Ερώτηση Περί Καταναλωτισμού

23/10/2007 13:09 #1 από petros3110
Περί Καταναλωτισμού δημιουργήθηκε από petros3110
    Ψαρεύω με κάθε τρόπο με βάρκα κι απ την ακτή ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τον χρόνο που διαθέτω.Ασχολούμε με το χόμπυ μας από μικρό παιδί και έχω πλέον εδώ και τρία χρόνια περάσει τα σαράντα.Προσπαθώ να ενημερώνομαι ανεληπώς με κάθε μέσο και για ολους τους τρόπους ψαρέματος καθώς και με την άσκησή τους.
    Κατόπιν των ανωτέρω μου δημιουργούνται ερωτηματικά για το πόσο τελικά οι νέοι εισαγόμενοι τρόποι είναι τόσο αποτελεσματικοί ώστε άξιζαν που τους ακολούθησα και τελικά δεν ήμουν θύμα του καταναλωτισμού.Δηλαδή γιατί εγγλεζικο και μπολονέζ με τα τόσα παρελκόμενα ενώ τα ίδια βγάζω με το παραδοσιακό απίκο ή με φελό?και την ίδια ώρα στον ίδιο τόπο?Ποια η <σωτήρια> θεωρία της λεπτής πετονιάς όταν εξακολουθούν να βγαίνουν ψάρια με πολυάγκιστρα τα ποιό φωναχτά δηλαδή εργαλεία?
    Δεν βλέπω καμία διαφορά  σε αποτελεσματικότητα όταν ρίχνω τα καλάμια μου παράλληλα με τα καρούλια μου.Διαφορές υπάρχουν σε ορισμένες περιπτωσεις π.χ. surfcasting καταστάσεις, συρτής (ευκολία λόγω μηχανισμού),καθετής με καλάμι άνω των 100 μέτρων ίσως και περισσότερων που όπως και να την κάνεις δεν καταλαβαίνεις γλυψίματα.
    Τα δε αναλώσιμα υπερβολικά όπως και προτεινόμενες αρματωσιές τι στιγμή που όλοι καταλαβαίνουμε οτι όσα λιγότερα τόσο καλύτερα.
    Τελικά μήπως στο όνομα του καταναλωτισμού και του ανταγωνισμού του τύπου γινόμαστε υπερβολικοί, χάνουμε την ουσία, τον πολύτιμο χρόνο μας σε υπερβολικές προετοιμασίες αδειάζοντας και το πορτοφόλι μας? 

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/10/2007 15:18 #2 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Απ: Περί Καταναλωτισμού
Πιστεύω ότι εφόσον έχεις ασχοληθεί με όλους τους τρόπους πρέπει να έχεις δει τι σου πάει περισσότερο  και με αυτό να ασχοληθείς από δω και πέρα.
Τον υπόλοιπο εξωπλησμο  μπορείς να τον πουλήσεις η να τον χαρίσεις σε κάποιον νέο να ξεκινήσει αυτό το χόμπι .
Δεν θέλω να μιλήσω για καταναλωτισμό διότι αυτό συμβαίνει παντού και όχι μόνο στο χόμπι μας. Διότι πολλές φορές παρεξηγούνται αυτά που γραφούμε μια και υπάρχουν μεταξύ των μελών του σαιτ διαφορετικές αντιλήψεις ζωης .
:bye:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/10/2007 15:26 #3 από Νίκος (naftilos1)
Απαντήθηκε από Νίκος (naftilos1) στο θέμα Απ: Περί Καταναλωτισμού
Ρίξτε μια ματιά:

www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=5757904

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσαν την έκδοση ειδικού ενημερωτικού εντύπου με θέμα: «Βιώσιμη Κατανάλωση. Απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ως καταναλωτές για να βοηθήσουμε τον πλανήτη».

  Η έκδοση του εντύπου έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης νομοθετικής πρωτοβουλίας του ΥΠΑΝ με την οποία μεταξύ άλλων θεσμοθετήθηκε, ως βασική υποχρέωση της πολιτείας, η μέριμνα για την πληροφόρηση και την επιμόρφωση του καταναλωτή για τη βιώσιμη κατανάλωση.

Ανοίξτε το PDF "έντυπο Bιώσιμης Kατανάλωσης (1).pdf" στο τέλος της σελίδας.
:bye:
Νίκος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/10/2007 15:49 #4 από Κώστας Γιαννάκενας (NucDoc)
Απαντήθηκε από Κώστας Γιαννάκενας (NucDoc) στο θέμα Απ: Περί Καταναλωτισμού
Αφού συμφωνούμε όλοι ότι το ψάρεμα είναι το χόμπυ μας, ας δούμε τι σημαίνει "χόμπυ". Στο λεξικό ορίζεται σαν "ευχάριστη ερασιτεχνική ενασχόληση"

Αυτές οι 3 λέξεις μου λένε τα πάντα για το ψάρεμα και το τι σημαίνει για μένα προσωπικά. Η "ευχάριστη" και "ερασιτεχνική" δεν χρειάζονται καμιά επεξήγηση. Αν δεν είναι ευχάριστο δεν έχουμε λόγο να το κάνουμε και ιδίως αφού είναι ερασιτεχνικό και δεν το κάνουμε για βιοποριστικούς λόγους όπου θα άλλαζε το πράγμα.

Πάμε λοιπόν στην πιο ουσιαστική λέξη του ορισμού... το "ενασχόληση". Ασχολούμαστε με το χόμπυ μας εξ ορισμού και ο σκοπός πέρα από την ευχαρίστηση είναι η περαιτέρω κατανόηση αυτού και η απόκτηση βαθύτερων γνώσεων πάνω στο αντικείμενό του.

Έχω ξαναχρησιμοποιήσει το παράδειγμα του συλλέκτη (νομισμάτων, γραμματοσήμων ή ότι άλλο) λέγοντας ότι κάποιος που συλλέγει κάτι αλλά δεν γνωρίζει όσα είναι εφικτό να μάθει για τα αντικείμενα της συλλογής του δεν είναι συλλέκτης αλλά απλά .... μαζώχτρα!

Το αντίστοιχο ισχύει και για εμάς τος ψαράδες. Αν δεν εμβαθύνουμε τις γνώσεις μας, αν δεν πειραματιστούμε με διάφορες τεχνικές, εργαλεία, δολώματα και 1002 άλλα που συνθέτουν το σύνολο που λέγεται "Ψάρεμα" τότε κάνουμε μισές δουλείες και δεν μιλάμε πλέον για "χόμπυ" αλλά απλά κάτι να περνάει η ώρα μας και τίποτα παραπάνω.

Στα περί καταναλωτισμού τώρα... Το χόμπυ είναι χόμπυ και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Το να ξοδεύουμε περισσότερα απ' ότι θα έπρεπε (ο καθένας το ξέρει καλά που είναι τα όρια του) καταντάει το χόμπυ κάτι το νοσηρό και τότε έχει χαθεί η ουσία. Προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερα ακριβά εργαλεία, το ακριβότερο καλάμι μου στοιχίζει κάτω από 200€ και μόνο 2-3 (από τα 34) καλάμια μου κοστίζουν πάνω από 150€. Ψαρεύω πολλά χρόνια και δεν πουλάω ποτέ ένα καλάμι ή άλλο εργαλείο οπότε με τα χρόνια ... πληθαίνουν. Βέβαια ασχολούμαι πραγματικά (και συνέχεια) με το ψάρεμα και όλες τις πτυχές, τεχνικές κτλ αναζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα που είτε προκύπτουν είτε τα αναζητώ (δικαιολογία για την περαιτέρω αναζήτηση)  :yes3:

Έτσι το χόμπυ μου πληρεί και τις 3 λέξεις του ορισμού του. Με γεμίζει, με απασχολεί και μου είναι πάντα ευχάριστο. Τα δε αποτελέσματα (ψάρια) έρχονται σε πολύ χαμηλή μοίρα... το πιο σημαντικό είναι ότι ασχολούμαι με κάτι που αγαπάω  :yes3:

Συγνώμη που κούρασα αλλά μου ήταν ψυχοθεραπευτικό να εξωτερικεύσω κάποια συναισθήματα και κάποιες σκέψεις μου  :give_rose:

Φιλικά,
NucDoc

Σωστό μόνο ψάρεμα για να βρουν και τα παιδιά μας...
Γνώση που δεν μοιράζεται είναι άχρηστη...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/10/2007 15:59 #5 από captainahab
Απαντήθηκε από captainahab στο θέμα Απ: Περί Καταναλωτισμού
Για τον ίδιο λόγο που αναφέρει ο Κώστας 3 σειρές πριν το τέλος, ήμουν σήμερα το πρωί στις 8, με 7ράκι αέρα στην παραλία σπινάροντας!! :heart:

Τελικά έφταιγε ο Μόμπι Ντικ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/10/2007 16:52 #6 από Νίκος (naftilos1)
Απαντήθηκε από Νίκος (naftilos1) στο θέμα Απ: Περί Καταναλωτισμού
Επειδή το link που έβαλα δεν δουλεύει διαβάστε το κείμενο αυτούσιο:

Οι βασικές αρχές της βιώσιμης κατανάλωσης (4/10/07)

Ο όρος "βιώσιμη κατανάλωση" ερμηνεύεται ως η υπεύθυνη χρήση αγαθών και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις βασικές ανθρώπινες ανάγκες και η οποία ελαχιστοποιεί την καταστροφή των φυσικών πόρων του πλανήτη.

Η θεματολογία του εντύπου αφορά:
- τις καθημερινές μας συνήθειες
- τις αγορές μας
- την εξοικονόμηση ενέργειας
- την ανακύκλωση
- τις μετακινήσεις μας στην πόλη (σ.σ.: Τις μετακινήσεις με ποδήλατο που προτείνει, δεν θα τις συνιστούσαμε, τουλάχιστον για την Αθήνα, λόγω της υψηλής επικυνδυνότητας)
- την εξοικονόμηση νερού

* Ακολουθεί το πλήρες κείμενο. 

Εισαγωγικό
Ο άνθρωπος επί δεκαετίες φέρθηκε αλόγιστα και επιβάρυνε τον πλανήτη.
Η καταναλωτική κοινωνία που διαμορφώθηκε ιδίως τον 20ο αιώνα, οδήγησε σε υπερκατανάλωση ενέργειας και πρώτων υλών, καθώς και σε παραγωγή υπερβολικών ποσοτήτων απορριμμά-
των. Έχει υπολογιστεί ότι σήμερα, μέσα σε μία μέρα καταναλώνουμε τόσους φυσικούς πόρους, όσους κατανάλωνε ένας πολίτης ολόκληρο το χρόνο, διακόσια χρόνια πριν.
Τα αποτελέσματα: υποβάθμιση του φυσικού και του αστικού περιβάλλοντος, χαμηλότερη ποιότητα ζωής, νέοι κίνδυνοι για το μέλλον του πλανήτη και για την υγεία μας.
Σήμερα, όλο και περισσότερο συνειδητοποιούμε πλέον, ότι με αυτόν τον τρόπο ζωής υποθηκεύουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε δεν είναι χωρίς επιστροφή, αλλά για να αλλάξει η ζοφερή εικόνα απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια από όλους: κράτη, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνία των πολιτών.
Την αρχή μπορούμε να την κάνουμε εμείς οι ίδιοι, αλλάζοντας καθημερινές μας συνήθειες. Ο ενεργός πολίτης είναι υπεύθυνος πολίτης. Είναι υπεύθυνος καταναλωτής. Καταναλώνει σήμερα, αλλά σκέφτεται και το αύριο. Γι’ αυτό εφαρμόζει καθημερινά τις αρχές της βιώσιμης κατανάλωσης.

Τι είναι βιώσιμη κατανάλωση;
Βιώσιμη κατανάλωση είναι η υπεύθυνη χρήση αγαθών και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις βασικές ανθρώπινες ανάγκες και η οποία ελαχιστοποιεί την καταστροφή των φυσικών πόρων του πλανήτη μας.

Ο δεκάλογος της βιώσιμης ανάπτυξης για τον πολίτη – καταναλωτή
1. Προσπαθώ να καταναλώνω όσα πραγματικά χρειάζομαι. Καλύπτω τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου, χωρίς υπερβολές.
2. Κάνω καλή έρευνα αγοράς, έχοντας πάντα στο μυαλό μου τις αρχές της βιώσιμης κατανάλωσης.
3. Καταναλώνω σήμερα, αλλά σκέφτομαι και το αύριο. Το μέλλον το δικό μου και κυρίως των παιδιών μου.
4. Ό,τι μου περισσεύει, πριν το πετάξω σκέφτομαι μήπως το χρειάζεται κάποιος άλλος.
5. Δεν κάνω σπατάλες στην ενέργεια και σε φυσικά αγαθά που χρειαζόμαστε όλοι.
Στην καθημερινή μου ζωή, θυμάμαι πάντα ότι ιδίως το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό είναι πολύτιμα.
6. Σέβομαι το φυσικό περιβάλλον και αποφεύγω υπηρεσίες και προϊόντα που το επιβαρύνουν.
7. Παράγω όσο λιγότερα σκουπίδια μπορώ. Δεν τα πετάω όπου με βολεύει, αλλά όπου πρέπει.
8. Δεν ξεχνώ να κάνω ανακύκλωση.
9. Στις καθημερινές μετακινήσεις μου επιβαρύνω όσο γίνεται λιγότερο το περιβάλλον.
10. Τηρώ πάντα αυτές τις αρχές μου, γιατί έτσι σέβομαι τον εαυτό μου. Επιβραβεύω τους παραγωγούς που βλέπω ότι τηρούν τις ίδιες αρχές, γιατί έτσι δείχνουν ότι σέβονται την κοινωνία μας.
Βιώσιμη κατανάλωση είναι η υπεύθυνη χρήση αγαθών και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις βασικές ανθρώπινες ανάγκες και η οποία ελαχιστοποιεί την καταστροφή των φυσικών πόρων του πλανήτη μας.

Στις αγορές μου
• Αποφεύγω τις πλαστικές συσκευασίες και τα προϊόντα μιας χρήσης (όπως τα πλαστικά ποτήρια, πιάτα κ.λπ.). Προτιμώ τις συσκευασίες προϊόντων που προέρχονται από ανακυκλώσιμα ή -ακόμα καλύτερα- ανακυκλωμένα υλικά.
• Στο σούπερ-μάρκετ ή τη λαϊκή, προσπαθώ να παίρνω όσο το δυνατό λιγότερες πλαστικές σακούλες. Ακόμα καλύτερα, παίρνω μαζί από το σπίτι μου μια υφασμάτινη τσάντα, ένα δίχτυ ή ένα καροτσάκι για να μεταφέρω τα ψώνια.
• Αποφεύγω να αγοράζω προϊόντα που αποτελούνται από πολλές συσκευασίες και περιτυλίγματα. Έτσι μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων στο σπίτι και κατ’ επέκταση στο περιβάλλον.
• Δεν αγοράζω προϊόντα από είδη που απειλούνται με εξαφάνιση (όπως προϊόντα από ελεφαντόδοντο, δέρμα ερπετών, γούνες σπάνιων ζώων).
• Προτιμώ τα καλλυντικά προϊόντα από φυτικά συστατικά.
• Μαθαίνω να διαβάζω σωστά τις ετικέτες και επιλέγω με γνώμονα την ποιότητα των προϊόντων.
• Επιλέγω προϊόντα με τη ετικέτα eco που υποδεικνύει ότι αυτά τα προϊόντα είναι λιγότερο βλαβερά για το περιβάλλον.
• Προτιμώ τα προϊόντα εποχής, γιατί για την παραγωγή τους δαπανάται λιγότερη ενέργεια.
• Προσπαθώ να αγοράζω τοπικά προϊόντα, ώστε να αποφεύγονται οι ρυπογόνες μεταφορές προϊόντων από τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη.
• Ελέγχω την ημερομηνία λήξης του προϊόντος και προτιμώ αυτό με την πιο μακρινή ημερομηνία.

Εξοικονομώ ενέργεια
• Αποφεύγω να αφήνω αναμμένα φώτα στο σπίτι, όταν δεν τα χρειάζομαι.
• Τους θερινούς μήνες, δεν χρησιμοποιώ υπερβολικά τα κλιματιστικά. Ακόμα καλύτερα, προτιμώ τους ανεμιστήρες από τα κλιματιστικά.
• Τους χειμερινούς μήνες, δεν έχω υπερβολική ζέστη στο σπίτι.
• Συντηρώ δυο φορές το χρόνο το λέβητα-καυστήρα. Εξαερώνω περιοδικά τα καλοριφέρ.
• Αντικαθιστώ τους κοινούς λαμπτήρες πυρακτώσεως με οικονομικούς λαμπτήρες φθορίου, οι οποίοι καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα.
• Δεν αφήνω την τηλεόραση ή το στερεοφωνικό σε κατάσταση αναμονής (stand-by). Έχει μετρηθεί ότι με αυτόν τον τρόπο μειώνεται κατά 5-10% η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα νοικοκυριό.
• Δεν αφήνω στην πρίζα τον φορτιστή του κινητού τηλεφώνου ενώ αυτό έχει ήδη φορτίσει.
• Πριν αγοράσω μια ηλεκτρική συσκευή, πάντα ελέγχω την ενεργειακή της ετικέτα, όπου αναγράφεται το πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει. Προτιμώ τις συσκευές με τη χαμηλότερη κατανάλωση.
• Ρυθμίζω το ψυγείο στη σωστή θερμοκρασία ψύξης και συντήρησης. Φροντίζω να διατηρώ καθαρά τα πηνία που βρίσκονται στο πίσω μέρος του ψυγείου.
• Αφήνω το φαγητό να κρυώσει πριν το βάλω στο ψυγείο.
• Όταν βάζω πλυντήριο, φροντίζω να είναι γεμάτο και πλένω σε μέτρια θερμο- κρασία νερού. Εάν έχω λίγα ρούχα και το πλυντήριο έχει πρόγραμμα πλύσης μισής χωρητικότητας κάδου, το επιλέγω.
• Χαμηλώνω το θερμοστάτη του θερμοσίφωνα, γιατί ευθύνεται για την κατανάλωση του 20% του ηλεκτρικού ρεύματος σ’ ένα μέσο νοικοκυριό.
• Δεν αφήνω αναμμένο το θερμοσίφωνα για περισσότερη ώρα από όση χρειάζεται.
• Εάν έχω τη δυνατότητα, χρησιμοποιώ ηλιακό θερμοσίφωνα. Μάλιστα, αν τον συνδέσω και με τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων, θα έχω ακόμα μεγαλύτερο όφελος!
• Φροντίζω να μονώνω τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού, εξοικονομώντας ενέργεια σε θέρμανση και ψύξη.
• Γνωρίζω ότι εφαρμόζοντάς τα όλα αυτά, εξοικονομώ χρήματα για τον εαυτό μου, αλλά και ενέργεια για τον τόπο μας.

Εξοικονομώ νερό
• Δεν αφήνω το νερό να τρέχει όταν πλένω τα πιάτα ή όταν βουρτσίζω τα δόντια μου.
• Διορθώνω όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις διαρροές που εμφανίζουν οι βρύσες του σπιτιού.
• Προτιμώ το ντους από τη γεμάτη μπανιέρα.
• Για το πλύσιμο του αυτοκινήτου μου, δεν χρησιμοποιώ το λάστιχο αλλά κουβά και σφουγγάρι.
• Ποτίζω τα φυτά μου με ποτιστήρι ή με αυτόματο πότισμα. Τους καλοκαιρινούς μήνες τα ποτίζω ή νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, όταν έχει δύσει ο ήλιος, ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν λιγότερη εξάτμιση νερού.

Κάνω ανακύκλωση
• Ενημερώνομαι για τα προγράμματα ανακύκλωσης που υπάρχουν στον τόπο κατοικίας μου.
• Στο σπίτι μου χωρίζω ανά κατηγορία τα προϊόντα που μπορούν να ανακυκλωθούν όπως χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό.
• Επιστρέφω τις άδειες γυάλινες φιάλες (π.χ. μπύρας) στο κατάστημα, ώστε να επιστραφούν στις εταιρείες και να επαναχρησιμοποιηθούν.
• Προσπαθώ να βρω εναλλακτικούς τρόπους χρήσης για τα είδη που δεν χρησιμοποιώ πια. Για παράδειγμα τα παλιά μου ρούχα, είτε τα μεταποιώ και δημιουργώ κάτι εντελώς νέο, είτε τα δωρίζω σε φιλανθρωπικά σωματεία, ιδρύματα.
• Επιδιορθώνω και επαναχρησιμοποιώ όσα αντικείμενα μπορώ, αξιοποιώντας τη φαντασία μου.
• Τοποθετώ στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες και δεν τις πετώ στα σκουπίδια.
Προτιμώ να αγοράζω επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.
• Δεν πετώ στα σκουπίδια τις ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές μας συσκευές, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρικές κουζίνες, εκτυπωτές κτλ. Και για τα είδη αυτά, λειτουργούν πλέον κέντρα ανακύκλωσης.
• Κάνω καθημερινή μου συνήθεια και πράξη το τρίπτυχο: Μειώνω - Επαναχρησιμοποιώ - Ανακυκλώνω.

Στις μετακινήσεις μου στην πόλη
• Χρησιμοποιώ όσο πιο συχνά μπορώ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
• Τις πιο μικρές αποστάσεις, προτιμώ να τις κάνω με τα πόδια ή με το ποδήλατο. Ασκούμαι σωματικά και ταυτόχρονα δεν μολύνω το περιβάλλον.
• Αν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσω το αυτοκίνητό μου, οδηγώ ήρεμα και σέβομαι το όριο ταχύτητας. Έχω στο νου μου ότι με τις συχνές και απότομες επιταχύνσεις αυξάνεται η κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου.
• Συνεννοούμαι με τους συναδέλφους μου ώστε να χρησιμοποιούμε τα αυτοκίνητά μας εναλλάξ για τις μετακινήσεις μας προς και από τη δουλειά.
• Συντηρώ τακτικά το αυτοκίνητό μου (service, έλεγχος αέρα στα λάστιχα).
Έτσι μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου και παράλληλα συμβάλλω στην προστασία του περιβάλλοντος.

  :bye: :victory:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/10/2007 19:34 #7 από Παπαδάκης Κων/νος (ΨΑΡΟΚΩΣΤΑΣ)
Απαντήθηκε από Παπαδάκης Κων/νος (ΨΑΡΟΚΩΣΤΑΣ) στο θέμα Απ: Περί Καταναλωτισμού
Όπως το δεί κανείς θα συμφωνήσω με τον Κώστα οτι καθενας μας πρέπει να ξέρει τα όρια του. 
Γνώμη μου πάντως είναι οτι η ψυχική ηρεμία και η αποκοπή απο το άγχος της καθημερινότητας που μου προσφέρει το ψάρεμα σαν hobby δεν πληρώνονται με χρήματα.  :give_heart:

Αν δεν βρουμε τον δρομο θα δημιουργησουμε εναν καινουργιο (Αννιβας)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

24/10/2007 00:03 #8 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Απ: Περί Καταναλωτισμού
Φιλέτο κοτόπουλο 600 γρ=4 ευρώ και ταΐζεις μια οικογένεια

Σκουλήκι αμερικάνος 600γρ=? και ταΐζεις καβούρια (ως επί το πλείστον)

Το παραπάνω παράδειγμα γενικεύστε το όόόόόόσο θέλετε σε όόόόόλα τα ψαρικά είδη...

Δεν υπάρχουν μεγαλύτερα θύματα-καταναλωτές από εμάς τους ψαράδες που σε πολλές περιπτώσεις θυμίζουμε αρρωστημένους τζογαδόρους...

Φιλικά Πασχάλης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

24/10/2007 01:14 #9 από Στέφανος
Απαντήθηκε από Στέφανος στο θέμα Απ: Περί Καταναλωτισμού
πιστεύω πως το ψάρεμα δεν έχει να κάνει με το εξοπλισμό και τα εργαλεία που διαθέτει ο καθένας μας ,
το ψάρεμα είναι για τους περισσοτερους μια αγάπη που για την πολύ λατρεία κάνουν τα αδύνατα δυνατά να πάρουν όλο και κάτι καλλίτερο για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα που λαχταρούν. Όσον αφορά τώρα για το " κάτι καλύτερο " αυτό έχει να κάνει με την τσέπη-γνώσεις του καθενός ...

(πριν αγοράσεις το οτιδήποτε συλλογίσου που/γιατί/ποσο θα σου χρειαστεί και πράξε ανάλογα)  :)

AN ΔΕΝ "ΤΣΙΜΠΑΕΙ" ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

07/11/2007 12:04 #10 από petros3110
Απαντήθηκε από petros3110 στο θέμα Απ: Περί Καταναλωτισμού
Δεν ειδα τις αποψεις σας για τα παρακατω τα οποια και ξαναγραφω:

Δηλαδή γιατί εγγλεζικο και μπολονέζ με τα τόσα παρελκόμενα ενώ τα ίδια βγάζω με το παραδοσιακό απίκο ή με φελό?και την ίδια ώρα στον ίδιο τόπο?Ποια η <σωτήρια> θεωρία της λεπτής πετονιάς όταν εξακολουθούν να βγαίνουν ψάρια με πολυάγκιστρα τα ποιό φωναχτά δηλαδή εργαλεία?
    Δεν βλέπω καμία διαφορά  σε αποτελεσματικότητα όταν ρίχνω τα καλάμια μου παράλληλα με τα καρούλια μου.Διαφορές υπάρχουν σε ορισμένες περιπτωσεις π.χ. surfcasting καταστάσεις, συρτής (ευκολία λόγω μηχανισμού),καθετής με καλάμι άνω των 100 μέτρων ίσως και περισσότερων που όπως και να την κάνεις δεν καταλαβαίνεις γλυψίματα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.699 δευτερόλεπτα

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection