Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2009 18:54

Πάνω από τα 70 δολάρια το αργό

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Σαουδική Αραβία: «Η τιμή είναι καλή για όλους, και καταναλωτές και παραγωγούς».


Ανοδικά προς τα 70 δολάρια το βαρέλι κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη για μελέτη των επιπέδων παραγωγής, καθώς η επενδυτική διάθεση εμφανίζεται αισιόδοξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Το ελαφρό αργό κερδίζει 2,69 δολ. και βρίσκεται στα 70,71 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό τύπου μπρεντ ενισχύεται κατά 3,04 δολ., στα 69,57 δολάρια το βαρέλι.

Τα σημερινά σχόλια του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ότι η αγορά του αργού είναι «πολύ σταθερή και υγιής» ερμηνεύτηκαν από την αγορά ως στήριξη για τις τιμές. «Η τιμή είναι καλή για όλους, και καταναλωτές και παραγωγούς», είπε χαρακτηριστικά ο αλ-Ναϊμί, φτάνοντας στην αυστριακή πρωτεύουσα για την αυριανή συνεδρίαση του ΟΠΕΚ, στην οποία το διεθνές καρτέλ του πετρελαίου αναμένεται να διατηρήσει τα ημερήσια επίπεδα παραγωγής σταθερά.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η έμφαση στην αυριανή συνεδρίαση του ΟΠΕΚ θα είναι στην αυστηρή εφαρμογή των επιπέδων παραγωγής για τις χώρες-μέλη του.


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ