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )
Απαντήθηκε από Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman ) στο θέμα Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του psarema.gr
Τροποποιήθηκε το...

2.7_ Το αντικείμενο του psarema.gr είναι το ψάρεμα. Θέματα τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν αντιπαραθέσεις όπως λ.χ. πολιτικά <b>ή θρησκευτικά</b> ζητήματα, ρατσιστικά σχόλια κτλ είναι ανεπιθύμητα.

"Είναι πιο εύκολο να αγωνίζεσαι για τις αρχές σου παρά να ζεις σύμφωνα με αυτές."
"Aν ο Θεός ήταν φιλελεύθερος δεν θα έδινε δέκα εντολές. Θα έδινε δέκα προτάσεις προς συζήτηση."
"Δεν φοβάμαι αυτό που βλέπω αλλά εκείνο που μου κρύβουν"
www.psarema.gr - www.hostplus.gr
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
 • Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )
 • Το Άβαταρ του/της Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman ) Συντάκτης θέματος
 • Αποσυνδεμένος
 • Διαχειριστής
Περισσότερα
27/05/2008 15:42 #9 από Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )
Απαντήθηκε από Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman ) στο θέμα Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του psarema.gr
Προστέθηκε η παράγραφος 2.8

2.8_ Ποστ που περιέχουν ΜΟΝΟ παραθέσεις χωρίς δικό τους κείμενο θα διαγράφονται.

"Είναι πιο εύκολο να αγωνίζεσαι για τις αρχές σου παρά να ζεις σύμφωνα με αυτές."
"Aν ο Θεός ήταν φιλελεύθερος δεν θα έδινε δέκα εντολές. Θα έδινε δέκα προτάσεις προς συζήτηση."
"Δεν φοβάμαι αυτό που βλέπω αλλά εκείνο που μου κρύβουν"
www.psarema.gr - www.hostplus.gr
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
 • Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )
 • Το Άβαταρ του/της Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman ) Συντάκτης θέματος
 • Αποσυνδεμένος
 • Διαχειριστής
Περισσότερα
20/10/2009 17:59 #10 από Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )
Απαντήθηκε από Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman ) στο θέμα Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του psarema.gr
Άλλαξε η παράγραφος 3.20

3.20_ ΑΓΓΕΛΙΕΣ : Το site φιλοξενεί αγγελίες αγοραπωλησίας από όλα της τα μέλη αλλά με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

    * ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το εμπόριο μέσω του site παρά μόνο για τους σπόνσορες (με τις υπάρχουσες διαφημίσεις / banners τους)
    * Αγγελίες αγοραπωλησίας μπορούν να αφορούν μόνο μεμονωμένα είδη και όχι ποσοτήτων (βλ. παραεμπόριο, "ανεξάρτητες εισαγωγές" κτλ)
    * Στις αγγελίες μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να κάνει ερώτηση (πάντα σχετικά με το προς πώληση είδος). Σε μία αγγελία τα μόνα αποδεκτά ποστ θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά σχετικά με το προς πώληση αντικείμενο. Τα υπόλοιπα σχόλια διαγράφονται σαν off-topic.
    * Για το δε "ιστορικό του προϊόντος" αυτό είναι στην κρίση του πωλητή και δεν είναι υποχρεωτικό αλλά καλό είναι να γίνεται. Το πού και γιατί το αγόρασε και γιατί το πουλάει είναι προσωπικό θέμα του καθενός. Βέβαια αν κάποιος θέλει αυτή την πληροφορία .... μέσω ΠΜ.
    * Τέλος, το site δεν φέρει καμιά ευθύνη για την όποια αγγελία και τα προς πώληση είδη.


"Είναι πιο εύκολο να αγωνίζεσαι για τις αρχές σου παρά να ζεις σύμφωνα με αυτές."
"Aν ο Θεός ήταν φιλελεύθερος δεν θα έδινε δέκα εντολές. Θα έδινε δέκα προτάσεις προς συζήτηση."
"Δεν φοβάμαι αυτό που βλέπω αλλά εκείνο που μου κρύβουν"
www.psarema.gr - www.hostplus.gr
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.204 δευτερόλεπτα

banner psaremagr

No Internet Connection