• 211 800 86 86
 • info@psarema.gr

  Ερώτηση Ψάρεμα και Κατασκήνωση(Camping)

  17/07/2009 16:35 #1 από vasilios
  Ψάρεμα και Κατασκήνωση(Camping) δημιουργήθηκε από vasilios
  Αγαπητοί φίλοι γειά σας

  Θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα της Κατασκήνωσης  Αγγλιστί ( Camping ) με αφορμή μια πρόσφατη περιπέτεια ένος φίλου και της οικογένιάς του, επειδή πολλοί απο εμάς μας αρέσει να βρισκόμασται σε άμεση επαφή με την φύση λόγο του αγαπημένου μας ψαρέματος είναι ευνόητο να μας αρέσει και η κατασκήνωση, έτσι λοιπόν θα παραθέσω μερικές - χρήσιμες φανταζομαι -  παρατηρίσεις για τους επίδοξους υποψήφιους κατασκηνωτές.

  Η αλήθεια φίλοι μου είναι πως η κατασκήνωση είναι για μένα τρόπος ζωής πλέον μια και κάνω Camping περισσότερο απο 25 χρόνια, μου αρέσει αφάνταστα όταν βρίσκομαι σε άμεση επαφή με την φύση και ασφαλώς κοντά στην θάλασσα (στα πόδια μου δηλαδή  :crazy:) ωστόσο αν και προτρέπω τους φίλους μου - όσους δεν έχουν μάθει αυτό τον τρόπο ζωής - να κάνουν κατασκήνωση μαζί μας, δεν σας κρυβω πως δεν είναι ότι το ευκολότερο για καποιον που δεν έχει συνηθήσει, η που 'χρειάζετε' τις ανέσεις ενός σπιτιού, με τα air contition του, με τα ζεστά του τα νερά-ειδικά οι γυναίκες έχουν ειδικό λόγο να το έχουν ανάγκη, και τις καταλαβαίνω απόλυτα - ωστόσο μπορεί να μην διαθέτει κλιματισμό η κατασκήνωση, όμως αν επιλέξουμε σωστά τον τόπο που θα κατασκηνώσουμε, τότε θα έχουμε 'φυσικό κλιματισμό', που σε συνδιασμό με τα δένδρα, θα μας κρατάνε αρκετή δροσιά.

  'Ετσι λοιπόν ξεκινώντας και πρώτα απο όλλα να τονήσω πως στις περισσότερες περιοχές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ - CAMPING - και τα πρόστιμα είναι αρκετά τσουχτερά, φτάνουν και τα 1000 ευρώ, αν ωστόσο καποιος η κάποιοι θελήσουν να κάνουν ελεύθερη κατασκήνωση, τότε θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί τα παρακάτω απαραίτητα:

  Ο εξοπλισμός του καλού κατασκηνωτή.

  1. Ένα αντίσκηνο που να χωράει άνετα τους δυό σας η και τα πιτσιρίκια σας, - υπάρχουν αρκετές επιλογές ως προς τον τύπο και το μέγεθος, οποσδήποτε όμως προσπαθήστε να αγοράσετε αντίσκηνο 4 εποχών, η τουλάχιστον να αντέχουν τις δυνατές νεροποντές - δεν είναι λίγες οι φορές που κατακαλόκαιρο σκάνε πολύ δυνατές καταιγίδες και πλημυρίζουν πολλά αντίσκηνα - αν λόγο κόστους δεν είναι δυνατή μια τέτοια αγορά, τότε εφοδιαστείτε οποσδήποτε με αρκετά μέτρα Ναύλον, το οποίο σε περίπτωση βροχής θα σκεπάσει ολόκληρο το αντίσκηνο, φροντίστε να έχει ενσωματομένο πάτωμα και αδιαβροχοποιημένες ραφές, ύφασμα που θα 'αναπνέει' και οποσδήποτε με διπλή επένδυση, καθώς και όσο γίνετε περισσότερα παράθυρα για τον καλό αερισμό της, επίσης αν πάρετε σκηνή 1/2 εποχών φροντίστε να έχουν την ένδειξη για την αδιαβροχοποίηση τουλάχιστον PU 1.000mm, ( όσο μεγαλύτερο το νούμερο αυτό τόσο πιο πολύ βροχή αντέχει ) οι σκηνές 4 εποχών δεν έχουν πρόβλημα αδιαβροχοποίησης αφού είναι κατασκευασμένες για όλλες τις καιρικές συνθήκες.

  - Επίσης όταν θα στήσετε το σκηνάκι σας φροντίστε να καλύψτε την περίμετρο με χώμα ώστε τα νερά της βροχής να κυλήσουν περιμετρικά αυτής και να μην περάσουν απο κάτω.
  - Αν δεν γνωρίζετε το μέρος που θέλετε να στήσετε μην στήσετε πρωί, προσπαθήστε να είστε εκεί όμως νωρίς ώστε να δείτε την διαδρομή που ακολουθεί ο Ηλιος και επιλέξτε τα σημεία εκείνα που σκιάζονται απο τα δένδρα, αυτό θα σας εξασφαλίσει πως δεν θα χτυπάει την σκηνής σας όλη μέρα ο ηλιος, και πως αυτή θα αερίζετε επαρκώς έτσι ώστε εσέις να έχετε ενα δροσερό ύπνο το μεσημέρι αν θελήσετε να κοιμηθείτε, επίσης αφού στήσετε μην θεωρήσετε περιτό να δέσετε όλλα τα σχοινιά που διαθέτει η σκήνή σας γιατί αυτό μπορει να σας φαινετε περιττό, αλλά μπορέι να σας γλυτώσει απο το να κυνηγατε το αντήσκινο σε κάποιον ξαφνικό δυνατό αέρα η και σε κάποια ξαφνική καταιγίδα όπου μαζί με την βροχή επικρατούν και δυνατοί άνεμοι, άλωστε αν δεν είναι καλά δεμένη και καλά τεντωμένη η σκηνή σας θα μαζέψει τα νερά της βροχής με κίνδυνο να πέσει στα κεφάλια σας - και άντε μετά να την ξαναστήσεις μέσα στην βροχή και μέσα στις λάσπες  :crazy:  .

  -Να φροντίζετε να κλείνετε τα φερμουάρ της σκηνής αμέσως μετα απο κάθε είσοδο-έξοδο σας απο αυτήν για την αποφυγή εισόδου ανεπηθύμητων επισκεπτών - μερικοί εκ των οποίων μπορέι να είναι άκρως επικύνδινοι τα  κουνουπια είναι το λιγότερο κακό - ειδικά αν έχετε παιδιά και αυτό θα πρέπει να γίνει η πρώτιστη φροντίδα σας ( το κλείσιμο του φερμουάρ ) λόγο και του γάλακτος που πίνουν προσελκύει αρκετά ζωύφια αλλά με την απαραίτητη προσοχή όλλα θα πάνε καλά ( εγώ 25 + χρόνια ποτέ δεν βρήκα κάτι μεσα στην σκηνή μου εκτός απο κουνούπια που και που, αλλά αυτά εξαφανίζονται με λίγο ψέκασμα λίγη ώρα πριν πέσετε για ύπνο.).......και ασφαλώς καλό είναι όταν θα μπέιτε μέσα για ύπνο να κάνετε και έναν έλεχγο με τον φακό σας.

  2. Υπνοσάκους (sleeping bang ) -αν και το καλοκαίρι ένα καλό φουσκωτό στρωματάκι είναι ότι πρέπει-

  3. Ένα τραπεζάκι και δυό η παραπάνω καρεκλες ( όλλα πτυσόμεννα) για τον περιορισμό του όγκου.

  4. Στρωμα φουσκωτό για τον ύπνο όπως ανεφερα ήδη.

  5. Δυό μεγάλες 'λινάτσες' τουλάχιστον 3χ3 που την μία θα την τοποθετήσετε κάτω απο την σκηνή σας ως υποδάπεδο, και την άλλη προεραιτική αν χρειαστεί να στήσετε κάποια 'τέντα' για να προστατευθέιτε απο τον ήλιο.

  6. Μερικά εργαλεία (όπως ένα μικρό σφυράκι, ένα μικρό τσεκουράκι,η ένα ξυλοπριόνο, μια πένσα, μερικά καρφιά, μια ταινία πακεταρίσματος- τα βασικά-)

  7. Μερικά εφεδρικά πασαλάκια για το ενδεχόμενο κάποια να σας χαλάσσουν, λίγο επιπλέον σχοινί για διάφορα δεσίματα που ισως χρειαστεί να κάνετε.

  8.ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το Φαρμακείο με :( Οινόπνευμα, γάζες, ιώδιο, οξυζενέ, αντισιπτικό, λευκοπλάστ, βαμβάκι, ένα σωληνάριο με φάρμακο για τα τσημπήματα, ένα poulvo -ειδανικό για να σταματάει την αιμοραγία και να κλείνει τα τραύματα-, μερικές ασοιρίνες η ότι άλλο χρισημοποιεί ο καθένας..και ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΙΑ ΕΝΕΣΗ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ, για 'δύσκολες'΄καταστάσεις.......επιβάλλετε. 
  ( απο αυτά που είναι τα πλέον βασικά στο φαρμακείο μας, μπορεί κάποιος να προσθέσει και ότι άλλο του είναι απαραίτητο εννοείτε )

  9. Ένα ψυγειάκι πάγου, που το μέγεθος θα το καθορίσετε εσείς ανάλογα με τις ανάγκες σας, πάντως να σημειώσω πως τα ψυγεία που πέρνουν ρευμα απο την μπαταρία του αυτοκινήτου δεν θα σας βολέψουν, αφ'ενός λόγο χωρητικότητος, και αφ' εταίρου λόγο μετακίνησης- μπορεί ας πούμε το αμάξι σας να βρίσκετε μέσα στο ήλιο, έτσι και το ψυγειάκι θα χρειάζετε πολή περισσότερη ώρα στον αναπτήρα, άσε που κάθε λίγο και λιγάκι θα πρέπει να βάζετε μπροστά το αμάξι να 'φορτώσει' την μπαταρία, και αν το ξεχάσετε μπορεί και να 'μείνετε', τα ψυγεία με τον πάγο έχουν αποδειχτεί μακράν η καλύτερη λύση- αν και εφ όσον έχουμε εξασφαλίσει την προμήθεια πάγου εννοείτε, η έστω και σακούλες με παγάκια.

  Τρικ: αν τελικά επιλέξετε ψυγείο πάγου εφαρμόστε το εξής κολπάκι, βρέξτε με νερό καλά μια πετσέτα και σκεπάστε με αυτήν το ψυγειάκι σας - εννοείτε πως εκεί που το έχετε δεν το 'βαράει' ο ήλιος, με αυτό τον απλό τρόπο παρατείνετε την ψύξη του και το λιώσιμο του πάγου κατά περίπου 20% - εγώ σε κάθε άδειασμα των νερών του λιωμένου πάγου απο το ψυγείο, δεν χύνω κάτω τα νερά αλλά ποτίζω με αυτό το παγωμένο νερό την πετσέτα, έτσι εξασφαλίζω ακόμα μικρότερη απώλεια πάγου  :dance3:.δοκιμάστε το.

  10. Μια χημική τουαλέτα με το σκηνάκι που την συνοδεύει είναι .....απλά φυσική ανάγκη να την έχετε, δεν πάμε όπου βρούμε να κάνουμε την ανάγκη μας, γιατί φανταστείτε 20-30- οικογένειες να κάνουν το ίδιο σε έναν τόπο πόσο όμορφα θα μυρίζει όλος ό χώρος, και ειδικά τα βράδυα που θα θέλετε να 'αράξετε' στην αραλία με το ποτάκι σας..... αφήστε που για τις γυναίκες είναι απλά απαραίτητη η τουαλέτα.

  11. 1-2 Μπιτόνια πόσιμου νερού 25 λίτρων είναι αρκετά, ένα χωνί, καθώς και μερικά μπουκάλια για το πόσιμο νερό που θα μπαίνουν στο ψυγείο ωστε να έχετε πάντα δροσερό νεράκι ,

  12. 1-2-3 η όσες 'νεροσακούλες' θέλετε με νερό για το μπάνιο σας - δεν είναι απαραίτητο να είναι πόσιμο - τις οποίες θα αφηνετε κάποιες ώρες εκτεθιμένες στον ηλιο και έτσι αν θέλετε θα έχετε ζεστό νεράκι για το κορίτσι σας που τόσο θα το έχει αναγκη  :crazy:

  13. Φακούς χειρός , η φαναράκια επαναφορτιζόμενα, με τα παραίτητα ανταλλακτικά λαμπάκια η μπαταρίες ( προσωπική μου συμβουλή, αποφύγετε τα Loux υγραερίου ), είναι πολύ επικύνδινα για φωτιά, και θέλουν πάρα μα πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, μην ξεχνάτε πως βρίσκεστε σε μια περιοχή με πεύκα, τα οποία με μιά μικρή σπίθα λαμπαδιάζουν. 

  14. προμηθευτείτε διάφορα σπρέι για τα κουνουπάκια.

  ...Άφησα για το τέλος.......το θέμα των σκουπιδιών και σας θερμοπαρακαλώ να δέιξετε την μέγιστη προσοχή.
  15. ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ γερής κατασκευής- γιατί οι γάτες μπορούν και σκίζουν εύκολα τις απλές ναυλον σκουπιδοσακούλες, με συνέπεια να αναγακαστούμε να μαζέψουμε τα σκορπισμένα απορρήματα, και ασφαλώς ..ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΑΜΕ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ, αν δεν υπάρχουν εκεί που βρίσκεστε, τότε τα μεταφέρετε με το αμάξι σας όπου υπάρχει κάδος, αυτό με τα σκουπίδια προσέξτε το πολύ ...πάρα πολύ, σας ικετεύω φίλοι μου.

  -Δεν θα αναφερθώ στα είδη που μπορεί να χρισημοποιεί ο καθένας, όπως μπρίκια, τηγάνια ( για τα ψάρια  :crazy: :crazy:) κατσαρόλια κλπ κουζινικά, αυτά είναι προσωπική επολογή του καθενός. 
   
  Επίσης μερικές ακόμα παρατηρήσεις:

  - Eπιλέξτε με προσοχή το που θα πάτε να κατασκηνώσετε, πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που πηγαίναμε και στήναμε το σκηνάκι μας σε όποια ερημική παραλία μας άρεσε, τώρα αυτό θα πρέπει να αποφεύγετε να το κάνετε, να προτιμάτε περιοχές που κοντά σας θα υπάρχουν και άλλοι για λόγους ασφαλείας φυσικά..... αλλά και για να λέτε και καμιά κουβέντα που και που  :crazy:.\

  - Μην επιχειρήσετε να πάρετε για πρώτη φορά το ταίρι σας μαζί εντελώς μόνοι σας, και ειδικά αν έχει εκφράσει αντηρίσεις πριν και τελικά την πείσατε, αν δεν περάσει καλά την πρώτη φορά και αποκομίσει κακές εντυπώσεις τότε ξεχάστε μια δια παντός πως θα την ξαναπείσετε να σας ακολουθήσει.

  - Πάλι για το ταίρι σας, προσπαθήστε να τις εξασφαλίσετε τα απαραίτητα για την προσωπική της υγειηνή, και ασφάλεια, π.χ νερό αρκετό, για το ξέβγαλμα, μπορεί εσάς να σας αρέσει να μένετε με τα αλάτια όλη μέρα και ολη νύχτα, αλλά σπάνια μια γυναίκα θα το ανεχθεί αυτό, όπως επίσης να φροντίζετε να κάνετε την ζωή της 'ευκολη' και να μην την αφήνετε μόνη της πολλές ώρες ακόμα κι'αν έχει 'ψώνιο' με το διάβασμα, δεν θα σας το συγχωρήσει αν λείπετε για ψάρεμα συνέχεια, μπορέι να μην σας το πεί........αλλά τις ξέρετε τις γυναίκες  :crazy: :rtfm:.
  , το καλύτερο σε αυτή την περίπτωση θα είναι να πάτε παρέα με κάποιο φιλικό ζευγάρι σας και ει δυνατόν το ζευγάρι αυτό να γνωρίζει περισσότερα απο εσάς απο κατασκήνωση.

  - Αποφύγετε να ανάβετε φωτιά για να ψήσετε καμιά μπριζόλα, η τα .....ψάρια που πιάσατε  :crazy:, και αν τελικά αποφασήσετε να το κάνετε, να έχετε μαζί σας μια μικρή πτυσσόμενη ψησταριά, που θα την τοποθετήσετε σχεδόν στην θάλασσα και όσο γίνετε μακρύτερα απο τα δέντρα, και ασφαλώς μόνο με κάρβουνα, και αυτά σκεπασμένα με μια λαμαρίνα η με κάτι τέλος πάντων ώστε να μην 'ξεφευγουν' σπίθες, ...και κάπνα- η Πυροσβεστική υπηρεσία είναι διαρκώς σε ετοιμότητα και απο τα 'Παρατηριτήρια' ανιχνεύει και την παραμικρή εστία καπνού, και θα έρθει κοντά σας σε λίγα λεπτά, με αποτέλεσμα η να σας δειώξει, η η να σας στίλει αυτόφωρο καλώντας την αστυνομία για 'πρόκληση πυρκαιάς απο αμέλεια, η το λιγότερο να σας πεί να σβήσετε την φωτιά - ......ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΑΙ ...ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΞΥΛΑ. (βασικά αποφέυγουμε να ανάβουμε φωτιές ) όπως και δίπλα σας πάντα ενα κουβά με νερό, και δεν αφήνουμε ποτέ την φωτιά απο τα μάτια μας!!!

  Να σημειώσω πως εκτός απο το ελεύθερο και απαγορευμένο σχεδόν παντού πια Camping, υπάρχει και το οργανομένο, που σας παρέχει πολλές ευκολίες, και υπάρχει ασφαλώς και πολύ καλύτερη οργάνωση που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας, σε κάποια απο τα οργανομένα υπάρχει τόσο πολύ καλή υποδομή που οι διακοπές σας θα γίνουν ακόμα πιο όμορφες, είναι το τι ευχαριστεί τον κάθε ένα μας. :)

  Αυτά είναι πιστεύω όσα θα χρειαστεί να γνωρίζετε για ολιγοήμερες διακοπές δίπλα στην θάλασσα σε κάποια κατασκήνωση, αν έχω παραλείψει κάτι συνγχωρήστε με, και διορθώστε το η συμπληρώστε το.

  Εύχομαι σε όσους επιλέξουν αυτό τον τρόπο διακοπών να περάσουν ένα αξέχαστο καλοκαίρι και να προσέχουν, όπως και να μην ρυπάνουν τον τόπο που θα κατασκηνώσουν αλλά και πουθενά άλλού, γιατί μετά απο εσάς κάποιος άλλος θα πάει εκεί με την οικογένειά του,ας αφήσουμε το τόπο πιο καθαρό απο ότι τον βρήκαμε  :)

  Καλές διακοπές.

  φιλικά
  Βασίλης

     

  Διαφωνώ με όσα λές, όμως θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να τα λες.

  Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  18/07/2009 20:22 #2 από Ευθυμης Αχλατης
  Απαντήθηκε από Ευθυμης Αχλατης στο θέμα Ψάρεμα και Κατασκήνωση(Camping)
  η αγαπημενου μου σειρά  καλές διακοπές σε όλους  :bye:
  http://www.youtube.com/watch?v=-jQWfZAqvF8&feature=related

  Να εντοπίζεις σφάλματα είναι εύκολο.
  Το δύσκολο είναι να πράττεις καλύτερα.

  Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  19/07/2009 21:19 #3 από BLEKOS
  Απαντήθηκε από BLEKOS στο θέμα Ψάρεμα και Κατασκήνωση(Camping)
    Φιλοι επιτρεψτε μου να προσθεσω κι εγω καποια πραγματακια μιας και πηγαινω καμπινγκ,ελευθερο παντα.Καταρχην συγχαρητηρια στο φιλο που εδωσε ολες αυτες τις ωραιες συμβουλες και πληροφοριες.Απ τη στιγμη που κανετε ελευθερο καμπινγκ πρεπει να γνωριζετε οτι ανα πασα στιγμη μπορειτε να βρεθειτε αντιμετωποι με το νομο...το νου σας...αναθεμα τα κοπροσκυλα που μας κυνηγανε:cray:
   
    1)Ποτε μην αφηνετε υπολειματα τροφων σκορπισμενα στον περιγυρο των σκηνων σας,μπορει (μαλλον ειναι κατι παραπανω απο σιγουρο) να εχετε ανεπιθυμητους επισκεπτες,ξεκινωντας απο μυρμηγκια που ειναι απλα εκνευριστικα εως ποντικια σφηκες και φιδια που ειναι επικινδυνα.Παντοτε μετα το φαγητο μαζευετε ο,τι φαγατε και αφου τα κλεισετε σε σακουλα σουπερ μαρκετ ειτε τα πετατε στον κοντινοτερο καδο ειτε τα βαζετε σε διπλη σακουλα δενοντας τα καλα και κρεμοντας τα απο καποιο ψηλο σημειο ωστε να μην εχουν προσβαση τα διαφορα ζωα κι εντομα.Με την πρωτη ευκαιρια τα πετατε στον καδο...οπωσδηποτε.Ειναι κατι σαν τη μαλαγρα...κραχτης :dance3:....ειναι κριμα η παραμονη σας στη φυση να χαλασει ειτε λογω καποιου περιστατικου ειτε λογω του οτι θα πρεπει να ειστε συνεχως σε επιφυλακη(εφοσον τα εχετε προσελκυσει).

    2)Αν επιλεξετε να αναψετε φωτια ειτε για το κεφι ειτε για να ψησετε φροντιστε να σκαψετε εναν αρκετα  βαθυ λακκο στην αμμο και να εχετε εναν κουβα με νερο κοντα σας.Μεσα στο λακκο θα φτιαξετε τη φωτια σας και προσοχη,μην πετατε ξυλα με το κιλο,ευκολα μπορει να ξεφυγει.Καλυτερα σιγα-σιγα.Αν νιωσετε οτι η φωτια σας ξεφευγει η δυναμωσε αρκετα πλακωστε την με την αμμο,θα σβησει/ελαττωθει ευκολα.Αν η παραλια σας εχει βοτσαλα,προσπαθειτε κι εκει να φτιαξετε ενα λακκο και ενισχυετε τα χειλη του με περισσοτερα βοτσαλα,ωστε να μπορειτε να την πλακωσετε για να σβησει.Σε παραλιες με βοτσαλα ειναι πολυ πιο απαραιτητο να εχετε κουβαδες με νερο μιας και τα βοτσαλα δεν πνιγουν απολυτα τη φωτια.
  ΑΝ ΦΥΣΑΕΙ ΜΗΝ ΑΝΑΨΕΤΕ ΦΩΤΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ!!!.
  ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ!!! :14:
  ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ..ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ.
  Αναψτε τη φωτια ΜΑΚΡΥΑ απο δεντρα,θαμνους κλπ,κ οσο το δυνατον πιο κοντα στη θαλασσα.

    3)Σε περιπτωση που δε διαθετετε χημικη τουαλετα φροντιστε να εχετε μαζι σας μικρη σκαπανη και μικρο φτυαρακι(μεταλλικα),οταν πατε στο μερος που θα κατασκηνωσετε,καπου απομακρυσμενα σκαψτε 5-6 λακκους περιπου 40 ποντους βαθος εκαστος,καθε χρηση κ ενας λακκος,κατοπιν θαβετε τα "απορριματα" σας και αν δυναται το χαρτι υγειας το κλεινετε σε πλαστικη σακουλα και το ριχνετε σε καδο(ειδαλλως το θαβετε κι αυτο).Φροντιστε οι λακκοι να εχουν καποιο βαθος καθως και να σκεπασετε καλα το λακκο και το περιεχομενο ωστε να ελαχιστοποιηθουν οι δυσαρεστες οσμες.Εναλλακτικη λυση για να αποφυγετε το σκαψιμο ειναι να κανετε την αναγκη σας σε πλαστικες σακουλες σουπερ μαρκετ και να τα πετατε στον καδο...μα το θεωρω πιο μπελαλιδικο :lol2:

    4)Βασικοτερο ολων....δεν αφηνετε αχρηστα πραγματα στο μερος που κατασκηνωνετε,ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ-μαζευετε ο,τι κανατε μεχρι και τις γοπες απο τα τσιγαρα σας καθως δεν αποσυντιθενται ευκολα,αν εχει κ τιποτα σκουπιδακια απο παλιοτερους (κ ασυνειδητους) η σκουπιδια που ξεβρασε το κυμα παρτε οσα μπορειτε καθε φορα με τα δικα σας,στον καδο.

    5)Προτιμηστε μερη που σας εχουν υποδειχθει απο αλλα ατομα που εχουν κατασκηνωσει εκει,ειδικοτερα να ειστε σχετικα απειροι με την υποθεση κατασκηνωση.

    6)Σε περιπτωση που η παραλια σας δεν εχει δεντρα για σκια,δυο λευκα διπλα σεντονια και λιγο σχοινι θα σας γλυτωσουν απο την ηλιαση :yahoo:.Με το ενα σεντονι καλυπτετε οσο μπορειτε απο τη σκηνη σας ωστε να αντανακλα την περισσοτερη ακτινοβολια,με το αλλο σεντονι και κανα δυο παλιοξυλα που θα βρειτε στηνετε μια αυτοσχεδια τεντα ωστε να αραζετε ανετα απο κατω :victory:

    7)Φροντιστε να γνωριζετε τον καιρο για τις μερες που θα βρισκεστε στην εξοχη...πιστεψτε με αν σας πιασει βροχη(αλλα βροχη!!!) θα  φατε μεγαλη ηττα :rofl:

    8)Μπορειτε να κρατησετε το νερο σας για πολλες ωρες κρυο/παγωμενο αν το εχετε μεσα σε φελιζολενιο μπιτονακι(το κλασσικο παλιομοδιτικο αλλα καλο!!!! :yahoo:)(Βασικα η επενδυση του ειναι φελιζολ,εσωτερικα ειναι πλαστικο).

    Αυτα ειχα να πω κι εγω,και να θυμαστε μην αφηνετε το παραμικρο σκουπιδι στο μερος που θα στησετε,και αν αναψετε φωτια οχι απλα τα ματια σας 4.....μα 1000000000000004!!!!!! :give_heart:
    Σεβαστειτε το περιβαλλον.
    Οσοι το επιχειρησετε καλα να περασετε...παρτε καλους φιλους μπολικες μπυρες,κανα δυο πετονιες,τα βασικα πραγματακια και....το νου σας!!! :give_rose:


  ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΟΥ...

  www.myspace.com/blekos1

  Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
  Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.109 δευτερόλεπτα

  Επικοινωνία

    Τηλέφωνο : 210 3001234

    Τηλέφωνο : 211 8008686

    Κινητό      : 693 6572728

    info@psarema.gr

   

  No Internet Connection