Ερώτηση Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)

23/11/2005 16:57 #11 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)
Καταλαβαίνω Κώστα πως υπάρχουν στο εμπόριο.

Εγώ τις έχω βάλει ήδη στο μηχανουργείο για μαστόρεμα ;-)

Να κάνω μια ερώτηση όμως. Πριν 2-3 βδομάδες που ψάρευα εγγλέζικο, είχα ρίξει και 2 καλάμια με σαρδέλα. Κάποια στιγμή χτύπησε καλαμάρι, το οποίο όμως δεν ήταν καρφωμένο και έφυγε.

Στη συνέχεια της βραδιάς, βοηθούσα συνέχεια κάποιον διπλανό ο οποίος έφερνε καλαμάρια στη σαρδελα. Τα χάσαμε όλα καθώς μόλις καταλάβαιναν την απόχη την έκαναν.

Το ερώτημα είναι: πρέπει να πεινάνε πολύ για να πιαστούν ;;; Ή θέλει τρόπο στο ψάρεμα με το χέρι για να τα καρφώσουμε ;

Ευχαριστώ.
Γιώργος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2005 17:09 #12 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)

striftaroparamanas έγραψε:
Εδω στη Ροδο παιδια ,ολοι ψαρευουν με τετοιοιυ ειδους καλαμαριερες ιδιοκατασκευασμενες με τον τροπο που θα σας περιγραψω..


Εσείς οι νησιώτες ξέρετε πολλά τελικά ;-)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2005 17:31 #13 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)

ks_george έγραψε: Καταλαβαίνω Κώστα πως υπάρχουν στο εμπόριο.

Εγώ τις έχω βάλει ήδη στο μηχανουργείο για μαστόρεμα ;-)

Να κάνω μια ερώτηση όμως. Πριν 2-3 βδομάδες που ψάρευα εγγλέζικο, είχα ρίξει και 2 καλάμια με σαρδέλα. Κάποια στιγμή χτύπησε καλαμάρι, το οποίο όμως δεν ήταν καρφωμένο και έφυγε.

Στη συνέχεια της βραδιάς, βοηθούσα συνέχεια κάποιον διπλανό ο οποίος έφερνε καλαμάρια στη σαρδελα. Τα χάσαμε όλα καθώς μόλις καταλάβαιναν την απόχη την έκαναν.

Το ερώτημα είναι: πρέπει να πεινάνε πολύ για να πιαστούν ;;; Ή θέλει τρόπο στο ψάρεμα με το χέρι για να τα καρφώσουμε ;

Ευχαριστώ.
Γιώργος


Γιώργο,

Δεν μου λές όμως το πως ήταν δολωμένη η σαρδέλα. Σε πολυάγκιστρο ή σε μονάγκιστρο?

Αν το δεύτερο, τότε πολύ απλά αγκαλιάζανε την σαρδέλα (χωρίς να αγκιστρωθούν στο αγκίστρι) αλλά την άφηναν μόλις έβλεπαν την απόχη. Ψαρεύοντας με σουβλί ή τοστιέρα (1-3 ευρώ κάνουν) αφήνοντας τα κάτω από buldo στο βάθος που θέλεις (ανάλογα με αυτό που γράφει ο sargomania) θα είχες μεγάλη επιτυχία αφου "έπαιζαν" καλαμάρια.

Ενα χορτάτο ψάρι (ή κεφαλόποδο) δεν θα πάρει ακόμα και το καλύτερο δόλωμα...

Το κάρφωμα χρειάζεται για να τρυπήσουν καλά οι βελόνες τα πλοκάμια αλλιώς μπορει να φύγει το καλαμάρι - ιδίως αν έχει πιαστει επιπόλαια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2005 17:32 #14 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)

ks_george έγραψε:

striftaroparamanas έγραψε:
Εδω στη Ροδο παιδια ,ολοι ψαρευουν με τετοιοιυ ειδους καλαμαριερες ιδιοκατασκευασμενες με τον τροπο που θα σας περιγραψω..


Εσείς οι νησιώτες ξέρετε πολλά τελικά ;-)


Για δες ο συμπέθερος γνώσεις! :lol: :lol: :lol: :lol:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2005 17:41 #15 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)

NucDoc έγραψε: Γιώργο,

Δεν μου λές όμως το πως ήταν δολωμένη η σαρδέλα. Σε πολυάγκιστρο ή σε μονάγκιστρο?


Κώστα,

εγώ την είχα δολωμένη σε σύρμα με 2 αγκίστρια, μιας και δεν πήγαινα για καλαμάρια. Ο διπλανός μου δόλωνε στην αρχή γόπα και μετά σαρδέλα (δική μου) σε μονάγκιστρο.

Αφού μαλακώσει ο καιρός και βρεθεί ο χρόνος, θα δοκιμάσω πάλι.

Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2005 18:11 #16 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα καλαμαριερα
Η δικη μου εμπειρια εχει να κανει με το ανδρικο εγγλεζικο που σε ψαρεματα 1
εβδομαδας καποιες ημερες αποδειχθηκε αποδοτικοτερο απο τις καλαμαριερες ενω καποιες αλλες μερες οχι.Για οσους δεν γνωριζουν ανδρικο = πολυαγγιστρο με σαρδελα και φελο.Το μεγαλυτερο καλαμαρι που βγηκε με αυτη την μεθοδο ηταν 1,200 αρκετα βεβαια τα εχασα στο λεβαρισμα.
Φιλικα
Νικος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2005 19:01 #17 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)
Υπαρχουν καλαμαριερες, της Ελληνικης Τεχνοφις, που ειναι πλαστικες και ειναι 2 τυπων, 1 σαν γαριδα λευκη φωσφορουχα, και μια κοκκινη σαν γαριδα φωσφορουχα. Δυστυχως δεν υπαρχουν στο σαιτ της εταιρειας.
Με αυτες ψαρευω οπως και τις YO-ZURI αλλα και ιδιες Τεχνοφις που αναφερει ο NucDoc σε χρωμα κοκκινο και ενα πρασινοκιτρινο.
Αυτες τις δενουμε την μια μετα την αλλη, σε αποσταση 20 ποντων, και κανουμε συρτη με ταχυτητα 2-2,5 μιλια και σε αποσταση 18 οργιες απο την βαρκα, κοντα στην ακτη, απο το σουρουπο και μετα.
Επισης δεν πρεπει να υπαρχουν φωτα στην βαρκα παρα μονο στο απολυτο σκοταδι οταν βλεπουμε κωλοφωτια να αναβουμε ενα φωτακι.
Οι καλαμαριερες δεν εχουν τρυπα στο κατω μερος και για να τις δεσουμε στην σειρα περπει να περασουμε 2 στριφταρια, στα χαλια της και να δεσουμε και στις δυο μαζι την επομενη.
Επισης για spinning, κανουμε το ιδιο αλλα πρεπει να ειναι δεμενες πιο κοντα,
ανα 10-15 ποντους και να προσεχουμε η πιο βαρια να ειναι η τελευταια για να μην μπερδευονται στο πεταγμα.

Φιλικα
Νικος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2005 20:46 #18 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)
Εγω χρησιμοποιω τις κοκκινες και ποιο σπανια τις πορτοκαλιες καλαμαριερες των εταιριων Rapala,Yo-Zuri με ποιο αποτελεσματικες τις κοκκινες της Rapala οι οποιες δυστηχως δεν βγαινουν πλεον (τελευταια φορα κυκλοφορησαν επισημα στο καταλογο του 2003 αν δεν κανω λαθος).
Χρησιμοποιω 1 καλαμαριερα με βαρος δεμενη απευθειας στην μανα (μανα απο 0.18-0.22 αναλογα με το μεγεθος των καλαμαριων) ομως σε αποσταση 10-15εκ. απο την καλαμαριερα βαζω μεγαλο φωσφωρο (γυρω στα 10εκ. μηκος) ενω οταν τα ψαρευουμε απο βαρκα χρησιμοποιω 4-5 καλαμαριερες μια καθε 20 εκατοστα (η τελευταια να ειναι με μεγαλο βαρος οι αλλες 2 με ποιο μικρο και οι πρωτες 2 χωρις) ενω καποιες φορες βαζουμε και φωσφωρο.(Ξεκιναμε χωρις αλλα αν δουμε οτι δεν τσιμπουν βαζουμε χωρις ομως αυτο να σημαινει εγγυημενη επιτυχια :cry: )
Επισης ψαρευω και με τη βελονα με τα αγκαθακια με δολωμα μπαρπανικολη (δεν ξερω πως τον λετε στην Ελλαδα αλλη εβδομαδα που θα παω Κυπρο θα ανεβασω φοτο) αλλα με πιο χοντρη μανα απο 0.22-0.25 διοτι συνηθως πιανουμε τα πιο μεγαλα σε μεγεθος.
Θα ηθελα να ρωτησω αν η σαρδελλα που χρησιμοποιατε ειναι φρεσκα η κανει και η κατεψυγμενη?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2005 20:52 #19 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)

ks_george έγραψε: Έχω της Yozuri αλλά θέλω να πω κάτι επιπλέον, μια πατέντα που είδα και με εντυπωσίασε.

Είδα μια καλαμαριέρα που είχε ένας γέρος, ιδιοκατασκευή ως εξής:



τα "αγκάθια" της καλαμαριέρας συνέχιζαν σε μια στρόγγυλη βέργα (αντί για το ψεύτικο) η οποία είχε μια τρύπα κάθετα στην άκρη για να περνάει η πετονιά και να δένεται.

Πέρναγε μια σαρδέλα στη βέργα από το στόμα ως την ουρά και στη συνέχεια έδενε την καλαμαριέρα με την πετονιά. Μου φάνηκε καλύτερο σύστημα από οποιαδήποτε "αγοραστή" καλαμαριέρα.

Για να γίνει θα πρέπει να χαλάσουμε μια έτοιμη και να βρούμε ηλεκτροσυγκόλληση για να κάνουμε 2-3 πόντες στην ένωση "αγκαθιών"-βέργας. Και λίγο τρόχισμα στην άκρη της βέργας για να τρυπάει η σαρδέλα εύκολα.

Γιώργος (αντιγραφή από τον γέρο... ;-) )


Αν δεν κάνω λάθος αυτός ο τρόπος ψαρέματος χρησιμοποιείται για τα θράψαλα μιας και είναι μεγαλύτερα και πιό "άγρια" στο ψάρεμά τους απο τα ξαδέρφια τους τα καλαμάρια...
Όσοι έχουν ψαρέψει θράψαλα στον Τορωναίο κόλπο κατακαλόκαιρο καταλαβαίνουν τι εννοώ...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2005 21:51 #20 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)
Εγω παλι δεν ειχα αντιληφθει οτι ολα αυτα τα μαγαζια που πουλουσαν

ομπρελλες στη Ροδο ηταν μαγαζια με αλιευτικα ειδη :D :D :D


Βασιλης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.622 δευτερόλεπτα

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection