Ερώτηση S.O.S. ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ CNN ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΛΟΙ!

Περισσότερα
10/03/2009 12:04 #1 από Παύλος (sailor_73)
http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147   ΤΟ CNN  ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΑΣ ΚΗΝΙΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

sailor_73

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • melanouris
  • Το Άβαταρ του/της melanouris
  • Επισκέπτης
10/03/2009 13:26 #2 από melanouris
Οι Αμερικανοι ξερουν πολυ καλα οτι δεν υπαρχει τετοια μειονοτητα.Αυτα ειναι στημενα,το απολεσμα που 8ελουν 8α το βγαλουν και μονοι τους.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/03/2009 13:28 #3 από vasilios
Φίλε Sailor_73 γειά σου  :bye:

Πολύ καλά έκανες και έβαλες το λίνκ και το θέμα, γιατί ενώ τέτοιου είδους θέματα όπως : Aν είναι η Μακεδονία Ελληνική δεν θα χρειαζόταν κανένα δημοψήφισμα αν οι πολιτικοί που πέρασαν τα τελευταία 30 χρόνια μπορούσαν να βλέπουν πιο μακρυά απο τις ρεμούλες και τις κομπίνες που έκαναν για να πλουτίσουν, και έτσι δεν θα ξεπουλούσαν την Πατρίδα τους στα κάθε λογής συμφέροντα, πρώτον, και δεύτερον όποιος ήθελε να μάθει - αν και όλοι τους ξέρουν - αν η Μακεδονία ανήκε απο πάντα στην Ελλάδα δεν είχε παρά να αντρέξει στα ιστορικά ντοκουμέντα, και όχι μόνο στα Ελληνικά, αλλά στα Παγκόσμια.

Εξάλλου, αν και το ψευδοκρατίδιο των Σκοπίων τότε δεν υφήστατο, υπήρχε γεωγραφικός προσδιορισμός με το όνομα Vardaska η vardaar, απο την Μογγολική φυλή των βαρδάρων, η οποία φυλή εξελληνίστηκε και στο τέλος αφομοιώθηκε και εξαφανίστηκε, εξού και η ονομάσια Βαρδάρης η οποία έμεινε, αλλά σε καμία περίπτωση αυτή η φιλή - γιατί περί φυλής πρόκειτε - δεν είχε ουδεμία σχέση με τους Μακεδόνες.

'Η Μακεδονία είναι γεωγραφική και ιστορική περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου στην νοτιανατολική Ευρώπη. Τα σύγχρονα γεωγραφικά της όρια, εμβαδού περίπου 67.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, τέθηκαν σε χαρτογραφική βάση προς το τέλος του 19ου αιώνα κατά την τελική πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας παρά το ότι η περιοχή δεν προσφέρεται ως μία ενιαία γεωγραφική οντότητα (βλέπε, H.R. Wilkinson 1951 και αγγλική βικι). Χονδρικά τα λεγόμενα όρια της Μακεδονίας είναι βόρεια μέχρι την πόλη των Σκοπίων, ανατολικά την οροσειρά της Ροδόπης και την κοιλάδα του Νέστου, νότια την κοιλάδα των Τεμπών, και δυτικά τον ορεινό όγκο της Πίνδου. Η περιοχή περιλαμβάνει τις κοίτες (από τα δυτικά προς τα ανατολικά) των Αλιάκμονα, Βαρδάρη/Αξιού και του Στρυμώνα ποταμών (εκ των οποίων ο Βαρδάρης καταλαμβάνει μακράν την μεγαλύτερη έκταση) και τις πεδιάδες γύρω από την Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Η περιοχή μοιράζεται ανάμεσα στην Ελλάδα με το 52,4% της περιοχής και το 52,9% πληθυσμού, (μοιράζεται ανάμεσα στις τρεις Περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με το 38%, και την Βουλγαρία με περιπου το 10%, στην περιοχή του Μπλαγκόεβγκραντ. Το Ελληνικό κομμάτι ή διαμέρισμα της Μακεδονίας αναφέρεται κάποτε (αποκλειστικά από τους μη Έλληνες) σαν "Ελληνική Μακεδονία" ή "Μακεδονία του Αιγαίου", η ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία του Βαρδάρη" ή "Νότιoς Σερβία", και το βουλγαρικό κομμάτι ως "Μακεδονία του Πίριν" και ως περιοχή τoυ Μπλαγκόεβγκραντ.


Ονομασία

Στους αρχαίους χρόνους ονομαζόταν Άξιος ή Αξειός και Ναξειός. Η λέξη Αξιός έχει μακεδονική ρίζα από το αξός που σημαίνει δάσος ή ύλη και πραγματικά οι όχθες του Αξιού είναι δασώδεις.
Το όνομα Βαρδάρης είναι μεσαιωνικό και προέρχεται από τη μογγολική φυλή των Βαρδάρων, που μετά από επιδρομές, κατά τον 7ο αιώνα, συνθηκολόγησε με τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου (Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) και έτσι εγκαταστάθηκε στην κοιλάδα του Αξιού καλλιεργώντας εδάφη που της παραχωρήθηκαν. Οι Βαρδάροι αφομοιώθηκαν γρήγορα από τους ντόπιους Ελληνικούς πληθυσμούς και εξαφανίστηκαν από την ιστορία. Το όνομα Βαρδάρης για τον Αξιό όμως, έμεινε ως και σήμερα.

Το 1934 έγινε ευθυγράμμιση της κοίτης του ποταμού, ο οποίος απειλούσε με πρόσχωση το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τα υλικά που εναποτίθενται, από τότε , έχουν δημιουργήσει το σημερινό δέλτα.

Δείτε περισσότερα στοιχεία:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1

Διαφωνώ με όσα λές, όμως θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να τα λες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/03/2009 13:30 #4 από Μπάμπης (chief7)
παιδια αν μπορειτε γραψτε και στο ποστ,τι παθανε παλι αυτοι και σκαλιζουν το θεμα?ολοι γρηγορα στη (με συγχωρειτε) βρωμοσελιδα τους.Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

οτι ειχα να πω το ΗΠΙΑ.....:)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10/03/2009 18:16 #5 από Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )
Απαντήθηκε από Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman ) στο θέμα Απ: S.O.S. ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ CNN ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΛΟΙ!
Συγχωρέστεμε αλλά.
Πριν καιρό πάλι κάποιο μέλος άνοιξε παρόμοιο θέμα και διαγράφτηκε.
Τι δουλειά έχουμε εμείς σε Σκοπιανό forum?
Τι δουλειά έχει το ψάρεμα με τα Σκόπια?
Δυστυχώς εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να βάζουμε το μυαλό μας να σκέφτεται στις εκάστοτε εκλογές οπου ζητούν την ψηφο μας.
Λόγο λοιπόν ότι είναι πολιτικό θέμα σας παρακαλώ να σταματήσει εδώ.

Όσο γιαυτούς που αναρωτιούντε η Μακεδονία ήταν, είναι και θα μείνει Ελληνική  :flag_greece:yahoo:

"Είναι πιο εύκολο να αγωνίζεσαι για τις αρχές σου παρά να ζεις σύμφωνα με αυτές."
"Aν ο Θεός ήταν φιλελεύθερος δεν θα έδινε δέκα εντολές. Θα έδινε δέκα προτάσεις προς συζήτηση."
"Δεν φοβάμαι αυτό που βλέπω αλλά εκείνο που μου κρύβουν"
www.psarema.gr - www.hostplus.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.164 δευτερόλεπτα
No Internet Connection