Ερώτηση Συντήρηση ψαριών σε μια 3ημερη αποδραση

26/06/2013 12:07 #1 από kostas
Καλησπέρα στην παρεα
μια και το καλοκαιρι αρχισε και ολοι μας θα κανουμε τις γνωστες αποδρασεις σαββατοκυριακου ας μοιραστουμε πως θα συντηρησουμε τα ψαρια προιγουμενων ημερων φρεσκα ωστε να παμε σπιτι και να τα κανουμε φαγοποτι φρεσκοτατα χωρις να τα καταψυξουμε.
να πω εγω αυτο που κανω μεχρι στιγμης ευελπιστοντας να ακολουθησουν και αλλες αποψεις καλυτερες.
με το που πιασω ενα σαργο πχ τον βουταω μεσα σε παγονερο για κανενα 20αλεπτο και μετα το τυλιγω με σελοφαν καλα να μην παρει νερο το ψαρι και μετα στο ψηγειο βαζω μια στρωση παγου μετα τα ψαρια με την κοιλια να κοιταει στον ουρανο και μετα τα καλυπτω παλι με μια αλλη στρωση παγου. ανα 12 ωρες περιπου στραγκιζω τα νερα του ψηγειου απο την ταπα.
ο λογος δικο σας και καλο καλοκαιρι

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

26/06/2013 12:22 #2 από Δημήτρηs Κουζούπηs
Replied by Δημήτρηs Κουζούπηs on topic Συντήρηση ψαριών σε μια 3ημερη αποδραση
ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ

Μετά την αγορά τους τα ψάρια πρέπει το γρηγορότερο να μπουν στο ψυγείο.

Να θυμάστε πάντοτε ότι τα ψάρια δεν είναι σαν το κρέας και χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα από τη στιγμή που τα φέρνετε στο σπίτι σας, επειδή τα ψάρια είναι και ακριβά και από τα πιο ευπαθή τρόφιμα.

Αν δεν σκοπεύουμε να μαγειρέψουμε αμέσως τα ψάρια πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη φροντίδα στη σωστή συντήρηση τους σε χαμηλή θερμοκρασία (0-2οC).

Κατ' αρχάς, χρειαζόμαστε ένα μεγάλο πλαστικό κουτί sτο οποίο θα βάλετε τα ψάρια και θα τα σκεπάσετε με θρυμματισμένα παγάκια. Κλείνουμε το κουτί με το καπάκι του ή πλαστική μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Το ιδανικότερο είναι τα ψάρια να τοποθετηθούν μέσα στο κουτί με τα παγάκια, με την κοιλία τους προς τα κάτω σαν να κολυμπούν ακόμη.

Διατηρούμε τα ψάρια στον πάγο -- ακόμη και μέσα στο ψυγείο. Ο λόγος είναι ότι τα ψάρια, αντίθετα από το κρέας το οποίο χρειάζεται να «σιτέψει» πριν καταναλωθεί, αλλοιώνονται γρήγορα ακόμη και μέσα στο ψυγείο, εκτός αν είναι καλυμμένα με πάγο. Ο πάγος είναι καλύτερα να είναι θρυμματισμένος, γιατί τα μεγάλα παγάκια αργούν να λιώσουν και μπορεί να αποχρωματίσουν το δέρμα των ψαριών.

Ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία, επειδή τα ψάρια κολυμπούν στο νερό το οποίο είναι πάντα πιο κρύο από τον αέρα, μερικές φορές μάλιστα πολύ πολύ πιο κρύο.

Γι' αυτό, το λίπος ψαριών είναι τόσο καλό για μας. Επειδή παραμένει σε υγρή μορφή ακόμη και στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, και δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό μας όπως τα λίπη του κρέατος. Το λίπος των ψαριών έχει επίσης ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σε πολύ μεγαλύτερη αναλογία από άλλα κρέατα.

Αν τα ψάρια διατηρηθούν περισσότερες από μια μέρα, αδειάζουμε τον πάγο που έλιωσε και προσθέτουμε καινούργιο.

Επίσης αν δεν πρόκειται να καταναλωθούν τα ψάρια σε 1-2 ημέρες από την ημέρα που τα αγοράσουμε είναι καλύτερα να καταψυχθούν.
Όλα τα ψάρια μπορούν να καταψυχθούν στους -18οC για 4-6 μήνες.

alevia.freevar.com/FISH%20AS%20FOOD.html

Προσωπικα δεν μου χρειαζεται,ακομα τουλαχιστον,γιατι τα ψαρεματα μου ειναι κοντα στο σπιτι μου!!!
Να εισαι καλα Κωστη! :bye: :give_rose:

static.panoramio.com/photos/original/28891330.jpg
Δεν θα σε ξεχασω ποτε φιλε ΑΡΗ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Αλέξανδρος Κλώνος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

26/06/2013 12:57 #3 από kostas
ναι αυτο το αρθρο ειναι πιο πολυ για συντηρηση στο σπιτι
πως ομως θα τα διατηρησουμε φρεσκα 2-3 μερες που ειμαστε πιθανον σε ενα νησι μακρυα??

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

26/06/2013 13:06 #4 από Δημήτρηs Κουζούπηs
Replied by Δημήτρηs Κουζούπηs on topic Συντήρηση ψαριών σε μια 3ημερη αποδραση
Με τον ιδιο τροπο Κωστη.Τα βαζουμε σε θρυμματισμενο παγο.Οπωs λεει το αρθρο!!!

static.panoramio.com/photos/original/28891330.jpg
Δεν θα σε ξεχασω ποτε φιλε ΑΡΗ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

26/06/2013 13:19 #5 από ΧΡΗΣΤΟΣ
βρίσκεις ένα μαγαζί π.χ ταβέρνα του τα δινεις και στα καταψυχει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Αλέξανδρος Κλώνος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.599 δευτερόλεπτα