• 211 800 86 86
 • info@psarema.gr

  Ερώτηση Βιολογικος καθαρισμος-ουσιες και ψαρια!

  04/02/2011 17:33 #1 από BLEKOS
    Ψαρευοντας πλησιον σημαδουρας(1ν.μ. απο την ακτη και 20-25 μετρα βαθος) που επισημαινει το τελος/εξοδο αγωγου του βιολογικου καθαρισμου βγηκαν αυτα τα ψαρια!
    Υπαρχουν κομματια σεβαστου μεγεθους ΑΛΛΑ διατηρω τις επιφυλαξεις μου γι αυτα...καθως δεν ξερω τι ακριβως βγαζει ο αγωγος αυτος(περα απο τα προφανη που υποθετω βγαζει :rofl:).Προκειται απλα για υπολειμματα η βγαζει και διαφορα χημικα κ.ο.κ.?

    Μπορει καποιος να με διαφωτισει/συμβουλεψει;
    Θα τα βαζατε στο πιατο σας; :scratch_one-s_head: :search:

  ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΟΥ...

  www.myspace.com/blekos1
  Συνημμένα:

  Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  04/02/2011 18:07 #2 από Μενιδιάτης
  Απαντήθηκε από Μενιδιάτης στο θέμα Βιολογικος καθαρισμος-ουσιες και ψαρια!
  Για να το καταλάβω καλά: τα ψάρια ψαρεύτηκαν πάνω από την μπούκα του αγωγού;
  Ο αγωγός αυτός ξεκινάει από το κέντρο του βιολογικού καθαρισμού κι εκτείνεται ένα μίλι μές στη θάλασσα;
  Και γιατί ψάρευες ΑΚΡΙΒΩΣ εκεί; Μήπως είναι τόπος; Μήπως ο αγωγός μαλαγρώνει και μαζεύονται τα ψάρια; Αν ο συνειρμός είναι σωστός, θα ανησυχούσα...

  Μυρίζουν τα σπλάχνα τους τίποτα περίεργο;

  Θεωρητικά, πάντως, δεν θα το διακινδύνευα να τα φάγω. Αλλά δεν μπορώ να δώσω σαφή απάντηση.

  Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι τα μικρότερα που φαίνονται στη φωτό, καλό θα ήταν να απελευθερώνονταν. Δεν χρησιμεύουν σε τίποτα.

  .
  «Η μεγαλοσύνη των εθνών δε μετριέται με το στρέμμα,
  με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με αίμα».        Κ.ΠΑΛΑΜΑΣ
  Βασίλης
  Αθήνα & Σάμος

  Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  04/02/2011 21:29 #3 από Δημήτρης (Pinco)
  Απαντήθηκε από Δημήτρης (Pinco) στο θέμα Βιολογικος καθαρισμος-ουσιες και ψαρια!
  Λόγω της φύσης της δουλειάς μου, ασχολούμαι συστηματικά με τη λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών. Ο αγωγός ξεκινάει στις εγκαταστάσεις και συνήθως εκτείνεται υποθαλασσια σε μια οριζόντια απόσταση 150-200μ, όπου και βγαίνει η εκροή στη θάλασσα. Λόγω της φύσεως των εκροών (επεξεργασμένα βοθρολύματα και άλλα) θεωρείται δεδομένο ότι ο τόπος κοντά στην εκροή είναι μονίμως "μαλαγρωμενος" με ότι αυτό συνεπάγεται.
  Στο βιολογικό των Χανίων, δεξιά και αριστερά αυτού, συχνά-πυκνά ψαρευουν αλλοδαποί και κάποιες φορές που τους χαζεύω βγάζουν ψάρια π.χ. μεγάλους κέφαλους.
  Προσωπικά δεν θα ψάρευα σε τέτοιους τόπους, ούτε θα έτρωγα τα ψάρια που πιθανόν να έβγαζα.
  Σκοπεύω στην επαφή με την φύση και δεν με νοιάζει αν βγάλω ούτε ένα ψάρι. Με αυτή τη λογική, δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση "φύση" τις εγκαταστάσεις ενός βιολογικού καθαρισμού, ούτε τα βράχια τριγύρω (σε τέτοια είναι χτισμένος στα Χανιά τουλάχιστον).
  Από εκεί και πέρα, δεν γνωρίζω εάν υπάρχει κάποια εργασία ή μελέτη πάνω σε ψάρια που έχουν βγει κοντά σε εκροή βιολογικού. Θα το ψάξω και αν βρω κάτι σημαντικό θα ενημερώσω.

  Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  05/02/2011 01:12 #4 από inglese.fishing
  Απαντήθηκε από inglese.fishing στο θέμα Βιολογικος καθαρισμος-ουσιες και ψαρια!
  Είχα δει πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ για την Αίγυπτο, εκεί δεν επιτρέπεται το νερό του Νείλου να χρησιμοποιείτε για ιχθύoκαλλιέργεια. Έτσι χρησιμοποιούν βιολογικό νερό και καλλιεργούν κέφαλους, τηλάπια που είναι ανθεκτικά ….
  Έχουν να πουν ότι είναι η πρωτεΐνη των φτωχών, γιατί τα ψάρια είναι μολυσμένα. Καμιά χώρα δεν δέχεται εξαγωγές αυτών των ψαριών. Φίλε αφού γνωρίζεις τη προέλευση τους catch and release

  Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  05/02/2011 01:53 #5 από Αμαλιαδας
  Απαντήθηκε από Αμαλιαδας στο θέμα Βιολογικος καθαρισμος-ουσιες και ψαρια!
  δεν ειμαι αρμοδιος να απαντησω !!!


  αποσπασμα απο
  http://www.oikologio.gr/component/option,com_smf/Itemid,27/topic,568.0/


  Οπως υποστηρίζει ο κ. Χαρτζουλάκης, η επαναχρησιμοποίηση του νερού από βιολογικούς καθαρισμούς, εξαρτάται από την καλή λειτουργία αυτών των μονάδων, από την κουλτούρα του κόσμου αλλά και από το πόσο έτοιμη είναι η πολιτεία να επενδύσει σε έργα υποστήριξης. Στη χώρα μας για πρώτη φορά έγιναν μελέτες για επαναχρησιμοποίηση νερού μόλις το 2005 στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών στα Χανιά. Τα χρήματα δόθηκαν από τα ευρωπαϊκά ταμεία και τα πειράματα έδωσαν πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία. Οπως λέει ο κ. Χαρτζουλάκης, υπεύθυνος του προγράμματος «στις δύο καλλιεργητικές περιόδους εφαρμογής, απεδείχθη ότι με διαφορετικές τεχνολογίες καθαρισμού είχαμε προϊόντα (ντομάτες, πατάτες κ.λπ.) άριστης ποιότητας. Μάλιστα, τα παραγόμενα προϊόντα εστάλησαν προς ανάλυση επικινδυνότητας στα εργαστήρια του Λονδίνου όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επιμόλυνσης των καταναλωτών. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2009.

  Διεθνής εμπειρία

  Η επαναχρησιμοποίηση του νερού είναι πρακτική που εδώ και δεκαετίες εφαρμόζεται σε πολλά μέρη του κόσμου. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Κύπρο, την Τυνησία, το Μαρόκο. Στο Ισραήλ, μάλιστα, έχει ήδη ληφθεί μέριμνα ώστε το 2025 το 100% των αναγκών χρήσης (βιομηχανία, άρδευση, τουρισμός, οικιακή κατανάλωση κλπ) να καλύπτεται από επαναχρησιμοποιημένο νερό. Στη Γερμανία, οι κάτοικοι αστικών περιοχών έχουν δύο παροχές στο σπίτι τους. Η μία με καθαρό πόσιμο νερό και η άλλη που δίνει προς χρήση νερό από ανακύκλωση.

  Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στη Γαλλία. Ολόκληρες εκτάσεις αρδεύονται με νερό που προέρχεται από βιολογικούς καθαρισμούς. Οπως επισημαίνουν άνθρωποι της αγοράς, στις ευρωπαϊκές χώρες το νερό που επαναχρησιμοποιείται προέρχεται από βιολογικούς καθαρισμούς τρίτου βαθμού, ακριβότερους και πολύ πιο αξιόπιστους από αυτούς που χρησιμοποιούνται σήμερα στη χώρα μας.

  Ηλιας

  Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  05/02/2011 15:26 #6 από BLEKOS
  Απαντήθηκε από BLEKOS στο θέμα Βιολογικος καθαρισμος-ουσιες και ψαρια!
  Βρεθηκα εκει σουλατσαρωντας και ψαρευοντας.Εκει κοντα(50-60 μετρα πιο περα) υπαρχει και ενα συμπλεγματακι απο ξερες και σηκωματα(υποθαλασσια).
  Στον αγωγο,δεν υπαρχει καποια κατασκευη,απλα μια σημαδουρα(φαροσημαδουρα).
  Η αποσταση ειναι περιπου ενα μιλι απο την ακτογραμμη.

  Καποια περιεργη οσμη η καποιο περιεργο χαρακτηριστικο (μορφολογικα κλπ) δεν εντοπισα στα ψαρια....δειχνουν υγιεστατα/καθαροτατα.

  Ρωτωντας κι αλλους ψαραδες...οι περισσοτεροι εξεφραζαν ενα φοβο που περισσοτερο σε αγνοια βασιζοταν παρα απο γνωση των συνθηκων.Αρκετοι ειπαν οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα και οτι οσα ψαρια επιασαν δεν ειχαν κατι κακο πανω τους.

  Χτες που διαβαζα για τους βιολογικους,μεχρι και τι τροπο καθαρισμου χρησιμοποιει ο δικος μας βρηκα,εφοσον δουλευει σωστα θα πρεπει να βγαζει απλα νερο με αλατα..(καθαροτητας το ελαχιστο 95% απο βλαβερα στοιχεια)..ειναι ετσι αραγε;

  Οσον αφορα το θεμα της επαφης με τη φυση που προανεφερε ο φιλος Pinco...ξαναλεω οτι δεν προκειται για εγκαταστασεις κλπ κλπ...ειναι απλα μια σημαδουρα στη μεση της θαλασσας :rofl:
  Πισω απο αυτη τη σημαδουρα εκτεινεται ο αγωγος(προς την ακτη) ο οποιος ειναι σκεπασμενος με μεγαλες τσιμεντενιες πλακες (στα ρηχα ειναι ορατος) που ομολογω οτι αυτος ο διαδρομος(πλατους4-6 μετρα) που σχηματιζεται πλεον φιλοξενει ψαρια και ψαρια...εχει κανει φωλιες!!!

  Ειμαι σε σκεψη...

  Τα μικρα ψαρια της φωτο δεν ειναι και τοσο μικρα αν τα συγκρινουμε με το πακετο απο τα τσιγαρα,ειναι ο,τι πρεπει για τηγανι,συν τοις αλλοις δεν ψαρευα μονος μου :beach:  ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΟΥ...

  www.myspace.com/blekos1

  Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  07/02/2011 12:46 #7 από Δημήτρης (Pinco)
  Απαντήθηκε από Δημήτρης (Pinco) στο θέμα Βιολογικος καθαρισμος-ουσιες και ψαρια!
  Φίλε Δημήτρη, εύλογες οι σκέψεις σου...
  Απλά σου αναφέρω τα εξής....κανένας βιολογικός στην Ελλάδα δεν λειτουργεί 100% σωστά, όλοι έχουν από μικρά έως μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη γραμμή επεξεργασίας τους....θεωρητικά ναι η εκροή πρέπει να είναι νερό με άλατα και ιχνοστοιχεία...
  Επίσης....οι στατιστικές πιθανότητες τα ψάρια σου και γενικά αυτά που σουλατσάρουν γύρω απο εκροές να είναι μολυσμένα είναι ελάχιστες...να στο παω και λίγο παραπέρα...ακόμα και αν εχουν επιπεδα βαρέων μετάλλων η αλλων βλαβερών συστατικών μεγαλύτερα από τα επιτρεπομενα και εσυ τα καταναλώσεις και πάλι οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα καταλάβεις τίποτα.....γιατί όμως γιατί να πάρεις το ρίσκο ;

  Αν ντε και καλά θες να τα καταναλώσεις, δώστα στη πεθερά σου και αν της φανούν νόστιμα, τότε ψάρευε άφοβα....

  Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  07/02/2011 17:10 #8 από BLEKOS
  Απαντήθηκε από BLEKOS στο θέμα Βιολογικος καθαρισμος-ουσιες και ψαρια!
    Αυτος ειναι ο προβληματισμος μου ρε γμτ...οτι καταναλωσα και δεν καταλαβα τιποτα :mega_shok:
  Δεν ξερω αν θα το ξανακανω...απλα ειπα να πειραματιστω.
  Ωστοσο χτες πηγαν 4 φιλαρακια και σε ενα 5ωρο σηκωσαν περιπου 5 κιλα σαργους (1 ουγενα 700,1 σαργο 700 και κακαρελους 400αρηδες+).

    Μια σκεψη που μου μπηκε ειναι να παω μια μερα να ψαρεψω σε 3-4 διαφορετικα μερη και να δωσω 1 ψαρι απο καθε ποστο για αναλυση.Υποθετω οτι για τετοιου ειδους αναλυση πρεπει να απευθυνθω στο χημειο του κρατους(στο παραρτημα της περιοχης μου) ετσι?

    Αραγε ποσο να κοστιζουν τετοιες αναλυσεις;

   

  ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΟΥ...

  www.myspace.com/blekos1

  Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  07/02/2011 17:26 #9 από Μενιδιάτης
  Απαντήθηκε από Μενιδιάτης στο θέμα Βιολογικος καθαρισμος-ουσιες και ψαρια!

  Τα μικρα ψαρια της φωτο δεν ειναι και τοσο μικρα αν τα συγκρινουμε με το πακετο απο τα τσιγαρα,ειναι ο,τι πρεπει για τηγανι


  Φίλε Δημήτρη, το μήνυμά μου δεν απηύθυνε μομφή. Το ότι επικαλείσαι τρίτους

  συν τοις αλλοις δεν ψαρευα μονος μου

  με οδηγεί στη σκέψη ότι σαν μομφή-επίπληξη το εξέλαβες. Πάει αυτό...

  Επειτα, το αν ένα ψάρι είναι μικρό ή όχι δεν το καθορίζουν ούτε τα πακέτα των τσιγάρων ούτε εγώ ή εσύ ούτε ο τρόπος ψησίματός του. Το καθορίζει η φύση, η βιολογία του ψαριού, που λέει ότι ο σαργός ενηλικιώνεται μετά τα πρώτα 2-3 έτη της ζωή του (μήκος περίπου 25 εκ.), οπότε αλλάζει φύλο και αρχίζει την ωοτοκία του, δηλαδή γεννάει αυγά και αναπαράγεται. Τουτέστιν αναπληρώνονται τα αλιεύματα που αφαιρούμε από τη θάλασσα.

  Κι εγώ, λοιπόν, συγκρίνοντας πρώτα με βάση το πακέτο τσιγάρων κι έπειτα το... τηγάνι, σε καλώ να αναθεωρήσεις την τακτική σου και να απελευθερώνεις τα ανήλικα ψάρια. Και να παλέψεις ώστε να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι που ψαρεύουν μαζί σου.
  Ειδάλλως τα παιδιά μας δεν θα έχουν τι να ψαρεύουν...
  Ασε που κι εμείς σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε...

  Φιλικά και χωρίς διάθεση προστριβών.  .
  «Η μεγαλοσύνη των εθνών δε μετριέται με το στρέμμα,
  με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με αίμα».        Κ.ΠΑΛΑΜΑΣ
  Βασίλης
  Αθήνα & Σάμος

  Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  07/02/2011 19:21 #10 από BLEKOS
  Απαντήθηκε από BLEKOS στο θέμα Βιολογικος καθαρισμος-ουσιες και ψαρια!
  Εννοειται οτι ουτε εγω εχω διαθεση για προστριβες. :give_rose:
  Με τα λεγομενα μου δεν ηθελα να δειξω ουτε οτι το εξελαβα σαν μομφη κλπ...απλα να πω οτι συνηθιζω να κρατω τετοια ψαρια και οτι δεν τα επιασα ολα μονος μου.

  Στην τελικη εχεις δικιο σε οσα λες για το σαργο(και ολα τα ψαρια ).Απλα καποιες φορες υπερισχυει το "ελα μωρε ας παρω σπιτι μια τηγανια"...σιγουρα δεν παει ετσι ομως.

  Σαργος 25 εκ?....Μια φορα στα χιλια χρονια...!!! :lol2

  ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΟΥ...

  www.myspace.com/blekos1

  Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
  Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.156 δευτερόλεπτα

  Επικοινωνία

    Τηλέφωνο : 210 3001234

    Τηλέφωνο : 211 8008686

    Κινητό      : 693 6572728

    info@psarema.gr

   

  No Internet Connection