Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )

Γιώργος Τσεντελιέρος ( Fisherman )

Δεν πίστευαν στο μάτια τους τρείς ερασιτέχνες ψαράδες από την Ηλεία όταν στην διάρκεια του ψαρέματος στο Ιόνιο συνάντησαν μεσοπέλαγα δύο αγριογούρουνα να κολυμπούν δίπλα από την βάρκα τους.
Οι ερασιτέχνες ψαράδες τραβούσαν συρτή αναζητώντας συναγρίδες στην περιοχή του Κυλλήνιου Κόλπου, όταν ξαφνικά έκπληκτοι αντιλήφθηκαν τα δύο αγριογούρουνα να πλέουν δίπλα τους μέσα στο νερό.
«Νομίσαμε ότι ονειρευόμαστε …
Κάναμε τον σταυρό μας και πλησιάσαμε κοντά τους.
Τα δύο ζώα κολυμπούσαν ανοιχτά περίπου δύο ναυτικά μίλια από την ακτή . Φαίνονταν να είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους.
Σταματήσαμε το ψάρεμα και σιγά – σιγά με την βάρκα, αρχίσαμε να τα βοηθούμε προκειμένου να στραφούν προς την ακτή. Μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να βγουν έξω.

Εκεί μάθαμε ότι ανήκαν σε φάρμα ιδιώτη και ότι είχαν μπει μέσα στη θάλασσα επειδή φοβήθηκαν κάποια σκυλιά που τα κυνήγησαν.

Μάλιστα ήρθε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της φάρμας , τα μάζεψε και μας ευχαρίστησε» – είπε στο www.apokalypseis.com ένας εκ των τριών ψαράδων και πρόσθεσε χαριτολογώντας : 

« Ευτυχώς που οι φωτογραφίες και το βίντεο που τραβήξαμε αποτελούν το αποδεικτικό υλικό της αναπάντεχης συνάντησης μας . Διαφορετικά θα μας έλεγαν ότι έχουμε καπνίσει κάποιο από τα «βαριά» και φημισμένα τσιγάρα της περιοχής μας».

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 18:21

Πέντε καταγγελίες για παράνομο ψάρεμα

Σε στοχευόμενη επιχείρηση που διενήργησε το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για πάταξη της παράνομης αλιείας στην παράκτια και θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζυγίου-Λάρνακας καταγγέλθηκαν πέντε άτομα και κατασχέθηκαν εργαλεία αλιείας, όπως ψαροτούφεκα, καταδυτικές συσκευές, καλάμια κ.λπ.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που διενεργήθηκε μεταξύ των ωρών 06:00-14:00 το περασμένο Σάββατο επιθεωρήθηκαν τόσο από τη θάλασσα όσο και από την ξηρά 27 σκάφη/αλιείς και καταγγέλθηκαν 5 άτομα για αλιεία χωρίς άδεια, εκ των οποίων 2 και για αλιεία με ψαροτούφεκο και καταδυτικές συσκευές, καθώς και για διάφορες άλλες παραβάσεις.

Η αλιεία με ψαροτούφεκο σε συνδυασμό με καταδυτικές συσκευές εμπίπτει στην κατηγορία των σοβαρών παραβάσεων, αφού αυτή η πρακτική είναι καταστροφική για τα αλιευτικά αποθέματα της παράκτιας ζώνης.

Η εξώδική ρύθμιση τέτοιων παραβάσεων κυμαίνεται από 2000 μέχρι 3000 ευρώ.

Η επιχείρηση που διενεργήθηκε εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο πάταξης των παράνομων αλιευτικών δραστηριοτήτων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Πηγή: philenews

Ένα πολυετές σχέδιο για τα αποθέματα ιχθύων στη δυτική Μεσόγειο Θάλασσα, το οποίο αφορά τα αποθέματα ιχθύων βενθοπελαγικών ειδών, δηλαδή τα ψάρια που ζουν και τρέφονται στον πυθμένα του θαλάσσιου βυθού και φέρνουν σημαντικό εισόδημα στον τομέα της αλιείας στην περιοχή, παρουσίασε σήμερα η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο Επίτροπος Βέλλα.

Η πρόταση προβλέπει καθορισμό αλιευτικών στόχων για τα αποθέματα βενθοπελαγίτικου είδους που είναι περισσότερο εμπορικά σημαντικά (μερλούκιος, κόκκινη αχιβάδα, γαρίδες, καραβίδες, μπλε και κόκκινη γαρίδα και γιγαντιαία γαρίδα), αλλά και απλούστευση της διαχείρισης της αλιείας, στο πλαίσιο ενός κύριου κανονιστικού πλαισίου.

Eging: H εξέλιξη στο ψάρεμα του καλαμαριού και της σουπιάς με «γουρουνάκια»!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός

Τα πρώτα βήματα στην ευρεία τεχνική του ψαρέματος των καλαμαριών και της σουπιάς,

Συμμαχία 14 χωρών για την προστασία του Ασπροπάρη

Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017

  Οργανώσεις και φορείς από 14 χώρες στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την

  Θετικά στοιχεία αλλά και προβληματισμός για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

  Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2017

   Παρά τα θετικά σημεία που περιέχει το σχέδιο νόμου για τις

   Ψαρευτική συνάντηση Surfcasting στον Μύτικα Πρεβέζης από την εταιρεία Εν Πλω Καλαιτζή

   Δελτίο τύπου από την εταιρεία Εν Πλώ Καλαιτζή

   Η εταιρεία Εν Πλώ Καλαιτζή διοργανώνει ψαρευτική συνάντηση Surgcasting με

   Πώς θα επιλέξετε το πιο κατάλληλο αγκίστρι για τα ψαρέματα σας

   Του Δημήτρη Σφαλτού

   Φωτογραφίες:Δημητρης Σφαλτός

   Στα ψαρέματα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε χρησιμοποιήσει πολλά και διαφορετικά αγκίστρια.

   Το συναρπαστικό ψάρεμα του λούτσου με την τεχνική του Light Rock Fishing! (LRF)

   Του Δημήτρη Παπαχρήστου και Δημήτρη Σφαλτού
   Φωτογραφίες:Δημήτρης Παπαχρήστος, Δημήτρης Σφαλτός

   Η άνοιξη πλέον έχει έρθει για τα

   Eging: Το ψάρεμα της σουπιάς σε θολά νερά με λασπώδη βυθό , αναζητώντας την κατάλληλη καλαμαριέρα

   Του Γιάννη Καμία

   Φωτογραφίες:Γιάννης Καμίας, Δημήτρης Σφαλτός

   Ο κάθε τόπος για το ψάρεμα του

   Σελίδα 1 από 51