Ερώτηση Φυλαξη Ψαριων

12/07/2007 12:45 #1 από Χαράλαμπος Γεωργιάδης (Pambs)
Φυλαξη Ψαριων δημιουργήθηκε από Χαράλαμπος Γεωργιάδης (Pambs)
Δεν ξερω αν εχει ανοιχτει παρομοιο θεμα αλλα θα ηθελα να μαθω πως φυλαγετε τα ψαρια σας απ την στιγμη που τα βγαλετε απ το νερο και τα βαλετε στην καταψυξη. Υπαρχει καποια σωστη διαδιακασια

Προσωπικα τα βαζω σε ενα κουβα χωρις νερο και μολις παω σπιτι τα ριχνω στην καταψυξη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/07/2007 13:06 #2 από Νεκτάριος Ντουλάκης (Neyrolab)
Απαντήθηκε από Νεκτάριος Ντουλάκης (Neyrolab) στο θέμα Φυλαξη Ψαριων
Εγώ φίλε Χαράλαμπε, απο την στιγμή που θα βγή το ψάρι έξω, ανάλογα το μέγεθος και το βάρος του (για να το κρατήσω η όχι) του παίζω μιά με το ροπαλάκι μου στο κεφάλι και το τελειώνω.
Κατόπιν αν η βραδυά έχει μέλον το βάζω στο φορητό ψηγείο μου με βρεγμένη πετσέτα απο πάνω του. Μόλις βρώ τον χρόνο, αρχίζω να τα καθαρίζω επιτόπου στην θάλασσα και μετά στην σακούλα για το σπίτι και ενδεχομένος στην κατάψηξη.
Αν τώρα το ψάρι είναι μέγαλο, ας πούμε πάνω απο κιλό... τότε σταματάνε τα πάντα και αρχίζω το καθάρισμά του. Σαν πρώτη φάση βέβαια ο ευθανατισμός του και επιτόπου χωρίς καθυστέρηση κόψιμο στα βράνγχια. Το κρατάω η το κρεμάω με το κεφάλι προς τα κάτω για να φύγη (αδειάση) το αίμα του. (Είναι πολύ πιο νόστιμο έτσι (δοκίμασε το και δεν θα χάσης)) Μετά αφαιρώ όλα τα εντόσθια και καλό ξέπλυμα στην θάλασσα. Προσοχή !!! αν πρόκειται για ψάρι γλυκού νερού... καλύτερα είναι να αποφεύγεται ο καθαρισμός επιτόπου. Υπάρχουν μικρόβια τα οποία μπορούν να εισχωρίσουν στο κρέας του ψαριού, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαν να εισχωρίσουν.
Στο σπίτι πλέων.. αν πρόκειται για κατανάλωση επιτόπου... κανένα σχόλιο. Αν πρόκειται για κατάψηξη.. τότε σε σακούλα μικρή οικιακής χρήσεως εφόσων χωράει βέβαια και με προσοχή αφαιρώ τον αέρα που μπορώ να βγάλω.
Ημερομηνία απαραιτήτος και μέσα.!
Φιλικά Άρης

Keep Catching keep releasing

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/07/2007 13:14 #3 από COSTASANDROS
Απαντήθηκε από COSTASANDROS στο θέμα Φυλαξη Ψαριων
Το ψαρι πεθαινει μεσα σε κλειστο θερμομονωμενο χωρο χωρις συχνες εναλλαγες
αερα και πανω σε παγο.Οταν φτασουμε σπιτι η μαγειρευετε η οδηγειται στην καταψυξη.
Ο στοχος ειναι να μειωθει δραστικα η εκθεση του στον αερα και την θερμοκρασια του
περιβαλλοντος.

φιλικα
κωστας

Το ψαρεμα ειναι ασκηση φυσικης αναπνοης.

Οσο μοιραζεσαι τοσο δυναμωνεις.......

Ταξιδεψα νοερα κατα μηκος της πετονιας στα βαθη των σκοτεινων βυθων για να ανακαλυψω τις πηγες των διεγερσεων....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/07/2007 18:51 #4 από thomas
Απαντήθηκε από thomas στο θέμα Φυλαξη Ψαριων
Μηπως γνωριζεται ποιος ειναι ο μεγαλυτερος χρονος που μπορει να μεινει ενα ψαρι στην καταψυξη;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/07/2007 19:07 #5 από Νεκτάριος Ντουλάκης (Neyrolab)
Απαντήθηκε από Νεκτάριος Ντουλάκης (Neyrolab) στο θέμα Φυλαξη Ψαριων
Θωμά..... μήπος είναι αόρατα τα ποστ μου?? :fool:
Ακριβός 2 ποστ πιο πάνω το έχω γράψη.
Αν κάποιος διαφωνή ... ας μου το πή.
Φιλικά Άρης

Keep Catching keep releasing

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

12/07/2007 19:09 #6 από Νεκτάριος Ντουλάκης (Neyrolab)
Απαντήθηκε από Νεκτάριος Ντουλάκης (Neyrolab) στο θέμα Φυλαξη Ψαριων
Ούπς.... λάθος Θωμά.. Sorry :cray:
Την απάντηση την είχα σε άλλο πόστ...
www.psarema.gr/forum/index.php/topic,217...g25300.html#msg25300

Keep Catching keep releasing

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

14/07/2007 19:03 #7 από apithanoi1
Απαντήθηκε από apithanoi1 στο θέμα Φυλαξη Ψαριων
EGO FILE MOY KALE TO  XEIMONA TA PSARIA TA PETAO SE ENAN KOYVA OPOS LES KAI ESI ALLA TORA TO KALOKAIRI PERNO SAKOULES PAGO KAI TA VAZO APO PANO APO TON PAGO MIPOS  DEN  EINAI KAI AYTO SOSTO??? AN EXETE KATI ALLO NA PROTINETE EFPROSDEKTO  EYXARISTO FILI MOU
:good:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

15/07/2007 16:12 #8 από Κώστας (panou)
Απαντήθηκε από Κώστας (panou) στο θέμα Φυλαξη Ψαριων
Γεια χαρα... Ειδικά το καλοκαίρι τα πράγματα είναι πολυ δυσκολα σχετικά με την συντηρηση των ψαριων στον τόπο του ψαρέματος. Η ζέστα ή και ο ήλιος μπορουν να σαπίσουν τα ψαρια ακομη και μέσα σε μιση ώρα.   :unknw:
Αυτό που κάνω εγώ για να τα συντηρήσω είναι να βάζω τα ψάρια μεσα σε ένα κουβά γεμάτο με θαλασσινο νερό και έτσι να μένουν ζωντανά μεχρι την ώρα που θα φύγω απο το τοπο του ψαρεματος. Για να γίνει αυτό κάθε μισή ώρα αλλάζω το νερό του κουβά με καινουργιο και ξαναρίχνω τα ψάρια μέσα...  Εδώ χρείαζεται προσοχή να μην σκοτώνονται τα ψάρια που βγάζουμε λόγω ασχημης κίνησης κατα την απαγγιστρωση!!!   :mega_shok:
Επίσης  ο κουβάς να βρίσκεται σε σκιά και να μην είναι όλος σκεπασμένος ωστε να μπαίνει αέρας.
Τωρα αν το ψάρι που θα βγάλω ψοφίσει τότε πάλι το ρίχνω στο ιδιο κουβά που το δροσερό νερο θα το κρατήσει χωρις να σαπίσει αρκετα!
Εχω κρατήσει ψάρια (ζωντανα) με αυτον τον τρόπο μεχρι και 8 ωρες (και στο τελος ψοφαγαν γιατί ξεχνουσα να αλλαξω το νερό!) :yahoo: :yahoo: :dance3: :dance3: :tease: :tease: :yahoo: :yahoo: :yess: :yess: :clapping: :yes:   

Στην καταψυξη εχω κρατησει και 1,5 μηνα ψαρια

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

15/07/2007 16:41 #9 από leon
Απαντήθηκε από leon στο θέμα Φυλαξη Ψαριων
για να βαλετε τα ψαρια στην καταψηξη τα καθαριζετε πριν? καποιος μου ειπε οτι οποσ ποιαστουν ετσι μπενουν στην καταψηξη

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

16/07/2007 04:07 #10 από Θοδωρής Δασκαλάκης (kastelli)
Απαντήθηκε από Θοδωρής Δασκαλάκης (kastelli) στο θέμα Φυλαξη Ψαριων
Καλησπέρα σας και απο μένα...
Νομίζω οτι η καλύτερη λύση είναι ένας κιούρτος (αν ψαρευουμε απο παραλια που τον αφήνουμε εξω έξω ίσα να σκεπάζει το νερό τα ψάρια)ή ένας κλοβός συντήρησης ζωντανών που μοιάζει με κιούρτο αλλά είναι κλειστή η τρύπα του με ένα έλλασμα.
Φιλικά Θοδωρής

ΑΝΙΔΕΟΙ ΚΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ
ΓΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.537 δευτερόλεπτα