Ερώτηση Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)

23/11/2005 13:15 #1 από a Guest
Είπα να ανοίξω ένα θέμα που αφορά το ψάρεμα και όχι τους καβγάδες στο psarema.

Πριν λίγη ώρα μιλούσα με ένα φίλο για καλαμάρια και καλαμαριέρες και σκέφτηκα να το κάνω θέμα συζήτησης κι εδώ :)

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής απλό:

Ποιά ή ποιές μάρκες καλαμαριέρας χρησιμοποιείτε?

Σημειώστε μονο τις μάρκες που χρησιμοποιείτε κι όχι όσες γνωρίζεται!

Το γιατί (η τάδε μάρκα) είναι προφανές ότι εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα και την τιμή οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Επίσης, αναφέρομαι στη χρήση καλαμαριέρας από τη στεριά. Αν ψαρεύετε καλαμάρια από βάρκα τότε σημειώστε <μάρκα τάδε> (βάρκα)

Ταυτόχρονα ανοίγω κι ενα δημοψήφισμα για τα χρώματα που προτιμάτε στις καλαμαριέρες.

Για να δουμε τι θα προκύψει...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2005 14:06 #2 από a Guest

NucDoc έγραψε: Είπα να ανοίξω ένα θέμα που αφορά το ψάρεμα και όχι τους καβγάδες στο psarema.

Πριν λίγη ώρα μιλούσα με ένα φίλο για καλαμάρια και καλαμαριέρες και σκέφτηκα να το κάνω θέμα συζήτησης κι εδώ :)

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής απλό:

Ποιά ή ποιές μάρκες καλαμαριέρας χρησιμοποιείτε?

Σημειώστε μονο τις μάρκες που χρησιμοποιείτε κι όχι όσες γνωρίζεται!

Το γιατί (η τάδε μάρκα) είναι προφανές ότι εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα και την τιμή οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Επίσης, αναφέρομαι στη χρήση καλαμαριέρας από τη στεριά. Αν ψαρεύετε καλαμάρια από βάρκα τότε σημειώστε <μάρκα τάδε> (βάρκα)

Ταυτόχρονα ανοίγω κι ενα δημοψήφισμα για τα χρώματα που προτιμάτε στις καλαμαριέρες.

Για να δουμε τι θα προκύψει...


Λοιπον Γιατρε μου
ως ειδημων στις καλαμαριερες θα πρεπει να μου αναφερεις ποιες καλαμαριερες χρησιμοποιειες για να σου πω εαν ειναι καλες. :lol: :lol:

Υ.Γ ειμαι ασχετος αλλα μου αρεσε το ψαρεμα τους, το εκανα 1 φορα.

Υ.Γ 2 εννοειται οτι δεν ψηφισα....

Για προχωρειστε στο επομενο μαθημα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2005 14:10 #3 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)
1.YAMASHITA
2.YO-ZURI
3.Για ζωντανό ανεξαρτήτου μάρκας
ΑΠΟ ΒΑΡΚΑ

Φιλικά Χριστόφορος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2005 14:23 #4 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)
Με τυχαία σειρά...

- Yo-zuri "Ultra"
- Rapala
- Three Stars
- Sigma

Όλες σε καλάμι spinning (5-25 ή 10-30gr) από στεριά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2005 14:30 #5 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)
Νομίζω είναι YO-ZURI μέγεθος 3 και 4, και μοιαζουν πολύ με γαρίδα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2005 16:11 #6 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)

nicosk έγραψε: Νομίζω είναι YO-ZURI μέγεθος 3 και 4, και μοιαζουν πολύ με γαρίδα


Nα οι 2 τύποι "γαρίδας" της Yo-zuri :)



Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2005 16:17 #7 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)
Έχω της Yozuri αλλά θέλω να πω κάτι επιπλέον, μια πατέντα που είδα και με εντυπωσίασε.

Είδα μια καλαμαριέρα που είχε ένας γέρος, ιδιοκατασκευή ως εξής:



τα "αγκάθια" της καλαμαριέρας συνέχιζαν σε μια στρόγγυλη βέργα (αντί για το ψεύτικο) η οποία είχε μια τρύπα κάθετα στην άκρη για να περνάει η πετονιά και να δένεται.

Πέρναγε μια σαρδέλα στη βέργα από το στόμα ως την ουρά και στη συνέχεια έδενε την καλαμαριέρα με την πετονιά. Μου φάνηκε καλύτερο σύστημα από οποιαδήποτε "αγοραστή" καλαμαριέρα.

Για να γίνει θα πρέπει να χαλάσουμε μια έτοιμη και να βρούμε ηλεκτροσυγκόλληση για να κάνουμε 2-3 πόντες στην ένωση "αγκαθιών"-βέργας. Και λίγο τρόχισμα στην άκρη της βέργας για να τρυπάει η σαρδέλα εύκολα.

Γιώργος (αντιγραφή από τον γέρο... ;-) )

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2005 16:19 #8 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)
Γιά όσους δεν γνωρίζουν τις καλαμαριέρες της Rapala, παραθέτω μια φωτογραφία. Υπάρχουν και σε άλλα χρώματα αλλά πρέπει να πω ότι είναι παλιό μοντέλλο και δεν αναφέρονται πια στον κατάλογο της Rapala - μάλλον έχει σταματήσει η παραγωγή τους. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα σε αρκετά καταστήματα στην Ελλάδα.

Δουλεύουν καλά πάντως και αξίζει να έχουμε κάποιες στην συλλογή μας. Η τιμή τους είναι 4-6 ευρώ αναλόγως που θα τις βρείς.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2005 16:37 #9 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)

ks_george έγραψε: Έχω της Yozuri αλλά θέλω να πω κάτι επιπλέον, μια πατέντα που είδα και με εντυπωσίασε.

Είδα μια καλαμαριέρα που είχε ένας γέρος, ιδιοκατασκευή ως εξής:
.....


Φίλε Γιώργο ,

Αυτή η καλαμαριέρα είναι το λεγόμενο "σουβλί" και μαζί με την "τοστιέρα" αποτελούν τις λεγόμενες δολωμένες καλαμαριέρες.

Δουλεύουν καλά και ιδίως στα μεγαλύτερα καλαμάρια και τα θράψαλα.

Εδώ δύο "σουβλιά"...



κι εδώ δυο "τοστιέρες". Η μια με σουβλι και η άλλη με μόνο τις δυo συμμετρικές συρμάτινες πλευρες (τοστιέρα) αναμεσα στις οποίες μπαίνει το δόλωμα.



Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

23/11/2005 16:49 #10 από a Guest
Απαντήθηκε από a Guest στο θέμα Σχετικά με τις καλαμαριέρες (ποιές μάρκες?)

ks_george έγραψε: Έχω της Yozuri αλλά θέλω να πω κάτι επιπλέον, μια πατέντα που είδα και με εντυπωσίασε.

Είδα μια καλαμαριέρα που είχε ένας γέρος, ιδιοκατασκευή ως εξής:



τα "αγκάθια" της καλαμαριέρας συνέχιζαν σε μια στρόγγυλη βέργα (αντί για το ψεύτικο) η οποία είχε μια τρύπα κάθετα στην άκρη για να περνάει η πετονιά και να δένεται.

Πέρναγε μια σαρδέλα στη βέργα από το στόμα ως την ουρά και στη συνέχεια έδενε την καλαμαριέρα με την πετονιά. Μου φάνηκε καλύτερο σύστημα από οποιαδήποτε "αγοραστή" καλαμαριέρα.

Για να γίνει θα πρέπει να χαλάσουμε μια έτοιμη και να βρούμε ηλεκτροσυγκόλληση για να κάνουμε 2-3 πόντες στην ένωση "αγκαθιών"-βέργας. Και λίγο τρόχισμα στην άκρη της βέργας για να τρυπάει η σαρδέλα εύκολα.

Γιώργος (αντιγραφή από τον γέρο... ;-) )



Θα συμφωνησω με την αποψη σου οτι ειναι οι καλυτερες...
Δεν χρειαζεται ομως να χαλασουμε καμια καλαμαριερα...

Εδω στη Ροδο παιδια ,ολοι ψαρευουν με τετοιοιυ ειδους καλαμαριερες ιδιοκατασκευασμενες με τον τροπο που θα σας περιγραψω..

Η "βεργα" (οπως την λες) της καλαμαριερας γινεται απο τον σκελετο της ομπρελας (μην την χαλασεις και αυτην...βρες μια σπασμενη... :lol: )...στην οποια η τρυπα ειναι ετοιμη..
Αφου λοιπον την κοψουμε σε ενα μηκος περιπου 12-14 εκ αγοραζουμε μερικα ακιστρια φτηνα (παραγαδισια)
Τους κόβουμε το κεφαλι και με την θαυματουργη (δεν ειναι διαφημιση αλλα ειναι κορυφαια) LOGO στιγμης τα κολλάμε συμμετρικα γυρω απο τη βεργα ,το ενα διπλα στο αλλο και με υπομονη. (οποιος εχει καταφερνει πολλα) Ετσι δημιουργουμε μια σαλαγκια (σχηματικα) γυρω απο την βεργα με πολλα αγκιστρια...
Παίρνουμε νηματακι η οτι αλλο ανθεκτικο και τα δενουμε τυλιγοντας τα γυρω γυρω (οπως τη μυτη του απικο για να καταλαβεις) και στο τελος προσθετουμε κολλα απο πανω..
Δολωνεται οπως ανεφερες .
Οι καλαμαραδες ψαραδες εδω ψαρευουν με εναν τροπο κατι σαν εγγλεζικο τα καλαμαρια...
Εχουν ενα μικρο μπουκαλακι πλαστικο (σαν αυτα που βαζουν το ιωδιο ,μερκουροχρωμ) και μεσα βαζουν μια μπαταρια ρολογιου συνηθως συνδεδεμενη με ενα λαμπακι ....Το καπακι βιδωνει και ξεβιδωνει για να την ξεσυνδεουν ...
Επειτα κολλανε κατα υψος του μπουκαλιου ένα κομματι πλαστικο συνηθως απο μπατονετα των αυτιων ....Εστσι το κανουν συρομενο! Σαν φελλο...Κανουν στοπερ στην μανα τους απο χονρτη πετονια ,βυθομετρουν και ψαρευουν> Κανουν αρκετα μακρινες βολες και ετσι ψαρευουν απο παραλιες και προβλητες....
Αυτα...µ

Υ.Γ Μηπως ο γερος ητανε Ροδιτης... :lol: :lol: :lol:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: Δημήτρηs ΚουζούπηsΠαπακωστας Δημητρης (tselikas)Γιαννης (STAY_ALIVE)Φώτης Σαρρηγεωργίου
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.673 δευτερόλεπτα

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

No Internet Connection