Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008 16:23

Καταμαράν για ανεποπαράγαδo

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πριν από μερικές εβδομάδες με το φίλο μου τον Βασίλη (vtheod), κατασκευάσαμε ένα σκάφος για την ρίψη ανεμοπαράγαδου, βασισμένο σε σχέδιο του αγαπητού φίλου-παραγαδά Παντελή Σανσόγλου.
Φωτογραφίσαμε όλα τα στάδια κατασκευής και σας τα παρουσιάζουμε.

1. Τα υλικά του σκαριού που αποτελούνται από 2 κομμάτια ξύλου θαλάσσης 1μ για τους πλωτήρες,ένα για τη γέφυρα και 2 κομμάτια μονωτικού υλικού που θα κολληθούν κάτω από τους πλωτήρες για καλύτερη πλεύση

1

2. Το μονωτικό κολλάτε πάνω στους πλωτήρες και στη συνέχεια δένετε και με δεματικά


3. Ο πλωτήρας έτοιμος.4. Οι πλωτήρες ενώνονται με την γέφυρα με ανοξείδωτες βίδες και πεταλούδες για να μπορεί εύκολα να ξεβιδωθεί.5. Τοποθέτηση ιστίων από αλουμίνιο.Μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορα μεγέθη και να χρησιμοποιούνται ανάλογου μεγέθους πανιά,πάντα σε σχέση με τον καιρό.6. Τοποθέτηση ενίσχυσης για την τοποθέτηση πλωτήρα σταθεροποίησης.
7. Τοποθέτηση πλωτήρα σταθεροποίησης.8. Τοποθέτηση μπουκαλιού πάνω στον πλωτήρα σταθεροποιήσης για αποφυγή ανατροπής του σκάφους σε δυνατούς καιρούς ή κύματα.9. Τοποθέτηση κρίκου για το δέσιμο του σχοινιού που καθορίζει την κατεύθυνση πλεύσης (ζύγια).

10. Το καταμαράν είναι έτοιμο με το πανί του και περιμένει ακόμα στην αποθήκη,διότι στο ταξίδι που έγινε πρόσφστα στην Κάσσο, αλλά και οι άπνοιες των τελευταίων εβδομάδων δεν ευνόησαν για να ψαρευτεί.Το συγκεκριμένο σκάφος, μπορεί να μεταφερθεί πολύ εύκολα παρά το μέγεθός του,διότι αποσυναρμολογείται πολύ γρήγορα σε 3 κομμάτια και άλλα 3 κομμάτια ο πλωτήρας σταθεροποίησης με τα ιστία και το πανί και όλα μαζί μπαίνουν σε μια θήκη ή πιάνονται με λάστιχα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΨΑΡΟΣΑΛΑΤΑ Ποιός είμαι? »