• 211 800 86 86
  • info@psarema.gr

    Ερώτηση μαλαγρες και δολωματα τον 4ο αιωνα μχ

    18/04/2013 19:09 #11 από Θεοφάνης συτιστης ψαριων
    Απαντήθηκε από Θεοφάνης συτιστης ψαριων στο θέμα μαλαγρες και δολωματα τον 4ο αιωνα μχ
    λες να ναι αυτος που αποχιαζει;;;;;;

    σηκωθείτε από τον καναπέ και βουρ για ψάρεμα
    Συνημμένα:
    Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Δημήτρηs Κουζούπηs

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    18/04/2013 19:15 #12 από Δημήτρηs Κουζούπηs
    Απαντήθηκε από Δημήτρηs Κουζούπηs στο θέμα μαλαγρες και δολωματα τον 4ο αιωνα μχ
    χαχαχαχαχαχαχαχα...ο Γιαννηs φτιαχνει το καλαμι και αποχιαζει ο Βασιλακηs Τζανινηs!!! :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

    static.panoramio.com/photos/original/28891330.jpg
    Δεν θα σε ξεχασω ποτε φιλε ΑΡΗ
    Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Θεοφάνης συτιστης ψαριων

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    30/11/2015 20:22 #13 από Βασίλης Θεοδωρίδης
    Απαντήθηκε από Βασίλης Θεοδωρίδης στο θέμα μαλαγρες και δολωματα τον 4ο αιωνα μχ
    Καταπληκτικές συνταγές!!!! Εγώ πρασπάθησα να κάνω αυτές...
    Δόλωμα για το πελαγίσιο κέφαλο
    Παίρνουμε ένα κουκί μαλάβαθρο, 10 κουκιά πιπέρι, 4 κουκιά μαυροκούκι, λίγο άνθος από βούρλο, τα κοπανίζουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Έπειτα βρέχουμε την ψίχα από ψωμί καθαρό με 80 δράμια κρασί Μαρεωτικό ανακατεύουμε μαζί και τα άλλα και το μίγμα το χρησιμοποιούμε για δόλωμα.
    Άλλο δόλωμα πολύ καλό για να ψαρεύουμε όμως μόνον μεγάλους κεφάλους
    Παίρνουμε 5 δράμια συκώτι από μαγιάτικο, 10 δράμια θαλασσινές γαρίδες, 5 δράμια σουσάμι, 10 δράμια πλιγούρι, 3 δράμια κρέας από γουφάρι ωμό, τα κοπανίζουμε μαζί και τα ανακατεύουμε στάζοντας επάνω πετιμέζι και κάνουμε κουλουράκια.

    Δόλωμα για τούς πελαγήσιους κεφάλους
    Βάζουμε τα αχαμνά κριαριού σε αγγείο πήλινο και από πάνω βάζουμε άλλο αγγείο πήλινο και το σφίγγουμε καλά ώστε να μην μπαίνει αέρας από πουθενά και τα βάζουμε να ψηθούν απ' το πρωί έως το βράδυ σε καμίνι υαλουργίας. Θα τα βρούμε δε τότε μαλακά σαν τυρί και τα χρησιμοποιούμε για δόλωμα.
    αλλά...την πρώτη την παράτησα γιατί δεν ήξερα που να βρω...μαλάβαθρο και όταν ζήτησα λίγο άνθος από το...βούρλο της γειτονιάς μου, με κυνήγησε νευριασμένος γιατί του έκλεβα την ...παράσταση!!
    Την δεύτερη συνταγή την παράτησα κι αυτή γιατί, άντε τα...αχαμνά κριαριού άμα μπουκάριζα νύχτα σε κάνα μαντρί και δεν με ξέσκιζαν τα μαντρόσκυλα, και δεν έβγαινε ο τσομπάνης με κάνα δίκαννο, ίσως τα βόλευα, αλλά που στην ευχή θα έβρισκα...καμίνι υαλουργίας ρε παιδιά;
    Λέω λοιπόν να παραμείνω στο κλασσικό ψωμοτύρι...

    Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

    Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
    Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.140 δευτερόλεπτα

    Επικοινωνία

      Τηλέφωνο : 210 3001234

      Τηλέφωνο : 211 8008686

      Κινητό      : 693 6572728

      info@psarema.gr

     

    No Internet Connection