Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
striftaroparamanas έγραψε:
Εδω στη Ροδο παιδια ,ολοι ψαρευουν με τετοιοιυ ειδους καλαμαριερες ιδιοκατασκευασμενες με τον τροπο που θα σας περιγραψω..
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
ks_george έγραψε: Καταλαβαίνω Κώστα πως υπάρχουν στο εμπόριο.
Εγώ τις έχω βάλει ήδη στο μηχανουργείο για μαστόρεμα ;-)
Να κάνω μια ερώτηση όμως. Πριν 2-3 βδομάδες που ψάρευα εγγλέζικο, είχα ρίξει και 2 καλάμια με σαρδέλα. Κάποια στιγμή χτύπησε καλαμάρι, το οποίο όμως δεν ήταν καρφωμένο και έφυγε.
Στη συνέχεια της βραδιάς, βοηθούσα συνέχεια κάποιον διπλανό ο οποίος έφερνε καλαμάρια στη σαρδελα. Τα χάσαμε όλα καθώς μόλις καταλάβαιναν την απόχη την έκαναν.
Το ερώτημα είναι: πρέπει να πεινάνε πολύ για να πιαστούν ;;; Ή θέλει τρόπο στο ψάρεμα με το χέρι για να τα καρφώσουμε ;
Ευχαριστώ.
Γιώργος
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
ks_george έγραψε:
striftaroparamanas έγραψε:
Εδω στη Ροδο παιδια ,ολοι ψαρευουν με τετοιοιυ ειδους καλαμαριερες ιδιοκατασκευασμενες με τον τροπο που θα σας περιγραψω..
Εσείς οι νησιώτες ξέρετε πολλά τελικά ;-)
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
NucDoc έγραψε: Γιώργο,
Δεν μου λές όμως το πως ήταν δολωμένη η σαρδέλα. Σε πολυάγκιστρο ή σε μονάγκιστρο?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
ks_george έγραψε: Έχω της Yozuri αλλά θέλω να πω κάτι επιπλέον, μια πατέντα που είδα και με εντυπωσίασε.
Είδα μια καλαμαριέρα που είχε ένας γέρος, ιδιοκατασκευή ως εξής:
τα "αγκάθια" της καλαμαριέρας συνέχιζαν σε μια στρόγγυλη βέργα (αντί για το ψεύτικο) η οποία είχε μια τρύπα κάθετα στην άκρη για να περνάει η πετονιά και να δένεται.
Πέρναγε μια σαρδέλα στη βέργα από το στόμα ως την ουρά και στη συνέχεια έδενε την καλαμαριέρα με την πετονιά. Μου φάνηκε καλύτερο σύστημα από οποιαδήποτε "αγοραστή" καλαμαριέρα.
Για να γίνει θα πρέπει να χαλάσουμε μια έτοιμη και να βρούμε ηλεκτροσυγκόλληση για να κάνουμε 2-3 πόντες στην ένωση "αγκαθιών"-βέργας. Και λίγο τρόχισμα στην άκρη της βέργας για να τρυπάει η σαρδέλα εύκολα.
Γιώργος (αντιγραφή από τον γέρο... ;-) )
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD