banner psaremagr

Ερώτηση Διαγωνισμός Αλιείας Κυπρίνου στην Λίμνη Πλαστήρα

28/05/2009 07:38 #1 από ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ
Διαγωνισμός Αλιείας Κυπρίνου στην Λίμνη Πλαστήρα δημιουργήθηκε από ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ<<Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ>>

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ 2ου ΑΝΟΙΧΤΟΥ (open) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΥΠΡΙΝΟΥ ΛΙΜΝΗΣ Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον κανονισμό της Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Τ.Κ. και της Διεθνούς Ομοσπονδίας F.I.P.S.ed κατά το δυνατόν και ανάλογα με την υποδομή του συλλόγου.

1) Ο διαγωνισμός  θα διεξαχθεί στην λίμνη Πλαστήρα Καρδίτσας στα Δ.Δ. Πεζούλας & Νεοχωρίου Δήμου Νεβρόπολης Αγράφων στις θέσεις « Γαλανές Πεζούλας», «Βοτανικός κήπος» και «Ναϊάδες Νεοχωρίου»  κατά  τις ημερομηνίες 12-13-14/6/2009.
2) Τόπος συγκέντρωσης των διαγωνιζόμενων ορίζεται το σημείο Βοτανικός κήπος Δ. Δ. Νεοχωρίου στις 12/06/2009  και ώρα 05.00 μ.μ. Η ώρα λήξης του αγώνα ορίζεται η 05.00 μ.μ. στις 14/06/09 όπου θα πραγματοποιηθεί και η απονομή επάθλων.
3) Οι θέσεις των ζευγαριών θα καθορισθούν με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί 2 ώρες πριν την έναρξη του διαγωνισμού.
4) Οι διαγωνιζόμενοι θα συμμετέχουν στον αγώνα ανά ζευγάρια με αριθμό καλαμιών 2 (δύο) ανά άτομο.
5) Σε κάθε αρματωσιά επιτρέπεται ένα (1) μόνο αγκίστρι και είναι υποχρεωτική η χρήση μονάγκιστρου από μεταξωτό νήμα όπου το δόλωμα θα «κρέμεται» με την χρήση στόπερ.
6) Επιτρέπονται μόνο τα καλάμια τύπου (carp) άνω των τριών μέτρων (απαγορεύονται τα καλάμια feeder, quiver)
7) Επιτρέπονται μόνο οι ηλεκτρονικοί  ειδοποιητές τύπου (μπίπερ) ασύρματοι ή μη και οι οπτικοί  swing indicator (μαϊμούδες).
8) Οι κατηγορίες νικητών είναι δύο (2) ένα (1) ζευγάρι νικητών για τo μεγαλύτερο ψάρι και τρία (3) ζευγάρια νικητών άνω των 1.000 γραμμαρίων (1 κιλό) για το σύνολο των ψαριών σε κιλά.
9) Οι διαγωνιζόμενοι θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον χώρο ευθύνης τους όσο αφορά την καθαριότητα του χώρου (ακόμα και από τις γόπες των τσιγάρων τους).
10) Κατά τις ημέρες του διαγωνισμού και μόνο τότε θα επιτραπεί το στήσιμο σκηνής στα ζευγάρια για την ξεκούραση τους  που θα στηθεί πίσω από το νούμερο τους.
11) Στον κάθε διαγωνιζόμενο πριν την έναρξη του αγώνα θα διανεμηθούν αναψυκτικό, νερό, καφές και σακούλες αποκομιδής απορριμμάτων.
12) Ο χώρος ψαρεύτρας διαγωνιζομένων καθορίζεται στα 10 μέτρα με κενό χώρου δεξιά – αριστερά 15 μέτρων.
13) Τα δολώματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι διαγωνιζόμενοι θα είναι μόνο καλαμπόκι και βρασμένες μπίλιες (boilies), απαγορεύεται η χρήση ψαροτροφής και κάθε είδους ιχθυάλευρων. Απαγορεύεται η χρήση (μαμαλίγκας)  και μαλάγρας επάνω στα βαρίδια.
14) Τα βαρίδια που θα χρησιμοποιούν οι διαγωνιζόμενοι θα είναι των 40 γραμμαρίων και άνω.
15) Η ρίψη της μαλάγρας επιτρέπεται να γίνεται με σωλήνες (trowing stick) για ριψη (boilies),με σφεντόνες που η χρήση τους επιβάλει και τα δύο χέρια, με μεγάλες κουτάλες με χερούλι που χρησιμοποιείται το ένα ή και τα δυο χέρια, με μεγάλους καταπέλτες τοποθετημένους στο έδαφος για τον χειρισμό των οποίων χρησιμοποιούνται και τα δύο χέρια.  Απαγορεύεται  η χρήση  μηχανοκίνητων και ηλεκτρονικών μέσων (bait boat)
16) Τα ψάρια τα οποία θα κρατηθούν από τους αγωνιζόμενους αλιείς θα είναι άνω των 1.000 γραμμαρίων ( 1 κιλό )  και είναι απαραίτητο μέχρι την προσέλευση του κριτή να φυλάσσονται στα ειδικά δίχτυα φύλαξης που θα έχουν οι διαγωνιζόμενοι μαζί τους μέσα στο νερό. Τα αλιεύματα θα μετρούνται, θα ζυγίζονται από τους κριτές και αφού θα καταγράφονται  από την Τράπεζα Αγώνα θα απελευθερώνονται αμέσως.
17) Στο απόχιασμα του ψαριού ο διαγωνιζόμενος μπορεί να έχει την βοήθεια του ζευγαριού του και μόνο.
18) Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού ο κριτής έχει το δικαίωμα να ελέγχει τα καλάμια του κάθε διαγωνιζόμενου βγάζοντας τα καλάμια από το νερό.
19) Απαγορεύεται ο κάθε είδους φωτισμός μέσα στο νερό και με οποιοδήποτε μέσο.
20) Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να ρίχνουν τα καλάμια τους και το μαλάγρωμα τους μόνο μέσα στα όρια της ψαρεύτρας τους χωρίς να παρενοχλούν τα διπλανά ζευγάρια.
21) Στις ψαρεύτρες επιτρέπεται να βρίσκονται μόνο οι διαγωνιζόμενοι.
22) Α)Το κάθε ζευγάρι διαγωνιζόμενων μπορεί να έχει και έναν αναπληρωματικό τον οποίο θα πρέπει να έχει δηλώσει.
        Β) Διαγωνιζόμενος που συντρέχει λόγος να απουσιάσει μερικές ώρες από τον διαγωνισμό θα πρέπει να πάρει άδεια κατόπιν συνεννοήσεως με τον κριτή και την Τράπεζα αγώνα.                                   
          Γ) Οι διαγωνιζόμενοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή και δεν μπορούν να παρευρεθούν την πρώτη ημέρα του διαγωνισμού θα συμμετέχουν στην κλήρωση εφόσον έχει καταβληθεί το πόσο συμμετοχής και θα τους ανακοινώνεται το νούμερο τους όταν παρευρεθούν.
        Δ) Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να έχουν καταβάλει στον σύλλογο την ανανέωση της συνδρομής τους για το τρέχον ημερολογιακό έτος( ισχύει μόνο για τα μέλη του συλλόγου «Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ»)

23) Οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να κάνουν ησυχία και να μην παρενοχλούν τους διπλανούς τους και τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους.
24) Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα και στον περιβάλλοντα χώρο καθώς επιτρέπεται το ψήσιμο μόνο σε ψησταριές με κάρβουνα που φέρουν πόδια ύψους τουλάχιστον 50cm.
25) Απαγορεύεται το κόψιμο και κλάδεμα δέντρων για οποιαδήποτε χρήση.
26) Σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδα) ο διαγωνισμός διακόπτεται και οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να προφυλαχθούν μέχρι να περάσουν  τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
27) Η συμμετοχή για τον διαγωνισμό ορίζεται το ποσό των 25 ευρώ ανά άτομο  (ήτοι 50 ευρώ ανά ζευγάρι).
28) Για κάθε παράβαση του κανονισμού μετά την πρώτη σύσταση θα υπάρχει αποβολή του ζευγαριού από τον διαγωνισμό.
29) Δηλώσεις συμμετοχής για τον διαγωνισμό θα καταθέτονται στα γραφεία του Συλλόγου και στα τηλέφωνα  2441023142    FAX 2441026702                        Βας. Τσικρίκης 6976625283  Κως. Αρχοντής 6976725110 Αθαν. Γεωργίου 6982713816. Τα χρήματα της συμμετοχής θα αποστέλλονται στο λογαριασμό του συλλόγου για τους εκτός νομού συμμετέχοντες αριθ. Λογ. 88595086-1 Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Καρδίτσας. Οι διαγωνιζόμενοι θα κρατούν τον αριθμό της κατάθεσης τους. Θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας.
30) Ο διαγωνισμός θεωρείται έγκυρος εάν συμπληρωθούν δεκαπέντε (15) ώρες.
31) Ενστάσεις θα γίνονται δεκτές μόνο εάν καταβληθεί το ποσό των 100 ευρώ και μέσα σε προθεσμία εντός μίας (1) ώρας.
32) Οι συμμετοχές για τον διαγωνισμό λήγουν στις 07/06/2009 και ώρα 01.30 μ.μ.
33) Αποκλειστικά υπεύθυνος για την οργάνωση και ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού καθώς και για οποιαδήποτε πληροφορία είναι το Δ/Σ του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ν. Καρδίτσας «Ν. Πλαστήρας».
34) Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό αποδέχονται τους όρους του κανονισμού για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό                                               
                                                                                                                                                   

                                                                    ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

mainalon.net/  

'Η Ζωή είναι σαν ένα νόμισμα. Μπορείς να το ξοδέψεις όπως θες, αλλά μόνο μια φορά!'      Lillian Dickson

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

28/05/2009 17:07 #2 από ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ
Απαντήθηκε από ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ στο θέμα Διαγωνισμός Αλιείας Κυπρίνου στην Λίμνη Πλαστήρα
Ενημέρωση

mainalon.net/  

'Η Ζωή είναι σαν ένα νόμισμα. Μπορείς να το ξοδέψεις όπως θες, αλλά μόνο μια φορά!'      Lillian Dickson

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

01/06/2009 17:08 #3 από ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ
Απαντήθηκε από ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ στο θέμα Διαγωνισμός Αλιείας Κυπρίνου στην Λίμνη Πλαστήρα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ!!!!!

mainalon.net/  

'Η Ζωή είναι σαν ένα νόμισμα. Μπορείς να το ξοδέψεις όπως θες, αλλά μόνο μια φορά!'      Lillian Dickson
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

15/06/2009 23:21 #4 από ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ
Απαντήθηκε από ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ στο θέμα Διαγωνισμός Αλιείας Κυπρίνου στην Λίμνη Πλαστήρα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έληξε την Κυριακή στις 5.00 μμ ο δεύτερος αγώνας ερασιτεχνικής αλιείας κυπρίνου που πραγματοποιήθηκε στην λίμνη Πλαστήρα κατά τις ήμερες 12-13-14 Ιουνίου .ο αγώνας σημείωσε μεγάλη επιτυχία από πλευράς συμμετοχών και οργάνωσης το Δ.Σ. του συλλόγου φρόντισε ώστε ο αγώνας να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερος. Οι συμμέτοχες ήταν πολλές και από πολλές πόλεις τις Ελλάδος. Πριν την έναρξη του αγώνα μοιραστήκαν στους διαγωνιζόμενους χυμοί, καφέδες, κρουασάν, και σακουλές σκουπιδιών που ευγενικά προσέφερε το κατάστημα REQUERO για τις πρώτες ανάγκες των διαγωνιζομένων. Την δεύτερη ημέρα του αγώνα ο Σ,Ε.Α.Κ. προσέφερε στους αθλητές ένα γεύμα. Την τελευταία ημέρα του αγώνα η αγωνία όλων είχε φτάσει στο κατακόρυφο τα ψάρια που έβγαιναν ήταν αρκετά και τα αποτελέσματα εναλλάσσονταν. Η λήξη του αγώνα βρήκε τους διαγωνιζομένους άλλους να διακατέχονται από μεγάλη κούραση και άλλους από μεγάλη χαρά. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την απονομή των νικητών. Κατά την απονομή των νικητών παραβρεθήκαν ο νομάρχης Καρδίτσας κος Φώτης Αλεξάκος, ο αντινομάρχης κος Γεώργιος Παπάρας, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Νεβροπολης  κος Κερασιώτης, ο διε/ντης της διεύθυνσης γεωργίας Καρδίτσας κος Σακελλαριου , η έφορος αθλητικής ομοσπονδίας της Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Τ.Κ. κα Ρένα Βγενοπούλου και ο υπεύθυνος των εσωτερικών νερών της ομοσπονδίας κος Νίκος Καραγιάννης. Πριν αρχίσει η απονομή ο σύλλογος απένειμε τιμητικές πλακέτες στους παλαίμαχους ψαράδες Τάκη Λάππα και Μπάμπη Ανδρινιτη  οι όποιοι έχουν διαδώσει το ψάρεμα με καλάμι στη λίμνη και στα ποτάμια της περιοχής μας. Ο Σ,Ε.Α.Κ. απένειμε τιμητικές πλακέτες στον νομάρχη, στον αντινομάρχη για την πολύτιμη βοήθεια τους στον σύλλογο. Στον δήμο Νεβρόπολης που παραχώρησε την άδεια για την τέλεση του αγώνα, στην έφορο της αθλητικής ομοσπονδίας Ρένα Βεροπούλου καθώς επίσης και στους συλλόγους που συμμετείχαν στον αγώνα. Την απονομή στους νικητές έκαναν ο νομάρχης, ο αντινομάρχης, και το κατάστημα ειδών αλιείας και αποκλειστικός αντιπρόσωπος Καρδίτσας Παναγιώτης Κολοβός  και ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Τσικρίκης .έτσι τελείωσε άλλος ένας αγώνας ψαρέματος και οι διαγωνιζόμενοι έδωσαν ραντεβού για του χρόνου. Ο σύλλογος θα προχωρήσει στον επόμενο αγώνα που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα               « ψάρεμα στα γλυκά νερά με την τεχνική του εγγλέζικου».

mainalon.net/  

'Η Ζωή είναι σαν ένα νόμισμα. Μπορείς να το ξοδέψεις όπως θες, αλλά μόνο μια φορά!'      Lillian Dickson

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.242 δευτερόλεπτα

banner psaremagr

© 2004 - 2019 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection